Ο Νίκος Μουσουνίδης Γενικός Νικητής στο 1o Grand Prix Αγρινίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 25 Μαΐου, το 1ο Grand Prix σωματικής διάπλασης και fitness στο Αγρίνιο με την πόλη να αποτελεί χθες, Σάββατο 25 Μαΐου, το επίκεντρο του bodybuilding.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με 53 συμμετοχές αθλητών που έδωσαν μια μεγάλη λάμψη στο RGNS 1o Grand Prix Αγρινίου 2024 του οποίου Γενικός Νικητής των κατηγοριών Bodybuilding αναδείχθηκε ο Nίκος Μουσουνίδης και Γενική Νικήτρια των κατηγοριών Βikini Fitness η Αγγελική Κωστούλη.

Η διοργάνωση έλαβε χώρα στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αγρινιώτη πρωταθλητή Φώτη Πλευρίτη. Τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Αγρινίου-εκπρόσωποι του τιμήθηκαν- και είχε τη στήριξη της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Προσέλκυσε πολλούς φίλους του αθλήματος, μεταξύ των οποίων ο διμοφιλής ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου και ο ράπερ Bo.

 

 

 

 

  • Κατηγορία Νέα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε μπέικον

Τι λέει μία διαιτολόγος γι’ αυτήν την ένοχη απόλαυση.

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που δεν αγαπούν το μπέικον. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη μυρωδιά του ψημένου μπέικον ή να το απολαμβάνεις θρυμματισμένο πάνω σε μια σαλάτα.

Είναι προσιτό και γευστικό, γι’ αυτό και είναι τόσο αγαπημένο και ενσωματωμένο σε όλα τα γεύματα της ημέρας, από το πρωινό μέχρι και το βραδινό. Ωστόσο, έρευνες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί και βλαβερές παρενέργειες, οι οποίες προέρχονται από τα υψηλά επίπεδα νατρίου, κορεσμένων λιπαρών και συντηρητικών.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα όταν το μπέικον καταναλώνεται με μέτρο. Η συχνή κατανάλωση του, όμως, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβής. Σε μια μέτρια φέτα χοιρινού μπέικον, θα βρείτε υψηλές ποσότητες λίπους και νατρίου, αλλά θα πάρετε επίσης μια αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεΐνης και σημαντικών βιταμινών.

Τα επίπεδα αυτά εξαρτώνται από τον τύπο και τη μάρκα που αγοράζετε, αλλά σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, μια φέτα μπέικον περιέχει:

- 110 θερμίδες
- 3,8 γραμμάρια πρωτεΐνης
- 10,4 γραμμάρια λίπους
- 3,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους
- 0 γραμμάρια υδατανθράκων
- 0 γραμμάρια ινών
- 210 χιλιοστόγραμμα νατρίου

Η διαιτολόγος Trista Best, MPH, RD, LD ανέλυσε στο Εatthis, τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν καταναλώνετε μπέικον, σύμφωνα με τα στοιχεία των πιο πρόσφατων μελετών.

Παίρνετε περισσότερη πρωτεΐνη
Ένα από τα οφέλη της κατανάλωσης μπέικον είναι ότι μπορεί να σας προσφέρει εύκολα και γρήγορα περισσότερη πρωτεΐνη μέσα σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας. «Μόνο μια φέτα μεσαίου πάχους μπέικον περιέχει περίπου τρία έως τέσσερα γραμμάρια πρωτεΐνης», λέει η Best. «Η προσθήκη μιας φέτας μπέικον, σε γεύματα σχετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη πρωτεΐνης και να κάνει το γεύμα πιο χορταστικό. Για παράδειγμα, η περιεκτικότητα μιας σαλάτας σε πρωτεΐνες μπορεί να αυξηθεί απλά προσθέτοντας ένα ή δύο κομμάτια μπέικον».

