Οι 6 χειρότερες fitness συμβουλές που πιθανά έχεις ακούσει

Τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια του να είναι κανείς fit έχει γίνει τρόπος ζωής για πολλούς, αλλά καθώς το fitness έγινε μόδα, μοιραία η... πολυφωνία είχε σαν αποτέλεσμα να ακούγονται και εν τέλει να επικρατούν και ορισμένοι... μύθοι.

Στο menexclusive.gr διαβάσαμε μια λίστα με τέτοιους... μύθους, καθώς το άρθρο καταρρίπτει μια σειρά από fitness συμβουλές που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Η γυμναστική μπορεί να εξαλείψει το τοπικό πάχος

Αυτό θα ήταν υπέροχο, αν ίσχυε όμως, κανείς δε θα είχε τοπικό πάχος σε κανένα σημείο του σώματός του. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η συσσώρευση πάχους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ενός ανθρώπου, μπορεί να εξαλειφθεί μόνο με τη λιποαναρρόφηση.

Η αεροβική είναι για τις γυναίκες, τα βάρη για τους άνδρες

Αυτό είναι ένα κλισέ που ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια. Οι ασκήσεις γυμναστικής δεν έχουν φύλο και αυτό σημαίνει ότι και οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να παρακολουθήσουν αεροβική, βάρη, γιόγκα, push ups και τα πάντα. Η αεροβική κάνει καλό στη συνολική μας υγεία και μειώνει την υπερβολική μάζα στους μεγαλόσωμους ανθρώπους.

Σηκώνοντας ελαφριά βάρη, τονίζεται η γράμμωση

Αν θέλεις να αποκτήσεις έντονη γράμμωση, δεν πρόκειται να το καταφέρεις σηκώνοντας μικρό βάρος. Τα μικρά βάρη θα σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες και περιττό λίπος, αλλά μόνο σηκώνοντας πολλά κιλά θα καταφέρεις να μεγαλώσεις τους μύες σου.

Η γιόγκα θα σε κάνει “φέτες”

Σε μια συνεδρία γιόγκα οι μύες σου συστέλλονται και διαστέλλονται, κάτι που βοηθά στη γράμμωση, αλλά δεν είναι αρκετό για να γίνεις “φέτες”. Όπως είπαμε και παραπάνω, πρέπει να κάνεις βάρη για να δεις τους μύες σου να διαγράφονται έντονα μέσα από το φανελάκι σου.

Όσο περισσότερο ιδρώνεις, τόσο περισσότερο λίπος καις

Το πόσο ιδρώνει ένας άνθρωπος καθορίζεται από τον οργανισμό του και τα γονίδιά του. Αυτός που ιδρώνει περισσότερο δε σημαίνει ότι καίει περισσότερες θερμίδες από τον άλλο που δεν ιδρώνει πολύ. Στόχος είναι η καλή περαίωση των ασκήσεων και όχι να χύσεις τον περισσότερο ιδρώτα.

Ο όγκος των μυών δεν σημαίνει πάντα ότι έχεις μεγάλη δύναμη

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά ο όγκος των μυών δεν είναι ανάλογος της δύναμής τους. Οι bodybuilders δίνουν έμφαση στην τεράστια μάζα και αισθητική εικόνα των μυών τους, αλλά δεν είναι πιο δυνατοί από έναν μικρότερο σε μέγεθος γυμναστή, ο οποίος σηκώνει καθημερινά πολλά βάρη και χτίζει τη δυναμική και όχι το μέγεθος των μυών του.

Με τους κοιλιακούς κάνεις six-pack

Οι κοιλιακοί μας μύες, όπως είναι αυτονόητο γυμνάζονται με τις κλασικές ασκήσεις κοιλιακών. Όμως, αν το ποσοστό λίπους στην περιοχή είναι πάνω από 10%, όσες ασκήσεις και να κάνεις οι κοιλιακοί σου δεν πρόκειται να φανούν. Σε πρώτο στάδιο, πρέπει να ακολουθήσεις έντονες συνολικές ασκήσεις, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και να φανούν επιτέλους οι κοιλιακοί σου.

Προτίμησε τις μπάρες πρωτεϊνών από ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες

Οι μπάρες πρωτεϊνών σίγουρα βάζουν μια “βόμβα” πρωτεϊνών στον οργανισμό σου, όμως δεν είναι το ίδιο με τη λήψη πρωτεϊνών από το κανονικό σου γεύμα. Οι μπάρες είναι υψηλά επεξεργασμένες και αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός καίει λιγότερες θερμίδες κατά τη χώνεψη τους, με αποτέλεσμα να μη φτάνεις στο ιδανικό βάρος.

