Μάθε τι είναι η fasting διατροφή που ξεκίνησε ο Τανιμανίδης μετά τις γιορτές

  • Κατηγορία Gossip
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Ο Σάκης Τανιμανίδης εδώ και χρόνια μας έχει αποδείξει πως φροντίζει πολύ τη διατροφή του και γυμνάζεται εντατικά προκειμένου να διατηρεί ένα αξιοζήλευτα καλογραμμωμένο κορμί και τώρα που μέσα στις γιορτές, ακόμα και αυτός έκανε κάποιες διατροφικές... ατασθαλίες, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε δίαιτα fasting.

Ο παρουσιαστής του «Dragon’s Den», μέσα στις γιορτές μας έδειξε πως ήπιε και τα κρασάκια του και άραξε αρκετά στον καναπέ

Και τώρα ξεκίνησε να κάνει fasting για να χάσει κάποια περιττά κιλάκια

Όπως ανέφερε με το fasting για 16 ώρες έχει άδειο στομάχι, ενώ τις υπόλοιπες 8 ώρες καταναλώνει όλα του, τα γεύματα.

«Καλή Χρονιά. Καινούργιους στόχους βάλατε; Να βάζετε! Σας κρατάει σε μία συγκεκριμένη πορεία. Εγώ βάζω κάθε χρόνο, κάποιους στόχους. Και κάνω και μία δοκιμή. Πέρυσι ας πούμε τον Γενάρη έκοψα τον καφέ. Έτσι, χωρίς λόγο. Έκοψα τον καφέ να δω τι θα γίνει. Γιατί είχα ακούσει πολλά. Μετά από ένα μήνα είδα ότι δεν έγινε τίποτα και τον άρχισα ξανά. Φέτος εδώ και δύο ημέρες ξεκίνησα fasting. Είναι αυτός ο τρόπος διατροφής που καταναλώνεις όλες τους θερμίδες, όλα σου τα γεύματα, σε μικρότερο χρονικό διάστημα μέσα στη μέρα και το υπόλοιπο διάστημα δεν τρως τίποτα. Εγώ για 16 ώρες έχω άδειο στομάχι και μέσα σε 8 ώρες τρώω όλα μου τα γεύματα. Δεν το προτείνω, δεν είμαι διατροφολόγος, αλλά έχω διαβάσει για αυτό. Έχω διαβάσει όμως ότι έχει ευεργετικές συνέπειες. Λένε ότι ο οργανισμός μας και το σώμα μας δεν είχε μάθει σε τόση αφθονία, τα προϊστορικά χρόνια μέναμε για πολλές ώρες νηστικοί και ο οργανισμός μας μας έδινε ενέργεια για να κυνηγήσουμε και να βρούμε τροφή. Θα δούμε. Για την ώρα πονάει το στομάχι μου. Αυτό έχω καταλάβει για δύο μέρες. Θα επιμείνω όμως», είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Τανιμανίδης σε βίντεο που δημοσίευσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

 


Τι είναι όμως η fasting διατροφή;

Όπως διαβάζουμε στο bestofyou.gr ουσιαστικά είναι η διαλειμματική νηστεία που επιλέγουν πολλοί celebrities, και έχει να κάνει με το πότε τρώμε και ποια ώρα.

Στην διαλλειμματική νηστεία μπορούμε να καταναλώνουμε τρόφιμα μόνο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου οκτώ ωρών κάθε μέρα και να νηστεύουμε για το υπόλοιπο. Αυτό που πρακτικά συμβαίνει είναι πως μετά από ώρες χωρίς φαγητό, το σώμα εξαντλεί τα αποθέματα ζάχαρης και αρχίζει να καίει λίπος, κάνοντας μια μεταβολική αλλαγή.

Όσοι ταιριάξουν μαζί της και δεν έχουν κάποιο θέμα υγείας που να απαιτεί να τρώνε συχνότερα, βλέπουν πραγματικά διαφορά πάνω τους.

Σε κάθε περίπτωση πριν καταφύγετε σε κάποια δίαιτα θα ήταν καλό να μιλήσετε με κάποιον ειδικό που θα σας δώσει ένα πρόγραμμα ανάλογα με το σώμα και τις ανάγκες σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