Χάνεις μαλλιά; Μη χάνεις την αυτοπεποίθησή σου - υπάρχουν λύσεις

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η απώλεια μέχρι και 100 τριχών ημερησίως είναι φυσιολογική, όταν όμως η τριχόπτωση πάρει μεγαλύτερη έκταση, τότε το θέμα θα πρέπει ν' αρχίσει να σε προβληματίζει σοβαρά. Οι τρίχες πέφτουν επειδή αρχικά ατροφεί και στη συνέχεια νεκρώνεται ο βολβός τους κατά το τέλος του κύκλου ζωής τους. Κάθε νέα τρίχα που αντικαθιστά την προηγούμενη γίνεται σταδιακά όλο και πιο λεπτή και τελικά σταματάει να φυτρώνει. Όταν η αναλογία «αριθμός τριχών σε φάση αναγέννησης / αριθμός τριχών σε φάση τελογένεσης» γίνει μικρότερη του τέσσερα, η τριχόπτωση μπορεί να θεωρηθεί μη φυσιολογική.

Αν και το πρόβλημα θεωρείται κατά κύριο λόγο κληρονομικό, υπάρχουν παράγοντες που επιδεινώνουν την απώλεια:

Ο καιρός

Η εποχική τριχόπτωση εμφανίζεται κυρίως κάθε φθινόπωρο και άνοιξη. Αν τον υπόλοιπο χρόνο δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα απώλειας μαλλιών, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να λαμβάνεις ένα συμπλήρωμα εναντίον της τριχόπτωσης κατά εκείνες τις περιόδους.

Το άγχος

Θεωρείται από της πιο σημαντικές αιτίες της παροδικής τριχόπτωσης, η οποία, ωστόσο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονη όπως, για παράδειγμα, η απώλεια μεγάλης τούφας μαλλιών από ένα συγκεκριμένο σημείο του τριχωτού της κεφαλής. Εντούτοις, μετά από κάποια περίοδο σοβαρής τριχόπτωσης που οφείλεται σε άγχος τις περισσότερες φορές παρατηρείται ανάπτυξη νέων τριχών στην προβληματική περιοχή εντός έξι μηνών.

Η κακή διατροφή

Οι γρηγορες και εξαντλητικές δίαιτες έχουν ως αποτέλεσμα τη μειωμένη πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, γεγονός που επιδεινώνει σημαντικά την τριχόπτωση.

Η χρήση κράνους ή καπέλου

Έχει αποδειχθεί ότι και τα δύο αυτά αξεσουάρ τραυματίζουν τα μαλλιά, να επιταχύνουν τη φθορά τους και οδηγούν στην πτώση τους.

http://gr.askmen.com/

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το καλοκαίρι
  • Οι τρεις λόγοι που τα μαλλιά γκριζάρουν σε μικρή ηλικία
  • Κράτα τα μαλλιά σου στην «τρίχα»
  • Αδύναμα μαλλιά; Απλά tips για να τα ανανεώσεις!
  • Κουρέψτε τις άκρες των μαλλιών σας μόνες σας σε 4 βήματα!
loading...