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

Τελικά το σεξ κάνει καλό στην καρδιά ή όχι;

Είναι γεγονός πως πολλοί γιατροί έχουν ακούσει από άνδρες ασθενείς ότι οι ίδιοι επιλέγουν να απέχουν από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα καθώς φοβούνται ότι στη διάρκεια αυτής θα υποστούν καρδιακή ανακοπή.

Μάλιστα η ερώτηση «αν το σεξ αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής» δείχνει να είναι μια από τις πιο κοινές ερωτήσεις που κάνουν ειδικά οι άντρες στους γιατρούς τους, μολονότι, η επιστήμη δεν έχει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, αν και έρευνα έχει δείξει πως η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μάλλον μηδαμινή.

«Οι άνθρωποι ρωτάνε τους γιατρούς αν το σεξ αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής, αλλά ποτέ δεν μπορούσαμε να απαντήσουμε», όπως λέει ο Δόκτωρ Sumeet Chugh από την Καρδιολογική Κλινική Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, επικεφαλής της έρευνας και με μεγάλη εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συλλέξει λίγα δεδομένα για τη σεξουαλική δραστηριότητα και πώς αυτή σχετίζεται με το αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο αλλά κανείς δεν έχει επικεντρωθεί στη σεξουαλική δραστηριότητα. Ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός», σημειώνει.

Η αιφνίδια καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν απορρυθμιστεί το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς και οι παλμοί της ξαφνικά σταματήσουν, εμποδίζοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο και τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα. Συνήθως, δεν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, τότε επέρχεται ο θάνατος.

Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Τμήματος Καρδιολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου, οι ερευνητές του Cedars-Sinai εξέτασαν το ιστορικό 4.557 ενήλικων ασθενών από το 2002 έως το 2015 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή.

Οι ασθενείς που βίωσαν ένα τέτοιο επεισόδιο λόγω σεξουαλικής δραστηριότητας είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κοιλιακή μαρμαρυγή – μια εξαιρετικά επικίνδυνη αρρυθμία – και ταχυκαρδία – δηλαδή σφυγμούς πάνω από το φυσιολογικό.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων – 94% – ήταν άνδρες με ιστορικό σε καρδιοπάθειες και οι δείκτες επιβίωσης ήταν υψηλότεροι στο 1/3 των ασθενών, που υπεβλήθησαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Επίσης, παραδόξως, όπως προκύπτει από την έρευνα, άτομα που βίωσαν καρδιακό επεισόδιο κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα ήταν κατά μέσο όρο 5 χρόνια νεότεροι – μεταξύ 34 με 83 χρονών – σε σύγκριση με αυτούς που είχαν πάθει αιφνίδια καρδιακή ανακοπή που δεν οφειλόταν στο σεξ.

Οι ερευνητές επισημαίνουν παράλληλα ότι ενώ καταβάλλεται έντονη σωματική προσπάθεια κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, αυτό που ευθύνεται τις περισσότερες φορές για την καρδιακή ανακοπή είναι είτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, διεγερτικά, ή η κατανάλωση αλκοόλ. Ακόμη και για ανθρώπους με εμπεριστατωμένη ιατρική καρδιοπάθεια, ο κίνδυνος είναι μικρός αποκλειστικά και μόνο λόγω σεξουαλικής δραστηριότητας.

Σε άρθρο του iatropedia.gr διαβάζουμε πως πολλοί άνθρωποι έχουν την απορία για το αν το σεξ κάνει καλό στην καρδιά.

Η ερώτηση φαίνεται απλή. Η απάντηση, όμως, είναι περίπλοκη.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στους περιορισμούς των όσων μας έχουν δείξει μέχρι τώρα οι επιστημονικές έρευνες.

Υπάρχει όμως μια ισχυρή πεποίθηση ότι το σεξ ταιριάζει με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Ακολουθούν απαντήσεις σε πέντε κοινές ερωτήσεις για το σεξ και την καρδιά:

1. Είναι το σεξ σωματική άσκηση;

Ναι, αλλά όχι και πολύ έντονη. Δεν πρόκειται να κάψετε πολλές θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας μέσης σεξουαλικής συνεύρεσης. Υποθέτοντας κατά μέσο όρο 5 έως 15 λεπτά διάρκειας σεξ, έχετε περίπου την ίδια δραστηριότητα με το περπάτημα 1,5 χλμ σε 20 λεπτά. Με άλλα λόγια, η καρδιαγγειακή άσκηση είναι πολύ μικρή μέσα από το σεξ.

