Η υβριδική προπόνηση ενός θρύλου του τρεξίματος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Προπόνηση με αντιστάσεις και cardio, σε συνδυασμό, για τον θρυλικό Ryan Hall, τον μεγάλο Αμερικανό δρομέα μεγάλων αποστάσεων.

Ο ζωντανός θρύλος του τρεξίματος Ryan Hall έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο δρομέας των μεγάλων αποστάσεων που με την ταχύτητά του έσπασε τα αμερικανικά ρεκόρ στον μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, στο Πεκίνο. Παρόλα αυτά, πλέον μας απασχολεί κυρίως λόγω της μεταμόρφωσης στο σώμα του, η οποία συνέβη αφού συνταξιοδοτήθηκε από τον επαγγελματικό αθλητισμό, κάτι που απ' ό,τι φαίνεται το οφείλει σε μια υβριδική προπόνηση, δικής του εμπνεύσεως.

Το post στο Instagram

Αυτό που κάνει εντύπωση σε όλους είναι το ότι αύξησε τόσο τη δύναμη όσο και τη μυική του μάζα, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσει την ταχύτητά του, δηλαδή το χαρακτηριστικό που τον έκανε διάσημο. Κάτι το οποίο φαίνεται από τα fitness challenges που αναλαμβάνει, τα οποία απαιτούν από εκείνον τόσο δύναμη όσο και αντοχή.

Για του λόγου το αληθές, σε ένα βίντεο που ανέβασε τον Ιούνιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε με όλο τον κόσμο το πώς μοιάζει μια νορμάλ μέρα του, περιγράφοντας το πρόγραμμα που σχεδιάζει ο ίδιος ως την προπόνηση ενός 'υβριδικού αθλητή'.

Ξεκινάει, λοιπόν, το πρόγραμμά του με μία ώρα τρεξίματος και στη συνέχεια συνεχίζει με ασκήσεις ενδυνάμωσης, π.χ. για το στήθος.

Δείτε το βίντεο εδώ 

Παλεύοντας ενάντια στη φύση του

Το να καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στην προπόνηση ενδυνάμωσης και την αεροβική γυμναστική αποτελεί μια εμπειρία που του έχει δώσει πολλά μαθήματα. Όπως έχει πει στο παρελθόν, του αρέσει να βγαίνω έξω και να τρέχει π.χ. για ένα μισάωρο, αλλά αν περιοριστεί στο τρέξιμο, που είναι η δική του ευκολία, θα αρχίσει να χάνει μυική μάζα.

Με τα δικά του λόγια: 'Είναι εξαιρετικά δύσκολο για μένα το να βάλω μύες, ακόμα κι αν λαμβάνω έναν τόνο θερμίδες. Οπότε, πάει και τελείωσε, τα γονίδιά μου είναι αυτά ενός μαραθωνοδρόμου, τα γονίδια εκείνου που πρέπει να δουλέψει σκληρά για να πάρει όγκο, γι' αυτό και παλεύω ενάντια στη φύση μου με μια ενστικτώδη, μη-αναμενόμενη προπόνηση που ανακάλυψα ότι μπορεί να λειτουργήσει σε μένα'.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