Καταναλώνετε πιθανά επιβλαβή συντηρητικά
Το μπέικον θεωρείται επεξεργασμένο κρέας, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά περιέχει πρόσθετα και συντηρητικά. Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα συστατικά έχει βρεθεί ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Για παράδειγμα, το φωσφορικό νάτριο είναι ένα από τα πιο κοινά πρόσθετα που θα βρείτε στο μπέικον και έχει συνδεθεί με ταχύτερη γήρανση και πιθανή αγγειακή βλάβη. Ένα άλλο κοινό συστατικό που προστίθεται στο μπέικον και τα επεξεργασμένα κρέατα είναι το νιτρικό νάτριο, το οποίο έχει συσχετιστεί με τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Οι λάτρεις του μπέικον θα χαρούν να μάθουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες μάρκες χωρίς αυτά τα συντηρητικά. Ελέγξτε τη λίστα συστατικών στη συσκευασία, έτσι ώστε να βρείτε μπέικον χωρίς πρόσθετα.

Αυξάνετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Τα επεξεργασμένα κόκκινα κρέατα -συμπεριλαμβανομένου του μπέικον- έχει βρεθεί ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της καρδιάς όταν καταναλώνονται σε τακτική βάση. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Circulation, η τακτική κατανάλωση αυτών των κρεάτων συνδέεται κατά 42% με αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και κατά 19% με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη.

Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, η τακτική κατανάλωση είναι επικίνδυνη
«Για όσους έχουν υπέρταση, η τακτική κατανάλωση μπέικον μπορεί να είναι επικίνδυνη συνήθεια», λέει η Best. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «το μπέικον έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης οδηγώντας σε κατακράτηση και συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία».

Αυξάνετε τον κίνδυνο για καρκίνο
Αυτό συμβαίνει επειδή τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το μπέικον, το λουκάνικο και τα αλλαντικά, ταξινομούνται ως καρκινογόνα της ομάδας 1, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα προϊόντα έχουν αποδειχθεί ότι συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, η τακτική κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων συνδέθηκε με πιθανό αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται και από άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής.

Παίρνετε καλά, αλλά και κακά λιπαρά
Δεν είναι μυστικό ότι το μπέικον είναι γεμάτο λίπος. Άλλωστε η ζουμερή και λιπαρή υφή του είναι που το κάνει τόσο νόστιμο! Αλλά τι είδους λίπος περιέχει το μπέικον; Αποτελείται κυρίως από 50% μονοακόρεστα λίπη, 40% κορεσμένα λίπη και 10% πολυακόρεστα λίπη και σύμφωνα με το The Nutrition Journal, και τα τρία αυτά λίπη μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής: Τα μονοακόρεστα λίπη συντελούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Τα κορεσμένα κατατάσσονται συνήθως στα κακά λιπαρά, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Θα τα συναντήσετε κυρίως σε ζωικά προϊόντα και θα πρέπει σίγουρα να καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες. Τα πολυακόρεστα λίπη, τα οποία βρίσκονται σε πολλά προϊόντα ψαριών, είναι επίσης καλά για την καρδιά και τα επίπεδα χοληστερόλης. Αν και τα κορεσμένα λίπη σε μικρές ποσότητες δεν είναι τόσο κακά για εσάς, το μπέικον εξακολουθεί να περιέχει περίπου 40% σε κάθε μερίδα.

Παίρνετε κάποιες βιταμίνες
Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, το μπέικον περιέχει αρκετές βιταμίνες. Έτσι, όταν τρώτε μπέικον, παίρνετε Β6 και Β12 μαζί με σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και σελήνιο. Φυσικά, υπάρχουν πολλά άλλα φρέσκα, φυλλώδη πράσινα λαχανικά και άπαχο κρέας από τα οποία μπορείτε να πάρετε αυτές τις βιταμίνες.

Το λίπος μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο έντερο
Η κατανάλωση καλών λιπαρών, όπως λίπη από ψάρια ή αβοκάντο, βοηθά στην ισορροπία των λιπαρών οξέων του σώματός μας. Όμως, μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών ή λιπαρών τροφών μπορεί να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία της μικροχλωρίδας του εντέρου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επεξεργασμένα λίπη και έλαια δημιουργούν περισσότερα βακτήρια στο έντερο, τα οποία βλάπτουν τα βακτήρια που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εντέρου.