2. Είναι καλό το σεξ για την καρδιά;

Πιθανώς. Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα ή περισσότερο είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο από εκείνους που έκαναν σεξ μία φορά το μήνα ή λιγότερο. Οι έρευνες αυτές επικεντρώνονται συνήθως στους άνδρες, επειδή κυρίως εκείνοι είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις. Αλλά εφαρμόζεται γενικά ο ίδιος συλλογισμός και στις γυναίκες.

Μελέτες όπως αυτές πάντως ΔΕΝ αποδεικνύουν ότι το σεξ αποτρέπει καρδιακές παθήσεις. Αλλά προτείνουν ότι το σεξ είναι μέρος ενός γενικού καλού τρόπου ζωής για την καρδιά. Το σεξ είναι κάτι σαν “δείκτης” για την υγεία σας. Εάν κάνετε περισσότερο σεξ, υπάρχει καλή πιθανότητα να είστε πιο δυνατοί και πιο δραστήριοι γενικότερα. Και αν δεν είστε σε καλή κατάσταση για να απολαύσετε το σεξ, αυτό μπορεί να είναι κίνητρο για αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

3. Θα αποδείξει ποτέ κανείς ότι το σεξ είναι καλό για την καρδιά;

Μάλλον όχι. Για παράδειγμα, οι μελέτες παρατήρησης μπορούν να δημιουργήσουν μια συσχέτιση. Αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν μια σχέση αιτίου-αποτελέσματος.

Για να αποδειχτεί κάτι τέτοιο απαιτείται μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή με μια ομάδα ελέγχου που να απέχει από το σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό μοιάζει… απίθανο. Είναι ένας από τους πολλούς λόγους που μπορούμε να πούμε ότι το σεξ είναι πιθανότατα καλό για την καρδιά, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με οριστικό επιστημονικό τρόπο.

4. Εάν κάποιος έχει καρδιακή νόσο, είναι επικίνδυνο να κάνει σεξ;

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όχι. Οι ασθενείς το ρωτούν συχνά μετά από καρδιακή προσβολή ή διάγνωση καρδιακών παθήσεων. Να ξέρετε ότι οι γιατροί ενθαρρύνουν την σεξουαλική δραστηριότητα εφόσον κρίνουν ότι είστε αρκετά καλά.

Η αρτηριακή σας πίεση θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια του σεξ, συνήθως μέχρι το επίπεδο 160/90. Αυτό είναι συγκρίσιμο με αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης άσκησης για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια η πίεση πέφτει πάλι.

Έχουν υπάρξει πάντως ενδείξεις ότι το σεξ με έναν άγνωστο σύντροφο (όπως το σεξ εκτός γάμου) μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους άνδρες με καρδιακές παθήσεις επειδή κατά κανόνα… προσπαθούν περισσότερο να ικανοποιήσουν τη νέα σύντροφο. Γενικά πάντως, αυτό είναι σπάνιο.

5. Το σεξ ωφελεί τη γενική υγεία;

Ναι, πιθανότατα. Ακόμα κι αν δεν αποτελεί άσκηση υψηλής έντασης, το κανονικό σεξ είναι μέρος ενός συνολικού υγιεινού τρόπου ζωής. Μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους, πιο χαλαρούς και λιγότερο αγχωμένους.

Με απλά λόγια: Το σεξ είναι πιθανώς χρήσιμο για την καρδιά και τη γενική υγεία. Και επειδή δεν είναι επιβλαβές για την καρδιά (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις), το «πιθανότατα» είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί.

 

ACTIVEBODY B1

Πως ο Μάρκος Σεφερλής κατάφερε να χάσει 10 κιλά

Είναι γνωστό πως το κεφάλαιο "αδυνάτισμα" δυσκολεύει με την πάροδο των χρόνων, όμως ο 52χρονος γνωστός κωμικός Μάρκος Σεφερλής, κατάφερε το τελευταίο διάστημα να πετύχει μια εντυπωσιακή απώλεια κιλών.

Ο ηθοποιός παραχώρησε χθες βράδυ μια νέα τηλεοπτική συνέντευξη και στα πλάνα ήταν εμφανώς αδυνατισμένος.

Συγκεκριμένα τον είδαμε στο σόου του Γρηγόρη Αρναούργογλου, να μιλά για τα νέα επαγγελματικά πλάνα του, αλλά και για την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα παντοπωλείο, με την ονομασία «Πλάι Σου», το οποίο θα παρέχει δωρεάν τρόφιμα και προϊόντα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, αλλά μοιραία κάποια στιγμή η συζήτηση ήρθε στα κιλά του.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχασε 10 κιλά και πως το έκανε για τις ανάγκες ενός ρόλου και πως φυσικά πέτυχε τον στόχο του με διατροφή και γυμναστική.

