Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μία πισίνα

Κάτι που μπορεί να συμβεί και να βλάψει την υγεία όλων μας.

χεις αναλογιστεί το πόσο επιβλαβές μπορεί να αποδειχθεί για την υγεία σου το να ουρείς στην πισίνα, πέραν του ότι σε κάνει βρωμίκουλα; Είτε η απάντηση είναι θετική είτε όχι, η κατάσταση μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που στον επίσημο λογαριασμό των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ στο Twitter ανέβηκε πρόσφατα μία ανάρτηση η οποία προέτρεπε τους Αμερικανούς να ουρούν στην τουαλέτα και όχι στην πισίνα.

Κι ενώ πολλοί σχολίασαν κάτω από το tweet ότι οι περισσότεροι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό, στην πράξη, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί κοινή πρακτική. Αλλάς ας δούμε αναλυτικά όλα όσα μας αφορούν σχετικά με αυτή την αηδιαστική πρακτική του ουρείν που μπορεί να βλάψει την υγεία σου.

Πώς λειτουργεί το χλώριο στις πισίνες
Το χλώριο είναι ένα χημικό στοιχείο το οποίο προστίθεται στο νερό της πισίνας για να σκοτώνει τα μικρόβια. Αφού προστεθεί, δημιουργεί το υποχλωριώδες οξύ το οποίο μπορεί να σε κρατήσει ξέγνοιαστο από τις επιθέσεις μίας σειράς βακτηριδίων, συμπεριλαμβανομένων της σαλμονέλας και του κολοβακτηριδίου, αλλά και από αρκετούς ιούς. Γενικώς, τα χημικά που προστίθενται στο νερό της πισίνας σκοτώνουν τους βλαβερούς μικροοργανισμούς μέσα σε μερικά λεπτά, αν και κάποιοι μπορούν να επιζήσουν ακόμα και για ημέρες.

Γιατί δεν πρέπει να ουρείς στην πισίνα
Πέραν του προφανούς, δηλαδή του ότι είναι μία κακή συνήθεια που σε κάνει ένα σίχαμα και μισό, τα ούρα σου που θα προστεθούν στο νερό της πισίνας θα δεσμεύσουν ένα ποσοστό από το χλώριο που υπάρχει σε αυτή και που η κανονική δουλειά του είναι να μάχεται τους μικροοργανισμούς, τα βακτήρια, τα μόρια από περιττώματα, τη βρωμιά, τον ιδρώτα και άλλα αηδιαστικά πράγματα που καταλήγουν ούτως ή άλλως στην πισίνα.

Μάλιστα, τα ούρα σου θα αλλάξουν και το pH του νερού της πισίνας κάνοντας το χλώριο λιγότερο αποτελεσματικό. Στον συνδυασμό τους δε, το χλώριο και τα ούρα παράγουν υποπροϊόντα τα οποία είναι γνωστά ως χλωραμίνες, κάτι το οποίο επίσης κάνει το χλώριο λιγότερο αποτελεσματικό.

Τέλος, όπως διαβάζουμε στο αμερικάνικο Esquire, τα ούρα όπως και ο ιδρώτας περιέχουν ουρία, μία χημική ένωση που περιέχει άζωτο το οποίο αν συνδυαστεί με το χλώριο της πισίνας παράγει άλλες χημικές ενώσεις, αφήνοντας ακόμα λιγότερο χλώριο για να καταπολεμήσει τα βακτήρια.

Τελικά, πόσο κακό είναι να ουρείς στην πισίνα;
Ανάλογα με το τι άλλο υπάρχει μέσα στο νερό της πισίνας, τα ούρα μπορούν να σε κάνουν να αρρωστήσεις είτε από κάποιον ιό, είτε από κάποιο βακτήριο, είτε από κάποιο παράσιτο το οποίο το χλώριο δεν θα έχει καταφέρει να εξοντώσει. Επίσης, μπορεί να κάνει τα μάτια σου να τσούζουν, τη μύτη σου να τρέχει και να σου κολλήσει έναν ενοχλητικό βήχα.

Βέβαια το ότι δεν πρόκειται να πεθάνεις όπως και το ότι τα παιδιά πάντα θα ουρούν στην πισίνα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσεις ή να συνεχίσεις αυτή την κακή συνήθεια επιβαρύνοντας την κατάσταση για όλους τους λουόμενους. Έτσι και σου έρθει να κάνει τσισάκια, λοιπόν, απλώς πήγαινε στην τουαλέτα.

  • Κατηγορία Υγεία

Cross training για τρομερά αποτελέσματα

Το cross training έχει αποτελέσματα και σε βοηθάει να προλάβεις τους τραυματισμούς, την κόπωση, τη βαρεμάρα και την υπερπροπόνηση.

Μπορεί τέτοιο πράγμα όπως η τέλεια προπόνηση να μην υπάρχει, αλλά το cross training είναι ό,τι πιο κοντινό στην τελειότητα. Στην ουσία πρόκειται για την παρεμβολή συγκεκριμένων μορφών άσκησης ανάμεσα στις ημέρες που ακολουθείς την "κανονική" σου προπόνηση, κάτι που σε βοηθάει στο να επιτύχεις τα βέλτιστα αποτελέσματα από το προπονητικό σχήμα που ακολουθείς, σχεδόν μηδενίζοντας το ρίσκο τραυματισμού.