001 xtreme

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε τι τρώει για πρωινό πριν τους αγώνες στο Roland Garros (vid)

Tο καλό πρωϊνό φαίνεται πως είναι το μυστικό της επιτυχίας του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros.

Ο Έλληνας τενίστας είναι ήδη στον 2ο γύρο του Grand Slam του Παρισιού και είναι φαβορί απέναντι στον Ατλμάιερ για να βρεθεί στους 32.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… αποκάλυψε με βίντεο του στα social media τι τρώει για πρωϊνό!

Προτιμάει λοιπόν ένα γιγαντιαίο κρουασάν και τονίζει ότι το γαλλικό πρωϊνό είναι αήττητο.

Το ίδιο πρωϊνό απόλαυσε πριν από λίγες ημέρες και η Μαρία Σάκκαρη. Το κρουασάν γίγας το σερβίρει στους αθλητές η Adidas.

 

 

 

  • Κατηγορία Gossip

Μπορεί η μουστάρδα να μειώσει το λίπος και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Ήξερες ότι η κουρκουμίνη, η ουσία που δίνει στη μουστάρδα το κίτρινο χρώμα της, επιβραδύνει την ανάπτυξη των ιστών λίπους; Αυτό αναφέρει μελέτη δημοσιευμένη στο Journal Endocrinology.

Για να δούμε πώς η κουρκουμίνη μπορεί να σε βοηθήσει στο αδυνάτισμα.

Πώς η κουρκουμίνη βοηθά στην απώλεια βάρους και λίπους

Η κουρκουμίνη έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τον οργανισμό με διάφορους τρόπους που μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση του σωματικού λίπους:

1. Μειώνει τη φλεγμονή

Η χρόνια φλεγμονή συνδέεται με την παχυσαρκία και την αντίσταση στην ινσουλίνη. Η κουρκουμίνη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, οδηγώντας σε ευκολότερη απώλεια λίπους.

2. Αυξάνει τον μεταβολισμό
Η κουρκουμίνη μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό, καίγοντας περισσότερες θερμίδες και διευκολύνοντας την απώλεια λίπους.

3. Μειώνει την όρεξη
Η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της όρεξης, οδηγώντας σε μειωμένη πρόσληψη τροφής και πιθανή απώλεια βάρους.

4. Βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου
Η κουρκουμίνη μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου, η οποία μπορεί να παίξει ρόλο στην απώλεια βάρους. Ένα υγιές έντερο απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά και αποβάλλει πιο αποτελεσματικά τα απόβλητα, συμβάλλοντας στην πρόληψη της αύξησης του βάρους.

Πώς να αυξήσεις την απορρόφηση της κουρκουμίνης
Η κουρκουμίνη απορροφάται ελάχιστα από το σώμα. Για να αυξήσεις την απορρόφησή της, μπορείς:

- Να καταναλώνεις κουρκουμίνη μαζί με μαύρο πιπέρι, το οποίο περιέχει πιπερίνη, μια ουσία που αυξάνει την απορρόφηση της κουρκουμίνης έως και 2.000%.
- Να λαμβάνεις συμπληρώματα κουρκουμίνης που περιέχουν μικροκυλλίδια ή να συνδυάζονται με άλλα συστατικά που βελτιώνουν την απορρόφηση.
- Να καταναλώνεις κουρκουμά με καλά λιπαρά, όπως ελαιόλαδο ή αβοκάντο, καθώς η κουρκουμίνη είναι λιποδιαλυτή.
- Μπορείς να πασπαλίσεις κουρκουμίνη στο κουνουπίδι σου και να το παρουσιάσεις σαν συνοδευτικό.

Να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου πριν κάνεις οποιεσδήποτε αλλαγές στο διαιτολόγιό σου ή λάβεις νέα συμπληρώματα, ειδικά εάν έχεις οποιεσδήποτε ιατρικές παθήσεις.