«Έχασα 10 κιλά κάνοντας δίαιτα και γυμναστική. Κάνουμε γυμναστική μαζί με τη Έλενα αλλά με διαφορετικές ασκήσεις. Κάνω και διατροφή. Τρώω 5 γεύματα. Ομελέτα με ασπράδια, κοτόπουλο η ψάρι και το βράδυ έχω ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα και μετά πάλι μια ομελέτα με ασπράδια. Επειδή έχω σκοπό να ανεβάσω την Τούτσι που είναι το αγαπημένο μου μιούζικαλ και θέλω να είμαι αδύνατος» είπε.

  • Κατηγορία Gossip

Oι συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντα ακμαίες στύσεις

Μία λίστα με μερικές απλές κινήσεις, που συστήνουν ουρολόγοι και ανδρολόγοι.

Δεν είναι θέμα μαγείας, αλλά πειθαρχίας και επιμονής. Για να επιτυγχάνεις πάντοτε επιτυχημένες, παρατεταμένες, σταθερές και υγιείς στύσεις, δεν απαιτείται να καταφύγεις σε ειδικά συμπληρώματα και εκχυλίσματα φυτών ή φάρμακα, παρά μόνο να ακολουθήσεις μια λίστα με μερικές απλές συνήθειες, που συστήνουν όλοι οι ουρολόγοι και ανδρολόγοι.

Ξεκίνα καλά τη μέρα

Καταναλώνοντας ένα ισορροπημένο και υγιεινό πρωινό, μειώνεις τον κίνδυνο να εμφανίσεις παχυσαρκία και διαβήτη, δύο από τους πιο σαφείς παράγοντες κινδύνου για την επαύξηση προβλημάτων στύσης.

Βούρτσιζε τα δόντια τακτικά

Παρόλο που ακούγεται περίεργο, μελέτες αποδεικνύουν ότι όσοι πάσχουν από ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα παρουσιάζουν μεγαλύτερα προβλήματα στύσης, εξαιτίας της μόνιμης φλεγμονής στο στόμα τους, η οποία επηρεάζει έμμεσα την λειτουργία της καρδιάς και της ροής του αίματος στα αγγεία.

Το κάπνισμα απαγορεύεται

Ο καπνός είναι ο χειρότερος εχθρός των στύσεών σου, επειδή αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την επιτάχυνση της αρτηριοσκλήρυνσης. Όταν συμβαίνει αυτό, ακόμα κι αν ο εγκέφαλος στείλει σημάδια σεξουαλικής επιθυμίας, το όργανό σου δεν θα μπορεί να παρέχει ικανοποιητική στύση.

Πίνε αλκοόλ με μέτρο

Οι μελέτες δείχνουν ότι η ήπια κατανάλωση αλκοόλ ημερησίως (δυο ποτήρια κρασιού ή μια μπίρα) αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, ενώ παράλληλα είναι επωφελής για καλές στύσεις.

Μην εξαντλείσαι στην προπόνηση

Έχει αποδειχθεί ότι η ύπαρξη μιας καλής φυσικής κατάστασης μειώνει τα προβλήματα στύσης. Αλλά, πρόσεξε, είναι επίσης γνωστό ότι η υπερβολική, καθημερινή προπόνηση στα όρια της εξάντλησης αντιστρέφει τον κανόνα, επειδή προκαλεί μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης.

Διατήρησε ένα ιδανικό βάρος

Η παχυσαρκία είναι ένας ακόμη επιβλαβής παράγοντας όχι μόνο για τη σεξουαλική σου λειτουργικότητα, όσο και για τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Μην καταπίνεις χάπια ή ουσίες που δεν σου έχει γράψει ο γιατρός σου

Μην εμπιστεύεσαι "ειδικά" συμπληρώματα, "μαγικά" βότανα, "αυθεντικά" φίλτρα και γενικά οτιδήποτε δεν συνταγογραφεί ο γιατρός σου, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις στύσεις σου, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία του οργανισμού σου.

Να θυμάσαι ότι η καλή στύση ξεκινά από τον εγκέφαλο

Χωρίς επιθυμία δεν υπάρχει τίποτα και, ως εκ τούτου, η σεξουαλική ζωή σου γίνεται μαρτύριο όταν είσαι όλη μέρα μέσα στο άγχος, δεν κοιμάσαι καλά τα βράδια, ή πάσχεις από κατάθλιψη. Ασχολήσου περισσότερο με δραστηριότητες που κατευνάζουν τις εντάσεις και μειώνουν το στρες και απόλαυσε τις στύσεις σου με περίσσεια περηφάνια.