Πώς λειτουργεί το cross training

Όλα αυτά οφείλονται στο ότι υιοθετώντας τη φιλοσοφία του cross training δεν πρόκειται να γυμνάζεις υπερβολικά ή συνέχεια μία και μόνο μυική ομάδα, κάτι το οποίο δημιουργεί μυικές ανισορροπίες, αλλά και στο ότι θα προλαμβάνεις το αίσθημα της βαρεμάρας, καθώς δεν θα κάνεις τις ίδιες ασκήσεις κάθε μέρα, κάτι που έχει ως συχνό αποτέλεσμα το από ένα σημείο και μετά να νιώθεις τέτοια ανία που να τα παρατάς πριν καν δεις τα πρώτα αποτελέσματα.

Αν, για παράδειγμα, είσαι δρομέας μπορείς να προσθέσεις στο προπονητικό σου σχήμα κάποιες ημέρες που θα κάνεις πεζοπορία ή skate, απλώς για να το κάνεις πιο διασκεδαστικό και να μην βαρεθείς.

Το cross training σε βοηθάει επίσης να βελτιώσεις την καρδιαγγειακή σου ικανότητα καθώς περιλαμβάνει μορφές αερόβιας άσκησης που γυμνάζουν όλο το σώμα, ενώ κάνει την αποθεραπεία ανάμεσα στις δύο προπονήσεις του κύριου προπονητικού σου σχήματος να είναι πιο γρήγορη.

Tips για σωστό cross training

- Βάλτο στο πρόγραμμα: Μην αφήνεις τις εμβόλιμες προπονήσεις για τις μέρες που βαριέσαι π.χ. να πας στο γυμναστήριο, αλλά βάλτες σε ένα πλάνο για να έχουν συνέχεια και να δεις καλύτερα αποτελέσματα.

- Διάλεξε ένα είδος άσκησης: Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις όσες από τις δραστηριότητες ακολουθούν θέλεις, αλλά με το να επιλέξεις μία και μόνο κάνεις τα πάντα πιο εύκολα, καθώς μπορείς να παρακολουθείς την πρόοδό σου και να βελτιώνεσαι συνεχώς.

- Δώσε βάση στην ένταση της άσκησης: Μπορείς να ξεκινήσεις με χαμηλή ένταση, αλλά είναι πολύ σημαντικό το να την αυξήσεις καθώς παίρνεις τα πάνω σου σε επίπεδο δύναμης, αντοχής και ταχύτητας.

- Διασκέδασέ το: Η ίδια η ιδέα του cross training έχει να κάνει με την προσθήκη ενός διασκεδαστικού στοιχείου στο προπονητικό σου σχήμα, έτσι ώστε να μένεις προσηλωμένο στον κύριο στόχο σου.

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες μορφές άσκησης για cross training; Ας τις δούμε αναλυτικά ευθύς αμέσως.

Cross training για τρομερά αποτελέσματα

CrossFit

Από το όνομά του και μόνο καταλαβαίνεις ότι το CrossFit αποτελεί ένα είδος cross training. Πρόκειται για μία λειτουργική προπόνηση σύντομης χρονικής διάρκειας που βελτιώνει τόσο τη δύναμη όσο και την αντοχή σου, ενώ περιλαμβάνει ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα σου.

Κολύμβηση

Το να προσθέσεις κάποιες εμβόλιμες ημέρες κολύμβησης στο προπονητικό σου σχήμα θα σε ωφελήσει τόσο σε επίπεδο καρδιαγγειακής υγείας όσο και ταχύτερης αποθεραπείας. Αποτελεί μία καλή αεροβική άσκηση που γυμνάζει ταυτόχρονα το πάνω μέρος του σώματος, τον κορμό και τα πόδια σου, με εξαιρετικά χαμηλή επιβάρυνση στα κόκαλα και τους συνδέσμους, ενώ βελτιώνει και την ευκαμψία των ώμων.

Γιόγκα

Η ευλυγισία και η ευκινησία είναι δύο ιδιότητες απαραίτητες σε όλους μας, καθώς μας βοηθούν να παραμείνουμε ενεργητικοί, με καλή υγεία και ελευθερία κίνησης καθώς μεγαλώνουμε. Ένας ιδανικός τρόπος να τις βελτιώσεις είναι να βάλεις στη ζωή σου τη γιόγκα, καθώς αποτελεί μία μορφή άσκησης που βελτιώνει την ευλυγισία, την ισορροπία και τη σταθερότητα. Επιπλέον, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο θα φτάσεις, μπορεί να σε βοηθήσει ακόμα και να γυμνάσεις τον κορμό και να γραμμώσεις τους κοιλιακούς σου. Κι όλα αυτά ενώ χαλαρώνεις τους μύες σου από την ένταση και την καταπόνηση από την υπερβολική τους χρήση.

Τρέξιμο και ποδηλασία

Το να πας για τρέξιμο είναι μία δωρεάν και ολοκληρωμένη άσκηση, οπότε είναι εξαιρετικά καλή η ιδέα να την προσθέσεις ανάμεσα στις υπόλοιπες προπονήσεις σου. Επίσης, το τρέξιμο αποτελεί έναν από τους πιο απλούς τρόπους για να διατηρήσεις γερό το καρδιαγγειακό σου σύστημα, να αυξήσεις την πυκνότητα των οστών σου και να δουλέψεις τους μύες του κορμού, των χεριών και των ποδιών σου, παράλληλα με την καρδιά και τα πνευμόνια σου.

Η περίπτωση της ποδηλασίας είναι μία σπουδαία εναλλακτική του τρεξίματος με χαμηλότερο βαθμό καταπόνησης. Μπορεί να γίνει εξαιρετικά αποτελεσματική ανάλογα με το έδαφος στο οποίο λαμβάνει χώρα και, φυσικά, την ταχύτητα. Κάνοντας πετάλι, θα δυναμώσεις τους τετρακέφαλους, τις γάμπες, τους γλουτιαίους και τον κορμό σου.

