Οι τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση της ακμής!

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η ακμή αποτελεί μία κατάσταση αρκετά διαδεδομένη αφού επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπου διεθνώς. Ανάμεσα στις κυριότερες αιτίες που την προκαλούν, η αυξημένη παραγωγή σμίγματος μπορεί να σχετίζεται και με διατροφικούς παράγοντες. Αυτό τουλάχιστον υποδεικνύει μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “ Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics ”.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε πως οι τροφές υψηλού γλυκαιμικού δείκτη και τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές που οδηγούν σε υψηλή κυτταρική ανάπτυξη και παραγωγή σμίγματος, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης ακμής. Σίγουρα γνωρίζετε ποια είναι τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο γλυκαιμικός δείκτης όμως;

Τροφές υψηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι όλες εκείνες που προκαλούν άμεση απάντηση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τροφές όπως τα γλυκά, το λευκό ψωμί και τα επεξεργασμένα δημητριακά θεωρούνται υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονισθεί πως ο γλυκαιμικός δείκτης δεν αποτελεί μέτρο της διατροφικής αξίας ενός τροφίμου, αλλά ένδειξη του τρόπου με τον οποίο αυτό επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε μια διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι οι ακόλουθες:

1. Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές. Οι φυσικές και φρέσκες τροφές είναι συνήθως χαμηλότερου γλυκαιμικού δείκτη. Προτιμήστε να καταναλώσετε ολόκληρο το φρούτο και όχι το χυμό του, ειδικά εάν ο τελευταίος είναι συσκευασμένος και άρα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

2. Συμπληρώστε τα γεύματά σας με πρωτεΐνη. Επειδή η πρωτεΐνη είναι δυσκολότερο να χωνευτεί, μπορεί να μειώσει το γλυκαιμικό δείκτη ενός γεύματος. Μην χρησιμοποιήσετε τυρί ή κάποιο άλλο γαλακτοκομικό προϊόν, διότι αυτά μπορεί να προκαλέσουν ακμή.

3. Επιλέξτε φυτικές ίνες. Εφόσον δεν πέπτονται από το γαστρεντερικό σύστημα, οι φυτικές είναι μειώνουν το γλυκαιμικό δείκτη της τροφής στην οποία περιέχονται. Επιλέξτε τροφές ολικής άλεσης, πλούσιες σε φυτικές ίνες.


Κυριακού Κατερίνα
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc


Πηγή: Eatwell.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι απαγορευμένες τροφές πριν το σεξ!
  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
  • 8 τροφές που ρίχνουν στα τάρταρα την τεστοστερόνη σου
  • 9 τροφές που σε ανεβάζουν και σου δίνουν δύναμη
  • Οι τροφές-καύσιμα που χρειάζεσαι στις προπονήσεις σου
  • Ρυθμίστε την χοληστερόλη με σωστή διατροφή – Τι πρέπει να τρώτε!
loading...