Πηγή: www.shape.gr

001 xtreme

Τι μπορείς να πάθεις αν τρως πολλούς ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υγιεινά λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Είναι ήδη γνωστό ότι οι ξηροί καρποί είναι απίστευτα υγιεινοί γιατί συνδέονται με την καλύτερη υγεία της καρδιάς, τη χαμηλότερη χοληστερόλη, ακόμη και με την απώλεια βάρους.

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υγιεινά λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Μπορούν να σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την ενέργειά σου και μπορεί ακόμη και να παίξουν ρόλο στη μακροζωία. Επιπλέον, είναι εύκολο να τους φας μόνους τους ή να τους ενσωματώσεις σε διάφορα γεύματα.

Το ημερήσιο μέγεθος μερίδας είναι μια χούφτα δηλαδή περίπου 1/4 φλιτζανιού.

Το να καταναλώνεις υπερβολικά ξηρούς καρπούς, πιστεύοντας ότι σου κάνει καλό, το πιο πιθανό είναι να σου φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που νομίζεις.

Οι 3 παρενέργειες από την υπερβολική κατανάλωση ξηρών καρπών:
- Αύξηση βάρους
- Αέρια, φουσκώματα και πεπτικά προβλήματα
- Δηλητηρίαση

1. Αύξηση βάρους
Μπορεί από τη μία οι ξηροί καρποί να είναι χορταστικοί και να σε βοηθούν να χάσεις βάρος, αλλά αν υπερβείς το συνιστώμενο όριο θα δεις ξαφνικά τα κιλά σου να αυξάνονται.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξηροί καρποί είναι πυκνοί σε θερμίδες, που σημαίνει ότι περιέχουν περισσότερη ενέργεια σε σύγκριση με πολλές άλλες τροφές. Για παράδειγμα, 1 χούφτα αμύγδαλα αποδίδουν περίπου 160 θερμίδες -ακόμα κι αν διπλασιάσεις τη μερίδα σου, θα έχεις 320 θερμίδες για ένα σνακ. Αυτό μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, αν δεν υπολογίσεις τις επιπλέον θερμίδες που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Αέρια, φουσκώματα και πεπτικά προβλήματα
Αυτές είναι συνηθισμένες παρενέργειες, χάρη στις ενώσεις των ξηρών καρπών που ονομάζονται φυτικά άλατα και τανίνες, οι οποίες τους καθιστούν δύσπεπτους. Εκτός από το συνιστώμενο ημερήσιο όριο, μπορείς να επιλέξεις την καρυδόψιχα, που είναι πιο εύπεπτη.

3. Δηλητηρίαση
Κυρίως αυτό συμβαίνει με τα πολλά καρύδια Βραζιλίας. Τα καρύδια Βραζιλίας είναι πλούσια σε σελήνιο, αφού μία μερίδα (έξι έως οκτώ καρύδια) περιέχει σχεδόν 10 φορές τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σεληνίου (55 μικρογραμμάρια).

Η δηλητηρίαση από σελήνιο μπορεί να κάνει τα νύχια εύθραυστα, να προκαλέσει δυσοσμία στην αναπνοή και ακόμη και πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις. Οι ειδικοί προτείνουν να τρως 4 καρύδια Βραζιλίας τη μέρα, και ενδεχομένως να τους καταναλώνεις ανά δύο ήμερες, για να είσαι πιο προσεκτικός/ή.

Τι μπορείς να κάνεις για να μη χάνεις το μέτρο

Η λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα είναι απλώς να προσέχεις τον αριθμό των ξηρών καρπών που τρως. Αν έχεις την τάση να τρως ασυναίσθητα, προτίμησε ξηρούς καρπούς με κέλυφος ώστε να δημιουργήσεις μια στοίβα από κελύφη για να διαπιστώσεις ακριβώς πόσους ξηρούς καρπούς έχεις φάει.