Πεζοπορία και τα ρέστα

Αν θέλεις πραγματικά να ξεφεύγεις τις ημέρες που δεν κάνεις τη "βασική" σου προπόνηση, μία καλή ιδέα είναι να το ρίξεις σε μορφές άσκησης εξωτερικού χώρου, π.χ. κάνοντας πεζοπορία σε ωραίες διαδρομές στο βουνό ή κανό και καγιάκ, απολαμβάνοντας τη θάλασσα.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

Μάθε γιατί οι άνδρες έχουν συχνά πιο βαθιές ρυτίδες και τι να κάνεις

Είναι γεγονός πως συχνά στους άνδρες οι ρυτίδες ειδικά στο μέτωπο, όχι μόνο εμφανίζονται πιο... νωρίς αλλά είναι και πιο ορατές και πιο "βαθιές" και υπάρχει εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό.

Οι δερματολόγοι, εξηγούν πως όλοι οι ενήλικες (άντρες και γυναίκες) αναπτύσσουν με την πάροδο του χρόνου περισσότερες γραμμές στο μέτωπό τους καθώς μεγαλώνουν επειδή παράγουν λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, τις πρωτεΐνες που δίνουν στο δέρμα τη δομή και την ελαστικότητά του.

Οι μύες στο μέτωπο φταίνε για αυτό αφού ενεργοποιούνται κάθε φορά που κάποιος συνοφρυώνεται, σηκώνει το φρύδι του ή παίρνει μια έκφραση.

Για τους άνδρες, οι γραμμές των ματιών συχνά αποτελούν μεγαλύτερο πρόβλημα απ ‘ό, τι για τις γυναίκες, επειδή οι άνδρες έχουν περισσότερους μύες, πράγμα που σημαίνει και βαθύτερες ρυτίδες.

“Το δέρμα είναι σαν ένα φύλλο χαρτιού. Όσο περισσότερο το διπλώνεις, τόσο περισσότερες και βαθύτερες γραμμές θα αναπτυχθούν”, εξηγεί η πλαστικός χειρούργος Dr. Inessa Fishman. “Οι άντρες, όπως και οι γυναίκες, αναπτύσσουν γραμμές έκφρασης στα μάτια λόγω της ενεργοποίησης των υποκείμενων μυών – όταν σηκώνουν τα φρύδια ή συνοφρυώνονται.”

Όπως συμβαίνει με όλες οι ρυτίδες προσώπου, η γενετική μπορεί να κάνει τις ρυτίδες του μετώπου καλύτερες ή χειρότερες.

Ο τρόπος ζωής παίζει επίσης ρόλο. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από κάποια χρόνια ασθένεια, καπνίζουν, δεν φορούν αντηλιακό, δεν ενυδατώνονται ή έχουν έλλειψη βιταμινών είναι πιθανότερο να έχουν ρυτίδες στο μέτωπο.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ρυτίδες στο μέτωπο μπορεί επίσης να είναι σημάδι καρδιακής νόσου.

Αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ένα καλοήθες σημάδι της γήρανσης, και ίσως, δείγμα μερικών κακών συνηθειών. Επειδή το βάθος και η σοβαρότητα των ρυτίδων του μετώπου συσχετίζεται άμεσα με το πόσο μυώδεις είναι οι μύες του μετώπου, ο χειρουργός Δρ Zachary Farris εξηγεί ότι οι άνδρες που χρησιμοποιούν αυτούς τους μύες είναι πιο πιθανό να έχουν ρυτίδες.

Άρα ειδικά οι άνδρες, το μόνο που μπορούν να κάνουν για να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων, είναι να υιοθετήσουν μερικές συνήθειες που είναι πολύ κοινές στις γυναίκες αλλά όχι στους άντρες και αυτές είναι η χρήση αντηλιακών, αλλά και ενυδατικών και αντιγηραντικών προϊόντων όπως κρέμες με βιταμίνη C, λινολενικό οξύ και ρετινόλη και να κόψουν κακιές συνήθειες όπως το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, που επιβεβαιωμένα κάνουν κακό στην υγεία της επιδερμίδας.

ACTIVEBODY B1

  • Κατηγορία Beauty

Tα 5 tips που δίνει ένα διάσημος personal trainer για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά

Ο Βρετανός Rob Aitken, είναι μάνατζερ και personal trainer σε ένα από τα διασημότερα boutique personal training studios του Λονδίνου και συνεργάτης του επίσης διάσημου fitness guru Matt Roberts, ο οποίος προπονεί από Βρετανούς πολιτικούς μέχρι αστέρες της ποπ! Ο ίδιος έχει μια σειρά από tips να σου δώσει αν θέλεις να εξαφανίσεις το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και να γίνεις... φέτες για να βγεις στις παραλίες.

Όπως διαβάσαμε σε σχετικό άρθρο του gr.askmen.com για τη σωστή καύση του λίπους απαιτείται προσπάθεια, επιμονή και χρόνος. Ο personal trainer Rob Aitken έχει να σου πει 5 σημαντικά πράγματα. Και σύμφωνα με αυτόν, ορίστε οι πιο σωστοί τρόποι για να πεις «αντίο» στο σωσίβιο μια και καλή.