Πηγή: esquire.com.gr

ACTIVEBODY B1

  • Κατηγορία Man

10' αρκούν για λιγότερο λίπος και δυνατότερους μύες

Με 4 μόνο ασκήσεις, κάψε θερμίδες και δυνάμωσε όλο το σώμα σου.

Κι όμως, μπορείς να χάσεις βάρος και να δυναμώσεις το σώμα σου με ένα πρόγραμμα προπόνησης EMOM, που είναι φτιαγμένο για να το ολοκληρώσεις στο σπίτι σου μέσα σε 10 μόλις λεπτά. Το σύντομο και υψηλής έντασης πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί, βασίζεται στη μέθοδο Every Minute On The Minute (EMOM), που συνίσταται στην ολοκλήρωση μίας σειράς ασκήσεων σε λιγότερο από 1 λεπτό, επιτρέποντάς σου να επωφεληθείς του υπόλοιπου χρόνου για ξεκούραση, πριν ξεκινήσεις τον επόμενο γύρο.

Οι 4 ασκήσεις που έχουν επιλεγεί είναι τα squats, τα push-ups, τα climbers και οι lateral shifts. Με αυτές και μόνο, μπορείς να φτιάξεις μία προπόνηση που να μπορείς να την κάνεις στο σπίτι σου χωρίς καθόλου γυμναστηριακό εξοπλισμό και με την οποία θα καταφέρεις να μεγιστοποιήσεις τις καύσεις του λίπους και την ίδια στιγμή να δυναμώσεις τις πιο σημαντικές μυϊκές ομάδες στο σώμα σου: τα χέρια, τα πόδια, τους κοιλιακούς, την πλάτη, τους ώμους και το στήθος.

Τα οφέλη της προπόνησης EMOM που μπορείς να κάνεις στο σπίτι

Γενικότερα, τα προγράμματα προπόνησης EMOM είναι υψηλής έντασης, με πολλαπλά οφέλη. Σε βοηθούν να:

- Φτάσεις στο απόγειο των ικανοτήτων σου. Όσο πιο γρήγορα ολοκληρώνεις κάθε γύρο ασκήσεων, τόσο πιο πολύ χρόνο έχεις για να ξεκουραστούν οι μύες σου μέχρι το επόμενο σετ. Το δέλεαρ του μεγαλύτερου διαλείμματος, σε κάνει να θέλεις να εκτελέσεις όσο καλύτερα γίνεται τις ασκήσεις, κάτι που μακροχρόνια βελτιώνει την αντοχή σου.

- Αξιοποιήσεις καλύτερα τον χρόνο σου. Ένα 10λεπτο πρόγραμμα EMOM, σου προσφέρει οφέλη και δυνατότητες, ασχέτως εάν το κάνεις επειδή είσαι αρχάριος και θέλεις να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι χωρίς να σπαταλήσεις πολύ χρόνο ή αν θέλεις να επωφεληθείς της συντομίας του για να αντικαταστήσεις μία "κανονική" προπόνηση όταν είσαι "πηγμένος" ή αν είσαι δρομέας ή ποδηλάτης και το χρησιμοποιήσεις ως συμπληρωματική άσκηση για να αυξήσεις τη δύναμη και την ανθεκτικότητα των μυών σου.

- Μετρήσεις τη βελτίωσή σου. Μπορείς να τσεκάρεις την πρόοδο και τα αποτελέσματα των προπονήσεών σου, π.χ. τον χρόνο που σου παίρνει για να ολοκληρώσεις την αλληλουχία των ασκήσεων, από γύρο σε γύρο.

- Προσαρμόσεις το πρόγραμμα στους στόχους σου. Παρότι το συγκεκριμένο που προτείνουμε στοχεύει στο να κάψεις θερμίδες και να ενδυναμώσεις τις κύριες μυϊκές ομάδες του σώματός σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο EMOM αποκλειστικά για αερόβιες προπονήσεις ή προπονήσεις δύναμης, αυξάνοντας, ανάλογα, τις επαναλήψεις ή προσθέτοντας βάρη στις ασκήσεις.

Το 10λεπτο πρόγραμμα EMOM για απώλεια βάρους και μυϊκή ενδυνάμωση

Κάθε γύρος των 4 ασκήσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 1 λεπτό, με τα δευτερόλεπτα που "περισσεύουν" να αποτελούν το διάλειμμά σου. Θα πρέπει να ολοκληρώσεις 10 γύρους.