Το «λιώσιμο» στο κρεβάτι κάνει καλό

Ίσως ο όρος "σάπισμα στο κρεβάτι" ή αλλιώς "bed rotting", να μη σου φαίνεται σαν μια ελκυστική ή χαλαρωτική συνήθεια ευεξίας. Μπορεί πολύ πιθανόν να σου φαίνεται και κάπως... άρρωστο.

Και όμως όχι! Στην πραγματικότητα, αυτή η συνήθεια μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη, και κυρίως έναν ξεκούραστο ύπνο.

Πολλοί Tik Tokers, έχουν ξεκινήσει αυτήν τη νέα τάση, μένοντας στο κρεβάτι τους για πολλές ώρες, ώστε να ξεκουράσουν και να αναζωογονήσουν πλήρως τον οργανισμό τους, με το να κάνουν το απόλυτο τίποτα.

Bed rotting: Ποια είναι τα οφέλη του

H συνήθεια αυτή έχει να κάνει με το να μένεις στο κρεβάτι σου όσο το δυνατόν περισσότερο και να "αποδέχεται το να μην κάνεις τίποτα", εξηγεί η Dorsey Standish, MS, νευροεπιστήμονας, ειδικός σε θέματα ευεξίας.

"Ενώ οι άνθρωποι ανέκαθεν απολάμβαναν διαφορετικούς τύπους πρακτικών ξεκούρασης, το "bed rotting" είναι ένας νέος όρος που κερδίζει έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι άνθρωποι επιδίδονται σε έναν κοινωνικά αποδεκτό τρόπο αποσυμπίεσης", εξηγεί η Standish. "Οι... κρεβατοφάγοι ισχυρίζονται πως τους προσφέρει πολλά οφέλη όπως η μείωση του στρες και η αναζωογόνηση λόγω του χρόνου που περνούν μακριά από εξωτερικά ερεθίσματα".

Πώς το bed rotting θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερο ύπνο

Μια μέρα που περνάς χαλαρώνοντας με τις πιτζάμες σου στο κρεβάτι μπορεί να κάνει καλό στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Η Standish τονίζει ότι ο αντίκτυπος που έχει το "bed rotting" στον ύπνο μπορεί να είναι μοναδικός για κάθε άτομο και να διαφέρει ανάλογα με το πόσο καιρό έμεινε κάποιος στο κρεβάτι και τι πραγματικά κάνει ενώ μένει στο κρεβάτι.

"Το bed rotting μπορεί δυνητικά να βελτιώσει τον ύπνο ενός ατόμου, επιτρέποντας στο μυαλό και το σώμα του να χαλαρώσουν", μας λέει η Standish. "Οι περίοδοι ξεκούρασης και μειωμένης διέγερσης συμβάλλουν στην ηρεμία της αντίδρασης του σώματος στο στρες, οδηγώντας έτσι ενδεχομένως σε μειωμένο άγχος και βελτιωμένη ποιότητα ύπνου".

Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου συνιστούν συνήθως να χρησιμοποιείς το κρεβάτι σου μόνο για ύπνο, ώστε να διασφαλίσεις ότι ο εγκέφαλός σου συνδέει την κρεβατοκάμαρά σου με την ξεκούραση και τη χαλάρωση. Η Standish επισημαίνει:

"Εάν παρακολουθείς τηλεόραση ή το κινητό σου κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης, το μυαλό σου μπορεί να συνδέσει την παραμονή στο κρεβάτι με την εγρήγορση και τη διέγερση και όχι με την ξεκούραση και τον ύπνο και αυτό θα έχει ενδεχομένως ως αποτέλεσμα να χαλάσεις τον ύπνο σου αντί να τον ενισχύσεις".