Πρόσεχε τι τρως

Οι πιο πολλοί άντρες λανθασμένα πιστεύουν πως όσο πιο περίπλοκη είναι μια δίαιτα, τόσο πιο αποτελεσματική αποδεικνύεται. Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεσαι σε κάθε γεύμα είναι καθαρή πρωτεΐνη και πολύχρωμα λαχανικά. Όσο πιο πολύ τα καταναλώνεις τόσες λιγότερες συνολικά θερμίδες θα λάβεις.

Να είσαι ρεαλιστής

Δεν αρκεί να κάνεις διατροφή ας πούμε για ένα μήνα κάθε χρόνο. Το αντιλαμβάνεσαι πως κάτι τέτοιο δεν θα έχει αποτέλεσμα. Πρέπει να δημιουργήσεις ένα ορθό και ισορροπημένο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, μπορείς να τρως σωστά τουλάχιστον από Δευτέρα έως Παρασκευή. Έτσι και θα τρέφεσαι όπως πρέπει και θα μπορείς να το ρίχνεις έξω τα Σαββατοκύριακα. Οφείλεις ωστόσο να το τηρείς συνεχώς.

Δεν είναι μόνο το φαγητό

Ακόμη και ο πιο προσεκτικός μπορεί κάποια στιγμή να ξεχαστεί όσον αφορά τις θερμίδες που λαμβάνει. Και αυτές δεν υπάρχουν μόνο στα φαγητά, αλλά και στα ποτά. Αυτός είναι και ένας κρυφός κίνδυνος όσον αφορά τη διαχείριση του λίπους και του βάρους, γι αυτό και απαιτεί το κατάλληλο management. Το να μπορείς να αντικαταστήσεις μια μπύρα με νερό ή πράσινο τσάι μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά ίσως αποδειχτεί σωτήριο.

Κάντο για σένα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους επιθυμεί κάποιος να χάσει βάρος. Ο σημαντικότερος όμως είναι να κατανοήσεις εσύ ο ίδιος γιατί θέλεις να το κάνεις. Το να θέλεις να ρίξεις τη μπάκα ενόψει καλοκαιριού είναι ok, αλλά για να έχεις μακροπρόθεσμα και μόνιμα αποτελέσματα απαιτείται μεγάλη αυτοσυγκράτηση. Βάλε ένα στόχο και προσπάθησε να τον πετύχεις, εντάσσοντας στο πρόγραμμά σου βήματα τα οποία θα ακολουθήσεις.

Reset και restart

Κάθε στόχος που πετυχαίνεις οφείλει να γίνεται κίνητρο για τον επόμενο. Όταν ρίχνεις την μπυροκοιλιά, βάλε στόχο να δημιουργήσεις κοιλιακούς κ.ο.κ. Τα κίνητρα πάντα είναι σημαντικά και σου δίνουν εκείνη την ώθηση που έχεις ανάγκη.

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

Αυτά που ξενερώνουν τους πάντες στο κρεβάτι

Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει αυτά που πάντα μας την έσπαγαν.

Αγόρια, κακά τα ψέματα, μπορεί να είμαστε από διαφορετικούς πλανήτες (εμείς από την Αφροδίτη, εσείς από τον Άρη), όμως κάποια πράγματα είναι κοινά. Για όλους.

Όπως κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα που ξενερώνουν άντρες και γυναίκες την ώρα (ή μέχρι να έρθει η ώρα) του σεξ. Κανένα και καμία δε θέλει ποτέ να μάθει -ή να του ψιθυρίσουν- πως δεν είναι καλός/καλή στην πιο σημαντική πράξη από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας.

Νέα έρευνα, παλιές (κακές) συνήθειες

Όμως τι να κάνουμε; Συμβαίνουν κι αυτά. Και μας ξενερώνουν. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει μια νέα έρευνα που έγινε για λογαριασμό του γνωστού site με τον χαρακτηριστικό τίτλο Match.com και αναφέρεται στις συνήθειες των singles (σαν και του λόγου μου).

Τι μας λένε τώρα τα αποτελέσματα; Πώς το 82% των singles ξενερώνουν από την «πολυλογία», το 74% από τη έλλειψη πάθους, το 63% από τη «μικρή κινητικότητα» και το 62% από το να είναι κάποιος/κάποια πολύ κακός/κακιά στα φιλιά.

Νομίζω συμφωνούμε έτσι; Όμως για να μη λες ότι σου γράφουμε μόνo τα αρνητικά, κι αφού είπαμε τι ξενερώνει τους singles, για να δούμε και τι τους «φτιάχνει»: ένα τρομερό ποσοστό της τάξης του 83% από τον «τρυφερό και ενθουσιώδη σύντροφο», το 78% από την καλή επικοινωνία την ώρα του σεξ ενώ το 76% από την ικανότητα του άλλου στα φιλιά.

Το αυτοάνοσο νόσημα που μπορεί να κρύβει η ανεξήγητη κόπωση

Ένα σπάνιο σύνδρομο που «προτιμά» τις γυναίκες, επηρεάζει όλο το σώμα και δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται εύκολα και γρήγορα τόσο από τους ασθενείς όσο και από τους γιατρούς - Χαρακτηριστικό σύμπτωμά του η κόπωση.

Το σύνδρομο Sjögren είναι το δεύτερο πιο κοινό συστηματικό αυτοάνοσο νόσημα μετά τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Παρά το γεγονός αυτό, το νόσημα δεν αναγνωρίζεται εύκολα και γρήγορα τόσο από την ιατρική κοινότητα όσο και από τους ασθενείς, με αποτέλεσμα το 75% των ασθενών να μην έχει ακόμα διαγνωστεί.

