Πόσο συχνά κάνουν δίαιτα οι γυναίκες;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η μάχη των γυναικών με τα περιττά κιλά είναι διαρκής. Πόσο συχνά όμως κάνει δίαιτα μία γυναίκα;

 

Σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση, περισσότερες από μία στις τρεις γυναίκες παλεύουν μια ζωή με τα περιττά κιλά τους και υπολογίζουν συνεχώς τι και πόσο τρώνε για να μην παχύνουν.

 

Επιπλέον, σχεδόν έξι στις δέκα (το 57%) κάνουν δίαιτα τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο – ένα ποσοστό το οποίο στους άντρες είναι 39%.

 

Δηλαδή, το 35% των ανδρών και των γυναικών δηλώνουν πρόθυμοι να δοκιμάσουν οποιοδήποτε προϊόν υπόσχεται να τους βοηθήσει να ελέγξουν το βάρος τους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών Mintel.
Εν τούτοις, οι άνθρωποι αυτοί μάλλον δεν παρακολουθούν το βάρος τους τόσο προσεκτικά όσο νομίζουν, διότι σημαντικό ποσοστό δεν γνωρίζει πόσες θερμίδες καταναλώνει σε μία τυπική μέρα.

 

Από τους 2.000 άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν, πάνω από ένας στους τρεις δήλωσαν άγνοια για τις θερμίδες που τους παρέχει η ημερήσια διατροφή τους.

 

Απ’ όσους, δε, ήξεραν πόσες θερμίδες τρώνε, μία στις τρεις γυναίκες και ένας στους πέντε άνδρες δήλωσαν πως ημερησίως υπερβαίνουν τις 2.000 και 2.500 θερμίδες αντιστοίχως – δηλαδή τρώνε περισσότερο απ’ όσο συνιστάται για να διατηρήσουν σταθερό το σωματικό βάρος τους.

 

Και αυτό, παρότι σχεδόν όλοι είπαν ότι γνωρίζουν πως οι συσκευασίες των τροφίμων αναγράφουν τις θερμίδες τους.
Τα ευρήματα αυτά «υποδηλώνουν ότι το καταναλωτικό κοινό βρίσκεται σε σύγχυση για τα ζητήματα γύρω από τη διαχείριση του σωματικού βάρους, διότι από τη μια προσπαθεί συστηματικά να αδυνατίσει και από την άλλη δεν ξέρει πόσο τρώει, γεγονός που προκαλεί αληθινή έκπληξη», σχολίασε η αναλύτρια τροφίμων της Mintel, Έμμα Κλίφορντ.

 

«Η έρευνά μας αποκαλύπτει ότι πολλοί δεν παρακολουθούν τι τρώνε παρά μόνο τις περιόδους που κάνουν δίαιτα και κάποιοι δεν ξέρουν καν πόσες θερμίδες θα έπρεπε να τρώνε για να μην ξαναπαχύνουν – και ίσως γι’ αυτό αποτυγχάνουν τελικά οι προσπάθειες αδυνατίσματος».

 

«Είναι προφανές ότι απαιτείται περισσότερη καθοδήγηση και ενημέρωση», κατέληξε.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 10 συμβουλές για να μπεις στο χειμωνιάτικο τζιν χωρίς να πεινάσεις
  • 5 kinky ιδέες που θέλει να δοκιμάσετε αλλά ντρέπεται να ζητήσει!
  • Η δίαιτα της Μεγάλης Εβδομάδας
  • Οι κορυφαίες τροφές χωρίς υδατάνθρακες για δίαιτα (λίστα)
  • Τα σημεία του σώματός σου που παρατηρούν οι γυναίκες στην παραλία!
  • Αυτή είναι η ηλικία που οι γυναίκες κάνουν το καλύτερο σεξ
loading...