Πως τα φύκια έκαναν κυριαρχούν στον κόσμο των super foods

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Νέες μελέτες θέλουν τα φύκια να είναι πιο υγιεινά από οτιδήποτε έχεις στην κουζίνα σου.

Ξέχασε τα μούρα, ξέχασε τους ξηρούς καρπούς αλλά και τα μήλα σου, τώρα κάτι νέο έρχεται στην κουζίνα σου που μπορεί αρχικά να μοιάζει λίγο παράξενο, αλλά όμως οι επιστήμονες επιμένουν πως είναι μάλλον ό,τι καλύτερο μπορείς να φας για να διατηρηθείς υγιής και δυνατός. Πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε το ταμπού της εικόνας, ναι οκ, τα φύκια είναι κάτι που έχουμε μάθει να σιχαινόμαστε λίγο, ίσως από τα καλοκαίρια μας στη θάλασσα, τώρα όμως που οι εποχές και οι καιροί ζητάνε κάτι καλό για το σώμα σου, ήρθε η ώρα να τα βάλεις στη διατροφή σου. Και πίστεψε με υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις και είναι όλοι πολύ νόστιμοι.

Τι είναι όμως τα φύκια που τρώγονται;
Τα βρώσιμα φύκια ή αλλιώς λαχανικά της θάλασσας, είναι φύκια τα οποία μπορούν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο. Άλλα μεγαλώνουν στη θάλασσα, ενώ άλλα προτιμούν το γλυκό νερό. Χωρίζονται κυρίως σε πράσινα φύκη (green algae), ροδοφύκη (red algae) και καφέ φύκη (brown algae). Αν είστε λάτρεις του σούσι και γενικά της Ασιατικής κουζίνας, ίσως να γνωρίζετε ήδη κάποια απ’ αυτά, όπως το wakame και το nori. Υπάρχουν επίσης και αποξηραμένα φύκια θαλάσσης στην αγορά, που συχνά χρησιμοποιούνται σε εδέσματα της ιαπωνικής κουζίνας.

Αν δεν έχεις ιδέα ακόμη και τώρα για τι πράγμα μιλάμε, μάλλον θα πρέπει να ανοίξεις κάποια εγκυκλοπαίδεια ασιατικής κουζίνας. Ναι, ο καιρός ήρθε να βάλεις τα φύκια στην διατροφή σου. Γιατί; Μα φυσικά γιατί είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά. Μπορείς να τα κάνεις με πολλούς τρόπους και να τα έχεις σαν μία εναλλακτική σαλάτα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