Το σύνδρομο Sjogren επηρεάζει ολόκληρο το σώμα. Πολλοί ασθενείς εμφανίζουν ξηροφθαλμία, ξηροστομία, πόνο στις αρθρώσεις και κόπωση. Ωστόσο, η ασθένεια μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλες σοβαρές επιπλοκές όπως χρόνιο πόνο, δυσλειτουργία οργάνων, νευροπάθεια και λέμφωμα. Οι γυναίκες είναι εννέα φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν Sjogren από τους άνδρες και η διάγνωση εμφανίζεται συνήθως περίπου στην ηλικία των 40.

Η αιτιολογία της νόσου είναι άγνωστη. Γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως λοιμώξεις από σχετικά κοινούς ιούς, φαίνεται ότι παίζουν κάποιο ρόλο στην εκδήλωσή της. Η πάθηση προκαλείται από την παραγωγή αντισωμάτων, και ανοσοποιητικών κυττάρων τα οποία επιτίθενται στα κύτταρα των εξωκρινών αδένων, όπως είναι οι δακρυϊκοί και οι σιελογόνοι αδένες. Αυτό έχει ως συνέπεια μακροχρόνια φλεγμονή των αδένων αυτών που οδηγεί σε δυσλειτουργία και καταστροφή τους. Η προσβολή των αδένων γίνεται αντιληπτή από τον πάσχοντα ως μείωση της παραγωγής σιέλου ή/και δακρύων, καθώς και από τη διόγκωση -μερικές φορές- των σιελογόνων αδένων, χαρακτηριστικά των παρωτίδων, που δίνουν την εικόνα σαν να πάσχει ο ασθενής από παρωτίτιδα.

Η 23η Ιουλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Sjögren για να τιμήσει τα γενέθλια του Δρ Henrik Sjögren, του Σουηδού οφθαλμίατρου που ανακάλυψε το σύνδρομο το 1933. Η παγκόσμια ημέρα είχε ως στόχο να βάλει «πρόσωπο» στα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με αυτή την ασθένεια ή υποφέρουν από συμπτώματα και δεν έχουν ακόμη διαγνωστεί και στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για το Sjögren, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα, πρόσθετες διαγνωστικές και νέα θεραπεία. Αυτή την ημέρα, οι ασθενείς, οι οικογένειές τους και οι φίλοι τους ενώνονται για να ακουστεί η φωνή τους.

«Επειδή θέλουμε να συμβάλουμε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και της αναγνώρισης της κόπωσης ως σημαντικού παράγοντα στο Σύνδρομο Sjögren’s και να προωθήσουμε την αυξανόμενη γνώση ότι είναι μια συστημική ασθένεια, η SJÖGREN EUROPE και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Sjögren’s ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους 15 τύπους της χρόνιας κόπωσης. Με αυτό, ελπίζουμε να παρουσιάσουμε ένα θέμα που συχνά παρερμηνεύεται και αντιμετωπίζεται τόσο άσχημα», εξηγεί η κυρία Alice Grosjean, Πρόεδρος της SJÖGREN’S EUROPE.

Οι Teri Rumpf and Kathy Hammitt πάσχοντες από το Σύνδρομο Sjögren συνέταξαν το 2003 για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Sjögren έναν οδηγό επιβίωσης με τίτλο ‘The Sjorgen’s Syndrome Survival Guide’, όπου αναφέρονται 13 τύποι χρόνιας κόπωσης που χαρακτηρίζουν το αυτοάνοσο νόσημα. Προσφάτως έγινε αναθεώρηση της λίστας που περιλαμβάνει πια 15 τύπους:
1. Η βασική μορφή της κόπωσης έχει αδιάλειπτη παρουσία σε πολλούς ασθενείς με Sjögren’s.
2. Η επανεμφανιζόμενη κόπωση είναι μια υπενθύμιση ότι έχω κάνει πάρα πολλά.
3. Ξαφνική κόπωση μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή.
4. Η πρόβλεψη αλλαγών στον καιρό είναι μια παρενέργεια της κόπωσης που σχετίζεται με τον καιρό.
5. Το φαινόμενο Molten Lead είναι πρόβλεψη μιας πραγματικά κακής ημέρας.
6. Κόπωση από υπερένταση: Όταν νιώθει ο ασθενής εξαντλημένος από υπερένταση, αλλά το μυαλό του «λειτουργεί».
7. Κόπωση που σχετίζεται με την ξαφνική έξαρση της ασθένειας, η οποία μπορεί να διαρκέσει ημέρες ή εβδομάδες.
8. Κόπωση που σχετίζεται με άλλες συννοσηρότητες: Όταν νιώθει ο ασθενής σαν να έχει ανεβεί σε έναν απότομο λόφο αλλά στην πραγματικότητα περπατά σε επίπεδο έδαφος.
9. Κόπωση που εμποδίζει τη συγκέντρωση: Όταν νιώθει ο ασθενής ότι καλύπτει το μυαλό του ένα παχύ απροσπέραστο σύννεφο.
10. Το άγχος, η αγωνία, η δυσφορία ή η κατάθλιψη δημιουργούν συναισθηματική κόπωση που μπορεί να είναι τόσο εξαντλητική όσο η σωματική κόπωση.
11. Κόπωση που προέρχεται από το να μην κοιμάσαι καλά: Το να πηγαίνεις να κοιμηθείς και να μένεις άυπνος, μπορεί να είναι μια πρόκληση για τους ασθενείς με Sjögren.
12. Κόπωση που συνοδεύεται από φυσιολογική γήρανση: Eξακολουθεί να «πονάει» που δεν μπορώ να συμβαδίσω με τους φίλους της ίδιας ηλικίας.
13. Κόπωση που προέρχεται από μια χρόνια ασθένεια, που απλά δεν θα σταματήσει να υφίσταται: Είναι εύκολο να αισθάνεσαι «άρρωστος και κουρασμένος να είσαι συνέχεια άρρωστος και κουρασμένος» όταν το Sjogren απλά δεν θα σταματήσει να υπάρχει.
14. Κόπωση που προέρχεται από την προσπάθεια να συμβαδίσουμε με την οικογένεια και τους φίλους που δεν έχουν χρόνια ασθένεια: Ο οργανισμός μου δεν θα συνεργαστεί και δεν μπορώ να συνεχίσω.
15. Κούραση εξαιτίας των συνεχόμενων επισκέψεων στο γιατρό: Οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στον γιατρό και οι εξετάσεις είναι εξαντλητικές.

