Lockdown: Αρχίζει το Σάββατο 7/11 στις 06:00, αυτά είναι τα νέα μέτρα!

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από το πρωί του Σαββάτου (7/11) στις 06:00 η Ελλάδα μπαίνει σε καθεστώς ολικού lockdown για τρεις εβδομάδες, όπως γράφει το News 24/7.

Οκύβος ερρίφθη και κατόπιν εισηγήσεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβη σε νέες ανακοινώσεις για δεύτερο γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, διάρκειας τριών εβδομάδων (ως τις 30/11), ώστε να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το News 24/7, η βασική διαφορά του lockdown του Νοεμβρίου από αυτό της άνοιξης, είναι ότι (όπως και στη Θεσσαλονίκη) θα παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία, αφού οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου είναι σε ηλικία που μπορούν να μείνουν μόνοι στο σπίτι για τηλεκπαίδευση χωρίς να χρειαστούν οι γονείς τους ειδική άδεια.

Κατά τα λοιπά όπως και την άνοιξη, οι πολίτες θα υποχρεούνται και πάλι να αποστείλουν SMS με έξι αποδεκτούς λόγους μετακίνησης στο 13033.

Ανοιχτά από τον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνουν μόνο φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, pet shop και πρατήρια βενζίνης.

Εκτός από την εστίαση, όπως τονίζει το News 24/7, θα κλείσει και το λιανεμπόριο και αυτό ενώ μόλις είχε ξεκινήσει η ενδιάμεση περίοδος των εκπτώσεων. Θα επιτρέπεται μόνο delivery και take away στην εστίαση και βεβαίως on line παραγγελίες. Επίσης, θα υπάρξουν περιορισμοί στις πτήσεις, ιδίως από το εξωτερικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οδεύει σε αναστολή η Basket League και μένουν οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί με το πρωτάθλημα της Super League Interwetten.

"50 ΜΕΘ γεμίζουν σε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Αν συνεχίζαμε με αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε τα νοσοκομεία να υποδεχθούν 1.000 ασθενείς, εκ των οποίων 150 στις ΜΕΘ. Έπρεπε να ανακόψουμε αυτό το κύμα. Δεν μπορώ να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

"Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων αυτό το πενταήμερο με υποχρεώνει να πάρω τα μέτρα τώρα. Διότι, ναι θα υπήρχε μία περίπτωση τα μέτρα να δούλευαν, αλλά αν δεν δουλέψουν τότε η πίεση που θα υπήρχε στο σύστημα Υγείας θα ήταν ανυπόφορη και δεν μπορώ να το επιτρέψω".

Τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

-Για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή για τον μήνα Νοέμβριο – Ενίσχυση 800 ευρώ αντί για 534, πέραν του δώρου Χριστουγέννων

-Επεκτείνονται δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν μέχρι τον Δεκέμβριο

-Ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνιους ανέργους που είναι περί των 130.000 σε όλη τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως "η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα αλλά η κριτική θα ήθελα να αφορά τις πολιτικές μας αποφάσεις και όχι τα επιστημονικά δεδομένα".

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