Πώς μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική η παραμονή σου στο κρεβάτι;

1. Κάνε digital detox: Αν θέλεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο την παραμονή σου στο κρεβάτι, είναι σημαντικό να καταστήσεις σαφείς τις προθέσεις σου. Για παράδειγμα, σκοπεύεις να ξεκουραστείς μόνο για λίγα λεπτά ή για μερικές ώρες; Ή μήπως προσπαθείς απλά να αποφύγεις κάποιες καταστάσεις μέσα στη μέρα ή γενικά στη ζωή σου;

"Ενώ μπορεί να νιώθεις καλά τη στιγμή όταν ξεκουράζεσαι, το να περνάς πέντε ώρες κάνοντας scrolling π.χ στο TikTok, πιθανότατα να καταλήξει να σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό", λέει η Standish.

2. Κάνε το περιβάλλον σου πιο άνετο και χαλαρωτικό. Η Standish συνιστά να μειώνεις τον περιβάλλοντα θόρυβο, να διατηρείς τον φωτισμό χαμηλό και να μένεις μακριά από συσκευές που εκπέμπουν μπλε φως. "Δοκιμάσε ένα βιβλίο ή άκουσε ένα audio book ή ένα podcast". "Θα μπορούσες επίσης να εξασκηθείς σε έναν "διαλογισμό μεσημεριανού ύπνου" βαθιάς ανάπαυσης για πρόσθετα οφέλη για τον εγκέφαλο και το σώμα".

3. Βρες άλλο κρεβάτι! Μια άλλη έξυπνη συνήθεια χαλάρωσης είναι να βρεις έναν χώρο εκτός από το κρεβάτι σου που είναι άνετος. Αυτό μπορεί να είναι η αγαπημένη σου αναπαυτική καρέκλα ή ένας μαλακός καναπές.

Προσοχή όμως!
Η Standish τονίζει τη σημασία να αναγνωρίζεις την ανάγκη για ξεκούραση και όχι να νιώθεις πεσμένος συναισθηματικά. Εάν αισθάνεσαι συνεχώς ληθαργική, λυπημένη, εξαντλημένη ή θέλεις να αποφύγεις την ίδια σου τη ζωή σου ή τους άλλους για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο.

Πηγή: www.shape.gr

001 xtreme

Αυξάνοντας την τεστοστερόνη σου με τις σωστές τροφές

Ήξερες ότι υπάρχουν τροφές που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης; Δες εδώ ποιες είναι αυτές

Η τεστοστερόνη φαίνεται πως απασχολεί πολλούς. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι online αναζητήσεις και οι εκατομμύρια προβολές στο Tik Tok, σε βίντεο που αναφέρουν πώς να αυξήσει κανείς τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Λοιπόν, πώς μπορεί να αυξήσει κανείς την τεστοστερόνη του με ασφάλεια; Και τι λέει για αυτό η επιστήμη;

Αρχικά, πρέπει να αναφέρουμε πως η τεστοστερόνη παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση των μυών και αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που οι άντρες επιθυμούν να έχουν αυξημένα επίπεδα. Και μπορεί να συμβεί αυτό, μπορείς δηλαδή να αυξήσεις την τεστοστερόνη σου, αρκεί να μην κάνεις ό,τι σου λέει το Ίντερνετ.

Συγκεκριμένα, για να αυξήσεις την τεστοστερόνη σου με ασφάλεια, θα χρειαστεί πρώτα να μιλήσεις με έναν ειδικό. Και τι προτείνουν οι ειδικοί; Μα φυσικά να κάνεις μία προσπάθεια μέσω της διατροφής σου. Πριν καν σκεφτείς τα συμπληρώματα, τσέκαρε τις φυσικές εναλλακτικές λύσεις, και τις τροφές που θα σου δώσουν ένα φυσικό boost τεστοστερόνης όπως είναι το παντζάρι, το σπανάκι, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το κόκκινο κρέας, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί και φυσικά, οι κρόκοι αυγών.