  • Κατηγορία Υγεία

Η εξωφρενική σωματική μετάλλαξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε στο ΝΒΑ το 2013 όντας ένα λιπόσαρκο παιδάκι από τα Σεπόλια. Οχτώ χρόνια και 22 κιλά αργότερα, έγινε ο πιο γυμνασμένος παίκτης του ΝΒΑ και ο NBA Finals MVP.

Έχουν γίνει πολλές κουβέντες για την μετάλλαξη στο σώμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο πέρασμα των χρόνων. Από όποια πλευρά και να το εξετάσει ωστόσο κάποιος, δεν παύει το τελικό αποτέλεσμα να είναι εξωφρενικό, με τον Γιάννη να έχει διαλύσει κάθε λογική χάρη στην δουλειά του, αλλά και χάρη στην προσοχή που του έριξαν οι Μπακς.

Δεν αρκεί παρά να δει απλώς δύο φωτογραφίες του “Greek Freak” για να καταλάβει πόσο άλλαξε το σώμα του την τελευταία 8ετία. Πώς από ένα λιπόσαρκο παιδάκι που έδινε την εντύπωση ότι θα το... έπαιρνε ο αέρας αν φυσούσε λίγο παραπάνω, έγινε ένα τέρας δύναμης, ο πιο γυμνασμένος παίκτης στο ΝΒΑ, ένας αθλητής που μοιάζει σχεδόν αμετακίνητος όταν πατήσει γερά με τα πόδια του στο έδαφος.

Αυτός λοιπόν είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην ρούκι σεζόν του (2013/14) στους Μπακς:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην ρούκι σεζόν του στους Μπακς

Αυτός είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε μία φάση από την φετινή σεζόν:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς την σεζόν 2020/21

Πήρε 8 πόντους και 22 κιλά σε 8 χρόνια

Ήταν 27 Ιουνίου 2013 όταν οι Μπακς επέλεξαν στο ΝΒΑ Draft τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Εκείνη την περίοδο, ο Γιάννης δεν είχε κλείσει καλά-καλά τα 19 του χρόνια (έχει γενέθλια στις 6 Δεκεμβρίου). Είχε ύψος 2.03 μέτρα και ζύγιζε 88 κιλά, όντας εξαιρετικά αδύνατος. Οι Μπακς όμως είχαν λόγο να αισιοδοξούν ότι το σώμα του θα “γέμιζε” σωστά. Το άνοιγμα χεριών του – που πλέον έχει φτάσει τα 2.21 μέτρα) – και οι ανοιχτοί ώμοι του έδειχναν ότι είχε ένα σώμα που μπορούσε αν ακολουθούσε το σωστό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής να φτάσει σε τρομερά ύψη. Κανείς βέβαια δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε.

Το πρώτο σοκ (με την καλή έννοια) για τους Μπακς ήρθε όταν διαπίστωσαν ότι ο Γιάννης βρισκόταν ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης. Κοινώς, ψήλωνε ακόμα, με αποτέλεσμα να πάρει συνολικά 8 πόντους! Αυτό βέβαια έδωσε μία νέα πρόκληση στο Μιλγουόκι, αφού έπρεπε να προσέχει διπλά στον τρόπο που θα τον γύμναζε προκειμένου να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί. Και αυτό ακριβώς έκαναν οι Μπακς, φτιάχνοντας ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής προκειμένου να μπορέσει ο Γιάννης να αναπτύξει το σώμα του ομοιόμορφα και να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν περίμεναν αυτό που θα ακολουθούσε.

Στα 8 χρόνια που μεσολάβησαν από το καλοκαίρι που οι Μπακς επέλεξαν τον διεθνή φόργουορντ, ο Γιάννης ανέβηκε από τα 88 κιλά που ήταν σε ηλικία 18 ετών, στα 110 κιλά σε ηλικία 27 ετών! Αυτή η μετάβαση ωστόσο δεν έγινε απότομα, αλλά βήμα-βήμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο Γιάννης ξεκίνησε 88 κιλά την σεζόν 2013/14, στο τέλος της σεζόν 2015/16 ο ζύγιζε 100 κιλά, ενώ πλέον ζυγίζει 110 κιλά.

 

 

Το απόλυτο αθλητικό project

Οι Μπακς έθεσαν ένα πλάνο για τον Αντετοκούνμπο. Δεν έκοψαν δρόμο, δεν βιάστηκαν. Έχτισαν το αθλητικό (και αγωνιστικό) προφίλ του βήμα-βήμα. Όπως λοιπόν κάθε χρόνο πρόσθεταν και ένα νέο αγωνιστικό στοιχείο στο παιχνίδι του (από το να τον περάσουν σε θέση πόιντ γκαρντ κάποια στιγμή, μέχρι τελικά να τον καθιερώσουν ως πάουερ φόργουορντ), έτσι φρόντισαν να εξελίξουν και το σώμα του σταδιακά, μετατρέποντάς τον στο απόλυτο αθλητικό project.