Squats: 10 επαναλήψεις
Push-ups: 5 επαναλήψεις
Climbers: 10 επαναλήψεις
Lateral shifts: 10 επαναλήψεις

Τα οφέλη κάθε άσκησης

- Tα squats είναι μία αρκετά ολοκληρωμένη άσκηση επειδή ενεργοποιούν τους κύριους μύες του κάτω μέρους του σώματός σου, τους κοιλιακούς και την πλάτη σου.

- Τα push-ups είναι από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου, επειδή κάνουν δουλειά για τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες του σώματός σου με μία μόνο κίνηση, ενεργοποιώντας τα χέρια, το στήθος, τους ώμους και τον κορμό σου.

- Τα climbers είναι πολύ αποτελεσματικά στην καύση του λίπους και στην ενδυνάμωση μυών κομβικής σημασίας για το σώμα σου, κυρίως των κοιλιακών σου, αλλά και των χεριών, των ποδιών, των γλουτών, των ώμων και του στήθους.

- Οι lateral shifts, που μπορείς να τις έχεις ακουστά και ως skaters, αποτελούν μία καρδιαγγειακή άσκηση με την οποία ενδυναμώνεις τους μύες των ποδιών, των γλουτών και των κοιλιακών σου.

Πηγή: esquire.com

001 xtreme

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής από την αγορά

Τι εντοπίστηκε στο προϊόν...

Την ανάκληση της παρτίδας C2002092A του συμπληρώματος διατροφής MIGRA-EEZE, με ημερομηνία λήξης 10/2022, αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Η ανάκληση γίνεται διότι το προϊόν βρέθηκε να περιέχει βενζο(α)πυρένιο και άθροισμα πολυλυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (PAHs) σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Το προϊόν διακινείται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία IN TOUCH HEALTH Ν.Α. ΦΙΚΙΩΡΗΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ.

  • Κατηγορία News

Δείτε τι έγινε όταν αθλήτρια κατέβασε το κολάν της σε γυμναστήριο (vid)

Η γνωστή αθλήτρια δημιούργησε πανικό, με τους ανθρώπους του γυμναστηρίου να της απαγορεύουν πλέον την είσοδο στο χώρο!

Η Pearl Gonzalez, μαχήτρια του ΜΜΑ εκτός από τα εντυπωσιακά βίντεο στο Instagram φαίνεται ότι θέλησε να δώσει χαρά και στους θαμώνες γυμναστηρίου που συχνάζει.

Η εκθαμβωτική μαχήτρια προσπάθησε να τραβήξει μερικές από τις ασκήσεις που κάνει σε βίντεο για να ενημερώσει τους διαδικτυακούς της φίλους.

Η Pearl Gonzalez βρέθηκε σε γυμναστήριο στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και τη στιγμή που ολοκλήρωσε ένα σετ με βάρη της… ήρθε να κατεβάσει ξαφνικά το αθλητικό κολάν της και να δείξει το μπλε μικρό εσώρουχο που φορούσε.

Όπως φαίνεται, η κίνηση της έγινε αντιληπτή από τους ανθρώπους του γυμναστηρίου. Σαν αποτέλεσμα, της απαγόρευσαν την είσοδο στο χώρο. Η ίδια πάντως δεν έδειξε να πτοείται, ποστάροντας πως ψάχνει έναν παρτενέρ για να κάνουν μαζί γυμναστική.

 

 

  • Κατηγορία Gossip

Τα άγνωστα ερωτογενή σημεία της που κάθε γυναίκα θέλει να αγγίζεις

Οι πιο ευαίσθητες αλλά λιγότερο δημοφιλείς ερωτογενείς ζώνες πάνω στο σώμα της.

Το πού εσύ προτιμάς ν' ακουμπάς μια γυναίκα το ξέρουμε. Δεν κρύβει καμία πρωτοτυπία το ότι το χέρι σου πάει μόνο του σε (προφανέστατα) μέρη όπως οπίσθια, αιδοίο και στήθος, περιοχές οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι γεμάτες νεύρα, οπότε καλά κάνεις, αφού το απολαμβάνει εξίσου. Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα μόνα σημεία πάνω της που αποζητούν το χάδι σου.

Υπάρχουν κι άλλα, λιγότερο αυτονόητα αλλά με πολύ ευαίσθητους αισθητήρες, τα οποία παραμελείς. Μάλιστα για κάποια από αυτά δε γνωρίζει ούτε η ίδια το πόσο ευχάριστα είναι τα δάχτυλά σου πάνω τους. Έκπληξέ την ευχάριστα.

