Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Οι τροφές-καύσιμα που χρειάζεσαι στις προπονήσεις σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

9 tips για να αποδίδει καλύτερα η γυμναστική σου.

Αν παρατηρήσεις ασκούμενους σε ένα γυμναστήριο θα διαπιστώσεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό έχει κάτι κοινό: δεν τρώει ή δεν πίνει τίποτα. Αυτό είναι ένα μεγάλο μείον κατά της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας της προπόνησης. Αν κάνεις δυνατή κι επίπονη γυμναστική, είναι βέβαιο ότι ο οργανισμός σου χρειάζεται συνεχώς ενυδάτωση και ανατροφοδότηση.

Με αυτόν τον τρόπο ταΐζει συνεχώς τους μυς σου, προσφέροντας γρηγορότερη αποκατάσταση τόσο κατά την διάρκεια της προπόνησης, όσο και αφού ολοκληρώσεις το πρόγραμμα σου. Με σωστή διατροφή και σωστή ένταξή της στο πρόγραμμα της γυμναστική σου θα νιώσεις μεγαλύτερη ευεξία και γεμάτος ενέργεια.

Οδηγίες για καλύτερη απόδοση

> Το ιδανικό είναι να έχεις μαζί σου όταν γυμνάζεσαι μια ενεργειακή μπάρα ή κάποιο ρόφημα – όχι κανονικό φαγητό. Το ρόφημα μπορεί να είναι πρωτεΐνη διαλυμένη σε αρκετό νερό.
> Η πιο αποδοτική πρωτεΐνη για χρήση κατά την διάρκεια της προπόνησης είναι η Whey, διότι απορροφάται γρήγορα από τους μυς, με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη αποκατάσταση. Χρησιμοποίησε 20-40 γραμμάρια.
> Η στερεά τροφή ή το ρόφημα πρέπει να περιέχουν άμεσα απορροφούμενους από τον οργανισμό υδατάνθρακες (όπως η δεξτρόζη) για να κρατάς χαμηλά τα επίπεδα της κορτιζόλης και να έχεις ενέργεια.
> Όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει η προπόνηση σου τόσο πιο απαραίτητη γίνεται η κατανάλωση πρωτεΐνης και υδατάνθρακα κατά την διάρκεια της. Αν η προπόνηση σου είναι μέχρι 30 λεπτά, τότε δεν χρειάζεται να πάρεις 'καύσιμο'.
> Τα ροφήματα είναι καλύτερα από τις μπάρες διότι απορροφούνται πιο γρήγορα από τον οργανισμό. Αν όμως φας μια μπάρα στην αρχή της προπόνησης, τότε θα έχεις αποτελέσματα κατά την διάρκεια.
> Όσο πιο πολλά σετ κάνεις και όσα περισσότερα κιλά σηκώνεις τόσο πιο σημαντικό είναι να παίρνεις υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Σε μια δύσκολη προπόνηση οι μυϊκές ίνες τραυματίζονται και χρειάζονται τα θρεπτικά συστατικά για γρηγορότερη ανάπλαση. Αν η προπόνηση σου είναι χαλαρή τότε μπορείς να μην πάρεις 'καύσιμα'.
> Είναι πολύ της μόδας οι μπάρες με υψηλή πρωτεΐνη και χαμηλούς υδατάνθρακες. Για μια σκληρή προπόνηση θα χρειαστείς επιπλέον υδατάνθρακες από αυτούς που σου δίνει η μπάρα, οπότε φρόντισε να συμπληρώσεις με ένα ισοτονικό ποτό για να γεμίσεις ενέργεια.
> Τροφές και ροφήματα: Πάντα προσέχουμε να είναι χαμηλά σε λιπαρά για να μην εμποδίζεται η απορρόφηση υδατανθράκων από τους μυς.
> Η γεύση είναι σημαντική, αφού επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία σου στην προπόνηση. Εννοείται ότι δίνεις προτεραιότητα στα ροφήματα και τις τροφές που ταιριάζουν στα γευστικά σου γούστα ώστε να σου είναι ευχάριστα.

Κεντρική φωτογραφία: henri meilhac on Unsplash - Πηγή: www.oneman.gr

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι απαγορευμένες τροφές πριν το σεξ!
  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Χτίστε μπράτσα στα σοβαρά με το σύστημα έκρηξης-αντοχής
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
loading...