Οι Μπακς θα μπορούσαν πολύ εύκολα απλώς να στείλουν τον Αντετοκούνμπο στο γυμναστήριο και να του πουν να “φουσκώσει”. Αν όμως το έκαναν αυτό, ήξεραν ότι θα του στερούσαν στοιχεία από το παιχνίδι του. Θα του στερούσαν μέρος της πλαστικότητάς του, της έκρηξής του, της δυνατότητάς του να αλλάζει κατεύθυνση σαν περιφερειακός. Αν τον “έχτιζαν” ενδεχομένως να τον έχαναν. Ενδεχομένως να μην τον έβλεπαν ποτέ να πιάσει το πραγματικό του ταβάνι.

Το πλάνο των Μπακς ήταν να προσθέσουν σταδιακά (μυϊκά) κιλά στο σώμα του. Να τον χτίσουν αργά-αργά προκειμένου να διατηρήσει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έκαναν ξεχωριστό όταν ακόμα ήταν 18 χρονών και αγωνιζόταν ως περιφερειακός. Το γεγονός ότι αυτά τα 22 κιλά που πρόσθεσε στο σώμα του προστέθηκαν σταδιακά – σχεδόν 11 κιλά ανα τριετία – έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο προκειμένου ο Γιάννης να γίνει... Γιάννης και όχι ένας ακόμα “χτιστός” παίκτης.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως τεράστιο ρόλο σε όλο αυτό το πρότζεκτ έπαιξε το ίδιο το DNA και το σώμα του Γιάννη. Ο τρόπος που αποδέχθηκε το σώμα του την αύξηση στο ύψος και το βάρος του χωρίς να χάσει σε πλαστικότητα και ταχύτητα δεν είναι ακριβώς συνηθισμένο. Αν όμως όλα αυτά ήταν συνηθισμένα, δεν θα τον αποκαλούσαν “Greek Freak”. Γιατί αυτό ακριβώς είναι. Ένα απόλυτο παράδοξο. Ένα θαύμα της φύσης. Και έχοντας την σωστή καθοδήγηση έφτασε σε επίπεδα που δεν μπορούν να φτάσουν πολλοί άνθρωποι.

Πηγή: www.sport24.gr

001 xtreme

«Σήκωσέ τα όλα»: Summer Offers έως 50% στο ActiveBody.gr

Κατάκτησε τους στόχους σου με τα κορυφαία προϊόντα και τις ασυναγώνιστες τιμές του Activebody!

Στον ρυθμό των καλοκαιρινών προσφορών κινείται το Activebody με εκπτώσεις έως 50% σε πάνω από 2.000 προϊοντα και εξειδικευμένα πακέτα απώλειας βάρους - γράμμωσης.

Στο Active Body μπορείτε να βρείτε μια τεράστια γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής, μοναδικές μπάρες πρωτεΐνης, αξεσουάρ γυμναστικής αλλά και ιδιαίτερα είδη ένδυσης.

Για να επωφεληθείτε των προσφορών μπορείτε είτε να κάνετε τηλεφωνική παραγγελία στα 210-2774454, 210-8210276 είτε να επικσεφθείτε το φυσικό κατάστημα (Αλέκου Παναγούλη 121 Ν. Ηράκλειο Αττικής) ή την ιστοσελίδα activebody.gr

Για SUMMER SALES ΕΩΣ -50% πατήστε ΕΔΩ

216463230 6232215908722 7979136325910073530 n.png

Πώς θα συνδυάστε προπόνηση και καλοκαιρινές διακοπές

Έξω έχει μια ηλιόλουστη μέρα, τα παιδιά είναι σπίτι και το καλοκαιρινό αεράκι έρχεται μέσα από το ανοικτό παράθυρο.

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από αυτή για να επωφεληθείτε από τον ζεστό καιρό και να χαλαρώσετε. Όχι τόσο πολύ, όμως…

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει κατά την περίοδο της χαλάρωσης να διακόψετε τις συνήθειες που σας κρατούν σε φόρμα επειδή δεν θα βρίσκεστε στο σπίτι.

Χρησιμοποιείστε τις σκάλες

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα ή τις κυλιόμενες. Ακόμη και αν διαμένετε στους πάνω ορόφους ενός ξενοδοχείου, μην διστάσετε να πάτε από τις σκάλες στο δωμάτιό σας. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, ωστόσο έχει αρκετά οφέλη για την καρδιακή λειτουργία και βοηθά στην καλύτερη ροή του αίματος.

Βρείτε το γυμναστήριο

Αν σκοπεύετε να κλείσετε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, επιλέξτε εκείνο που θα έχει γυμναστήριο. Κάνοντας την γυμναστική σας έξω από το σπίτι, καθαρίζει ευκολότερα το μυαλό και έχετε τον χρόνο για να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Πολλά ξενοδοχεία έχουν το γυμναστήριο ανοικτό όλο το 24ωρο ικανοποιώντας τόσο αυτούς που προπονούνται τα πρωινά όσο και τους νυκτερινούς τύπους.