Μαλλιά
Αρκεί να μην έχει πάει κομμωτήριο. Ξεκίνα από ψηλά, παίξε τις άκρες στα δάχτυλά σου και κατάληξε στο σβέρκο της. Θα «σβήσει» στα χέρια σου.

Εσωτερικό των μηρών
Ναι, στους προσαγωγούς της, για ευνόητους λόγους. Κράτα γερά και προσπάθησε να μην αγγίξεις εκεί που όλοι φανταζόμαστε.

Χαμηλά στα πόδια
Το Pulp Fiction μας δίδαξε πως το να τρίβεις τις πατούσες της γυναίκας κάποιου άλλου μπορεί να γίνει αφορμή για φονικό. Το μασάζ ποδιών για μερικές είναι εφάμιλλο του σεξ. Ναι. Τόσο διεγερτικό. Κάν' το σωστά ζητώντας της να σου φέρει την κρέμα σώματός της ή ένα λάδι για μασάζ.

Λοβοί αυτιών
Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο άγγιγμα γι' αυτό και θα της προκαλέσουν ανέλπιστη ευχαρίστηση όταν έρθουν σ' επαφή με τα δάχτυλα ή τα χείλη ή τα δόντια σου.

Παλάμες
Τα χέρια δεν είναι μόνο για να αγγίζουν, αλλά και για να αγγίζονται. Διάσχισε με τις άκρες των δαχτύλων σου την παλάμη σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη ρίζα της και δες την να τρέμει από χαρά (εκείνη, όχι την παλάμη).

Πίσω από τα γόνατα
Τόσο υποτιμημένη κι όμως τόσο ερωτογενής περιοχή. Χάιδεψέ την απαλά εκεί που δεν το περιμένει.

Κάτω μέρος της πλάτης
Ευαίσθητο και γεμάτο νεύρα, μ' ένα άγγιγμά σου εκεί ανατριχιάζει σύγκορμη.

Κλείδα
Το χάδι στην καλοσχηματισμένη και όμορφη αυτή περιοχή της γυναίκας είναι πάντα ελκυστικό και ακαταμάχητο.

Σβέρκος
Πρώτοι απ' όλους οι Αρχαίοι Ιάπωνες αναγνώρισαν τη γοητεία του γυναικείου σβέρκου. Βασικά ήταν από τα ελάχιστα μέρη που άφηναν ακάλυπτες οι παραδοσιακές ενδυμασίες των γυναικών της εποχής. Εξίσου ευχάριστο είναι το άγγιγμα και για σένα στο δικό σου αντίστοιχο σημείο, οπότε ξέρει καλά τι εννοούμε.

Πηγή: gr.askmen.com

ACTIVEBODY B1

  • Κατηγορία Woman

Αυτή είναι η εvτυπωσιακή σύζυγος του Τριαντάφυλλου

Ήταν τον Αύγουστο του 2014 όταν ο Τριαντάφυλλος παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Δήμητρα Σιαμπάνη.

Ο ίδιος μιλά συνεχώς για εκείνη στους συμπαίκτες του στο Survivor, τολμώντας μάλιστα να παραδεχτεί ότι… τη «σκέφτεται» συχνά στο δάσος.

Ποια είναι, όμως, η σύζυγος για την οποία ακούμε συνεχώς;

Πρόκειται για μία πολύ όμορφη μελαχρινή γυναίκα, της οποίας πολύ λίγες φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Δείτε τους μαζί στις λήψεις που ακολουθούν:

tran

  • Κατηγορία Gossip

Γνώριζες ποια είναι τα ιταλικά νησιά του σεξ;

Όλο και περισσότεροι σεξοτουρίστες δίνουν ραντεβού εκεί.

Οι Αιολίδες Νήσοι, αυτά τα υπέροχα ιταλικά νησιά, δεν χρειάζονται εισαγωγή, αν είσαι λάτρης της γειτονικής χώρας. Το Στρόμπολι και το Φιλικούντι είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο για τα κρυστάλλινα νερά τους, το υπέροχο τοπίο τους που ευωδιάζει από τους θάμνους της μεσογειακής βλάστησης και τις μικρές ψαρόβαρκες, αλλά και για το χαλαρό κλίμα που μόνο τα μικρά σε μέγεθος νησιά μπορούν να προσφέρουν. Κι όμως, υπάρχει μία ακόμα διάσταση των Αιολίδων Νήσων, γεμάτη μυστήριο, που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον: Αποτελούν έναν ταξιδιωτικό προορισμό σεξουαλικού προσκυνήματος.