Και αν η διατροφή δεν είναι το φόρτε σου, τότε υπάρχουν κι'αλλοι τρόποι, όπως για παράδειγμα η γυμναστική. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η προπόνηση με βάρη και οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος μπορούν να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμη αύξηση της τεστοστερόνης. Οπότε αν εστιάζεις στο cardio, τότε ήρθε η ώρα για έναν μικρό συνδυασμό. Και γιατί βοηθάει η άσκηση στην αύξηση τεστοστερόνης; Επειδή πολύ απλά η άσκηση μειώνει το στρες και βοηθάει στην απώλεια του βάρους. Καταπολεμάει άρα τους δύο παράγοντες που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Και αν δεις ότι τίποτα από τα παραπάνω δε λειτουργεί και δε σε καλύπτει, τότε απλώς απευθύνσου σε έναν ειδικό, στην καλύτερη περίπτωση γιατρό, που εμπιστεύεσαι. Και προς Θεού, μην τρέξεις κατευθείαν σε κάποιο φαρμακείο και φυσικά, μην κάνεις τίποτα από αυτά που προτείνουν στο Tik Tok.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις για ένα μήνα τον καφέ

Κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν ροφήματα όπως το τσάι, θα προσθέσουν τζίντζερ και πάσης φύσεως βότανα που φημίζονται για την ικανότητά τους να κινητοποιούν τον οργανισμό.

Άλλοι θα επιστρέψουν ίσως ακόμα και στο σοκολατούχο γάλα. Όλοι όσοι επιχειρούν να κόψουν τον καφέ, σίγουρα κάποια στιγμή θα νιώσουν ένα έντονο στερητικό σύνδρομο. Είναι όμως αυτό το μοναδικό σύμπτωμα μιας καθημερινότητας η οποία παίρνει εντελώς ξαφνικά «διαζύγιο» από τα καφεϊνούχα ροφήματα;

Μάλιστα, τι γίνεται όμως όταν οι καφέδες γίνονται δύο, τρεις, τέσσερις σε καθημερινή βάση; Μήπως αυτή η τόσο ειλικρινής απόλαυση έχει μετατραπεί σε εξάρτηση που δύσκολα κόβεται;

Συμπτώματα και παρενέργειες

Το Business Insider αντιμετώπισε με αμιγώς επιστημονική προσέγγιση το θέμα. Ναι, το να χάσεις κιλά είναι κάτι που μπορεί να σου συμβεί, αν το μέχρι πρότινος καθημερινό σου ρόφημα βασιζόταν σε αρκετά μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης και κρέμας.

Από την άλλη, η διακοπή του πρωινού καφέ μπορεί να οδηγήσει και σε αύξηση βάρους, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η καφεΐνη συμπιέζει την απότομη λιγούρα και την έντονη διάθεση που νιώθεις για να γευτείς κάτι γλυκό το πρωί. Όταν δεν πίνεις κάτι καφεϊνούχο, τότε το σώμα αναζητά ένα -συνήθως ζαχαρούχο- υποκατάστατό του, ώστε να εξισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό σου.

Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται το «χωρίς καφέ το πρωί δε ξυπνάω», πρόκειται για κάτι απόλυτα ρεαλιστικό και επιστημονικά εξηγήσιμο. Το πρωί ο καθένας από εμάς χρειάζεται μια δόση αδρεναλίνης και ντοπαμίνης ώστε να ξεκινήσει να είναι πλήρως λειτουργικός.

Μια κούπα καφέ μπορεί να κινήσει τα γρανάζια ώστε αυτές οι ορμόνες να πυροδοτήσουν τις εργασίες στο εργοστάσιο του ανθρώπινου σώματος. Χωρίς καφέ, η αδενοσίνη, μια ορμόνη που συνδέεται με την κούραση και τον ύπνο, γίνεται ένα με το σώμα και τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Από την άλλη όμως, η διακοπή του καφέ τις απογευματινές/βραδινές ώρες, μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση του καθημερινού βραδινού ύπνου. Το βέβαιο είναι πως η διακοπή του καφέ ακαριαία, δε συνίσταται επιστημονικά.

Όταν παίρνεις τη μεγάλη απόφαση

Τελικά, κόβεται ο καφές ή όχι; Εδώ ολόκληρη θρυλική καλτ ταινία, το υπέροχο Coffee and Cigarettes με πρωταγωνιστή τον Bill Murray, έχει γυριστεί με έμπνευση μια κούπα κατάμαυρου καφέ και ενός αναμμένου τσιγάρου. Κι όμως, ακόμα και αυτό κόβεται.