Σχεδιάστε δραστηριότητες που βοηθούν στην άσκηση

Στις διακοπές είναι εύκολο να παρασυρθείτε στους ρυθμούς χαλάρωσης και να ξεχάσετε πως θα πρέπει να κινηθείτε και λίγο. Είναι σημαντικό να ενσωματώσετε στο πρόγραμμα την καθημερινή άσκηση για εσάς και τους δικούς σας. Αν είστε κοντά σε κάποια παραλία, προγραμματίστε μια πρωινή βόλτα στην θάλασσα ή απογευματινό περπάτημα με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Με τον τρόπο αυτό απολαμβάνετε τις ομορφιές της φύσης ενώ παράλληλα «καίτε» θερμίδες και περνάτε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Αν κάνετε διακοπές στο βουνό, προγραμματίστε πεζοπορίες με όλη την οικογένεια κα συνδυάστε το περπάτημα με παιχνίδια και διάφορες δραστηριότητες.

Το απλό περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενσωματώσετε την άσκηση στον καθημερινό σας πρόγραμμα. Αντί να πάρετε ταξί για να πάτε στο μέρος που θα δειπνήσετε, επιλέξτε να πάτε σε αυτό πεζοί. Με τον τρόπο αυτό σας ανοίγει ευκολότερα η όρεξη , ενώ το περπάτημα μετά το φαγητό βοηθά στην χώνεψη και κρατά χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Νοικιάστε ποδήλατο

Αν θέλετε να εγκλιματιστείτε πλήρως με το νέο περιβάλλον, δοκιμάστε μια ξενάγηση με ποδήλατο όπου θα συμμετάσχει όλη η οικογένεια. Επίσης μπορείτε να εξερευνήσετε μόνοι τα διάφορα μέρη χωρίς κάποιον ξεναγό. Σε πολλές περιοχές υπάρχουν γραφικά μονοπάτια για ποδήλατα με μοναδική θέα.

Πηγαίνετε για κολύμπι

Δύσκολα θα βρείτε προορισμό διακοπών που δεν θα προσφέρει θαλάσσιες δραστηριότητες. Δοκιμάστε την πισίνα για να κάνετε λίγη γυμναστική κολυμπώντας, ενώ παράλληλα τα παιδιά θα απολαύσουν τα παιχνίδια στο νερό και θα δροσιστούν.

Προσέξτε τι θα πάρετε μαζί σας στις διακοπές

Αν θέλετε να κάνετε κάποια δραστηριότητα στο μέρος που θα επισκεφθείτε, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Παπούτσια, μαγιό και ρούχα προπόνησης είναι απαραίτητα για ένα ταξίδι όπου θα συνδυάσετε διακοπές με γυμναστική. Ειδικά αν θέλετε να τρέξετε. Προσπαθήστε να σηκωθείτε νωρίς το πρωί η αν αποφασίσετε να τρέξετε βράδυ φροντίστε να έχετε μαζί σας φακό ή κάποιο φως. Επίσης ενημερώστε κάποιον για το δρομολόγιο που θέλετε να ακολουθήσετε.

Μείνετε ενυδατωμένοι και υγιείς

Όταν ετοιμάζετε τις αποσκευές θα πρέπει να θυμάστε πως στόχος είναι να μείνετε ενυδατωμένοι αλλά και να έχετε μαζί σας θρεπτικά σνακ. Είναι σύνηθες για πολλούς να αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες στις διακοπές υποκύπτοντας σε ανθυγιεινές απολαύσεις. Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα βοηθούν στο να κατευνάσετε το αίσθημα της πείνας και να τραφείτε υγιεινά.

Θυμηθείτε επίσης να έχετε μαζί σας αρκετά μπουκάλια νερού για εσάς και τους δικούς σας. Οι άνδρες πρέπει να πίνουν συνήθως 13 ποτήρια νερό την μέρα και οι γυναίκες 9. Τα παιδιά πρέπει αν πίνουν 4-11 ποτήρια ημερησίως.

Πηγή: runnfun.gr

001 xtreme

To αυτοκίνητο του πρωταθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Πρωταθλητής του NBA, o MVP των τελικών και o δις MVP, ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούμπο, είναι έτοιμος για να επιστρέψει στην Ελλάδα, για τις απαραίτητες διακοπές επιλέγοντας ένα δυναμικό αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα καλύπει και τις απαιτήσεις του υψους του. Δείτε ποιο είναι αυτό…

Ο Ελληνας superstar του NBA, ο Πρωταθλητης του NBA -ο οποίος πέτυχε σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του στον μεγάλο τελικό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας για την ανάλογη ξεκούραση μετά από μία ιδιαίτερα κουραστική χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα θα τον περιμένει για τις μετακινήσεις του ένα πολύ εντυπωσιακό μοντέλο, το ολοκαίνουργιο Land Rover Defender 110.

To κορυφαίο 4Χ4 της βρετανικής μάρκας εφοδιάζεται με 3λιτρο turbodiesel μοτέρ 200, 250 και 300 ίππων, αλλά και με 2λιτρο turbo και 3λιτρο turbo βενζίνης με 300 και 400 άλογα αντίστοιχα.

Παράλληλα, πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα αποτελεί το plug-in υβριδικό Land Rover Defender P400e, που χρησιμοποιεί έναν 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής απόδοσης 404 ίππων.

Εκτός από τον Γιάννη και ο μεγαλύτερος αδελφός του Θανάσης, κινείται με μια Jaguar F-Pace, ενώ ο μικρότερος Κώστας, περσινός Πρωταθλητής του NBA με τους Λος Άντζελες Λέικερς, έχει επιλέξει για τις μετακινήσεις του ένα Land Rover Discovery Sport.

Πηγή: www.newsauto.gr

ACTIVEBODY B1

  • Κατηγορία Auto
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS