Πόσο σέξι είναι το ανδρικό μούσι;

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είναι ένα ερώτημα που παραδόξως προβλημάτισε τους επιστήμονες! Πρόκειται για μια μόδα που κατά καιρούς έρχεται και φεύγει, πώς εξηγείται όμως η απήχηση που έχει στο γυναικείο φύλο;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UNSW της Αυστραλίας υποστηρίζουν πως το μούσι έχει αρχίσει σιγά σιγά να ξεπερνιέται…

Δηλώνουν ωστόσο πως όσο πιο σπάνιο είναι τόσο πιο σέξι θεωρείται!

Η ερευνητική ομάδα ζήτησε από 1.500 γυναίκες να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες ανδρών με μούσι, χωρίς μούσι και με γένια. Οι φωτογραφίες ήταν 36 σε αριθμό και παρουσίαζαν 12 διαφορετικούς άνδρες στα τρία διαφορετικά στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας.

Οι περισσότερες γυναίκες φάνηκε να προτιμούν τους φρεσκοξυρισμένους άνδρες όταν τους έδειξαν συνεχόμενα μερικές φωτογραφίες ανδρών με μούσι.

Οι ερευνητές όμως παρατήρησαν και το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή οι γυναίκες θεώρησαν πιο ελκυστικό έναν άνδρα με μούσι όταν τους έδειξαν συνεχόμενα πολλές φωτογραφίες φρεσκοξυρισμένων ανδρών.

Ο επικεφαλής της μελέτης Ρόμπερτ Μπρουκς πιστεύει ότι οι παραπάνω διαπιστώσεις οφείλονται στο φαινόμενο της «σεξουαλικής επιλογής βάσει αρνητικής συχνότητας» (negative frequency-dependent sexual selection).

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι επιλέγουμε έναν ερωτικό σύντροφο που ξεχωρίζει από το πλήθος.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Biology Letters υποδεικνύει ότι η μόδα που επιβάλλει τη γενειάδα ως απαραίτητο «αξεσουάρ» των ανδρών πρόκειται σύντομα να σταματήσει να είναι ελκυστική για τις γυναίκες καθώς εξαπλώνεται με ταχύτατο ρυθμό.


Πηγή: www.onmed.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Αυτό είναι το νέο απόλυτο αξεσουάρ για το μούσι
  • Οι πιο sexy κοιλιακοί που κυκλοφορούν στο internet!
  • 10 λόγοι που όλοι οι άνδρες πρέπει να αφήσουν μούσι
  • Οι Χριστουγεννιάτικες selfies που έκαναν να αναστενάξει το διαδίκτυο!
  • Εσύ θα στολίσεις το μούσι σου στις γιορτές;
  • Το μοντέλο με το… αγαλματένιο κορμί! (photos)
loading...