Που βοηθάει το πρωινό σεξ;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το πρωί είναι ιδανική ώρα για να κάνεις σεξ γιατί, πολύ απλά, ο οργανισμός μας είναι έτοιμος.

Η πρακτική μετάφραση είναι ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης (στεροειδής ορμόνη της ομάδας των ανδρογόνων) και των οιστρογόνων (κύριες γυναικείες ορμόνες φύλου) κορυφώνονται κατά τις πρωινές ώρες.

Η τεστοστερόνη συγκεκριμένα είναι 25% με 50% πιο υψηλή τότε απ’ ότι στις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, ενώ σύμφωνα με έρευνα του 2013 επιβεβαιώθηκε ότι και η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται από τα επίπεδα οιστρογόνων.

Και καθώς όλα τα φύλα έχουν ποσοστό και από τις δύο ομάδες ορμονών, αυτό σημαίνει πως βρίσκονται ταυτόχρονα στο απόλυτο peak τους.

Αντίο στρες

Το πρωινό σεξ κερδίζει τον πρωινό διαλογισμό (κατά την ταπεινή μου άποψη) διότι απελευθερώνεται η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη και χαλαρώνεις με τον πιο φυσικό τρόπο. Και ο αυνανισμός λειτουργεί με ανάλογο τρόπο.

Καλύτερη στη δουλειά

Άλλη έρευνα του 2017 έδειξε ότι το 24ωρο που ακολουθεί μετά το σεξ, σε βοηθά να είσαι έξτρα παραγωγική στη δουλειά. Και ναι, αν αναρωτιέσαι, το ίδιο ισχύει και για το αφεντικό σου. Άρα με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Συνδέεσαι πιο βαθιά

Δεν είναι ότι δε συνδέεσαι όταν κάνει σεξ το βράδυ, αλλά τα φορτωμένα προγράμματα και οι διαφορετικές libido μπορούν να σας απομακρύνουν. Ενώ το πρωί ξυπνάς, πας βουρ στο ψητό και είστε και οι δύο με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, για το υπόλοιπο της μέρας.

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