Μάλιστα, το αρχιπέλαγος που τα φιλοξενεί φαίνεται να έχει ιδιότητες που αυξάνουν τη σεξουαλική ορμή των επισκεπτών και διεγείρουν όχι μόνο τη σεξουαλική τους όρεξη, αλλά και τη γονιμότητα.

Η ιεροτελεστία της γύμνιας
Οι επισκέπτες φτάνουν κατά ντουζίνες στις σκοτεινές και ζεστές ακτές των ηφαιστειακών νησιών λες και πάνε σε σεξουαλικό προσκύνημα, σκαρφαλώνουν με τα πόδια στο ηφαίστειο του Στρόμπολι και μόλις φτάσουν την κορυφή του, στις άκρες του κρατήρα του, γδύνονται, μένουν τελείως γυμνοί και ξαπλώνουν στο έδαφός του για να απορροφήσουν τη ζεστασιά και να νιώσουν τις δονήσεις του.

Οι κλονισμοί του υπεδάφους
Οι Αιολίδες Νήσοι τρέμουν όλη την ώρα. Κάθε λίγα λεπτά νιώθεις νέες δονήσεις να έρχονται από τους κλονισμούς του υπεδάφους και η ζέστη που νιώθεις προέρχεται από τη λάβα που κυλάει από το βάθος μερικών δεκάδων μέτρων. Σύμφωνα με κάποιους, αυτά τα στοιχεία επηρεάζουν με έναν θετικό τρόπο το σώμα, που εκκρίνει ορμόνες οι οποίες βοηθούν την ανάπτυξη της σεξουαλικής επιθυμίας.

Υπάρχουν ζευγάρια που καταφθάνουν στα νησιά με σκοπό να βελτιώσουν τη δραστηριότητά τους κάτω από τα σεντόνια και άλλα που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά. Σε κάθε περίπτωση, οι Αιολίδες Νήσοι έχουν τη φήμη ότι φέρνουν χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα στη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.

Η Maria Puglisi, που ασχολείται με τα κρασιά στις Αιολίδες Νήσους, δηλώνει για τη νησιά ότι είναι "ένα πολύ αισθησιακό μέρος, είναι τα νησιά της φλόγας και του πάθους". Και υποστηρίζει ότι όλα έχουν να κάνουν με τις δονήσεις και τη θερμότητα της γης: "μπορείς να νιώσεις τις συνεχείς δονήσεις μέσα σου, όταν γίνονται εκρήξεις είναι σαν το ηφαίστειο να εκρήγνυται μέσα στο σώμα σου κι αυτό σου δίνει μία ισχυρή αφροδισιακή δύναμη".

Η ηρεμία, τα αρώματα και οι γεύσεις
Υπάρχουν, όμως, και άλλα στοιχεία που ευνοούν τη σεξουαλική διάθεση. Οι Αιολίδες Νήσοι αποτελούν ένα μέρος του κόσμου που το να βρεις την ηρεμία σου είναι πολύ εύκολο. Παντού επικρατεί ησυχία και αταραξία, χωρίς να υπάρχουν πηγές που να σε αποδιοργανώνουν ή να σου προκαλούν stress. Κι έπειτα, είναι οι μυρωδιές, της θάλασσας και της φύσης, που κυκλώνουν τους ήδη μαγεμένους από τη θέα επισκέπτες που τα προσεγγίζουν μέσω βάρκας.

Οι αφροδισιακές γεύσεις παίζουν κι αυτές τον ρόλο τους. Ψάρι, καρυκεύματα και θαλασσινό αλάτι βοηθούν στην αναζωπύρωση της φλόγας των επισκεπτών τους, για τον πολύ απλό λόγω του ότι τους κάνουν να αισθάνονται καλά.

Όσοι πιστοί, σπεύσατε
Ειδικά όσον αφορά το Στρόμπολι, είναι και το μέρος που λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ Volcano Extravaganza, όπου οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν δίνουν ζωή σε χορογραφίες, χορούς και εγκαταστάσεις που θέτουν το σώμα στο κέντρο τους. Η επιλογή του νησιού, όπως θα έχεις ήδη καταλάβει, δεν είναι καθόλου τυχαία.

Κι ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι σαγηνεύονται από τις Αιολίδες Νήσους και την αφροδισιακή τους δύναμη, τόσο το Στρόμπολι όσο και τα παρακείμενα ιταλικά νησιά μοιάζουν να έχουν ακόμη αρκετά αποθέματα για να προσφέρουν απομόνωση και "σεξουλιάρικα" vibes σε όλους.

Πηγή: esquire.com.gr

ACTIVEBODY B1

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS