Προειδοποίηση ΕΟΦ για δύο συμπληρώματα διατροφής με επικίνδυνες ουσίες

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) προειδοποιεί τους πολίτες για δύο συμπληρώματα διατροφής τα οποία και συστήνει ότι καλό θα ήτα να μην χρησιμοποιούνται καθώς εμπεριέχουν ουσίες δυνητικά επικίνδυνες για τον οργανισμό.

Όπως σημειώνεται στις ανακοινώσεις του ΕΟΦ είναι πιθανόν να κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής «για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας» και για ένα ακόμα «το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρους».

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

MegMan Performance Booster Capsules και BODY SHERRY Mon Bodygoal en 30 jours.

Για το «MegMan Performance Booster Capsules» ο ΕΟΦ αναφέρει ότι το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η ταδαλαφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Για το «BODY SHERRY Mon Bodygoal en 30 jours» ο ΕΟΦ αναφέρει ότι περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