Διάβασαμε αυτό το ημερολόγιο 30 ημερών χωρίς καφέ και καταγράψαμε τα αποτελέσματα. Όχι, δεν ήταν ένα ευχάριστο challenge.

«Την πρώτη εβδομάδα, μείωσα σιγά – σιγά την καθημερινή δόση καφέ μου στα 5 γραμμάρια και ξεκίνησα να πίνω ροφήματα με tulsi και ginserg. Δεν είχα σύνδρομα στέρησης, αλλά μετά την τέταρτη μέρα, ένιωσα λιγότερη ενέργεια και αρκετά μειωμένη διάθεση. Ήταν σαν το μυαλό μου να βιώνει μια μεγάλη αλλαγή. Παράλληλα, η όρεξή μου αυξανόταν καθημερινά κι από λίγο παραπάνω. Αλλά το σημαντικότερο όλων ήταν ένα: μπορούσα ακόμα να λειτουργήσω στην καθημερινότητά μου απερίσπαστος».

«Τη δεύτερη εβδομάδα, με μηδέν καφέ στον οργανισμό μου, ανησυχούσα πως η θολούρα στο μυαλό μου θα άρχιζε να εμφανίζεται. Τελικά, όμως, τίποτα τέτοιο δε συνέβη. Μπορούσα να συγκεντρωθώ, αν και είχα κάπως λιγότερη ενέργεια».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια ήταν πως έχανα το κίνητρό μου. Ένιωθα να τεμπελιάζω, να μην έχω όρεξη να κάνω πράγματα, ούτε καν γυμναστική, που συνήθως μου αρέσει. Έπαίρνα ginseng πριν από την προπόνησή, αλλά δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα που έχει συνήθως ο καφές. Ένιωθα πως σερνόμουν στην προπόνηση, πως ήμουν ανόρεχτος διαρκώς και αυτό είναι ένα απαίσιο συναίσθημα».

«Επίσης, παρατήρησα πως πείναγα περισσότερο, κάτι που δε μου συμβαίνει συχνά. Η δίαιτά μου είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και βασίζεται στη χορτοφαγία. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό, ένιωθα πως πεινούσα, αν και το στομάχι μου ήταν γεμάτο».

«Την τέταρτη εβδομάδα ήταν πια ξεκάθαρο για μένα πως ο καφές με βοηθάει, τόσο στο μυαλό, όσο και στο σώμα: ακονίζει το μυαλό μου, βελτιώνει την ενέργειά μου, μου δίνει όρεξη να κάνω πράγματα και να είμαι δημιουργικός. Μου έλειπε το να πίνω καφέ το πρωί. Σκεφτόμουν την υφή του καφέ, τη γεύση του, σχεδόν φαντασιωνόμουν τη στιγμή που θα έπινα ξανά καφέ. Αυτή η διάθεση συνεχίστηκε αμείωτη μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Ένα συμπέρασμα

Αυτό που σου δίνει ζωντάνια και καταφέρνει να μετατρέπει το θολό τοπίο σε ξεκάθαρη εικόνα, είναι λογικό το να έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί ακόμα και σε μια μίνι εξάρτηση στην καθημερινότητά σου.

Από την άλλη, ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει το δικό του «δωμάτιο» αποφάσεων που διαχωρίζει την απόλαυση από τον ψυχαναγκασμό. Σε αυτό το δωμάτιο μπορείς να πιεις έναν καφέ το πρωί κι ίσως άλλον ένα μετά το μεσημεριανό σου και ύστερα να συνεχίσεις τη μέρα σου.

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις το σεξ

Όλα όσα λένε οι ειδικοί.

Η σεξουαλική αποχή είναι ένα θέμα που έχει δημιουργήσει πολυάριθμους μύθους και παρεξηγήσεις με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα λοιπόν, θα διερευνήσουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν κάνουμε σεξ, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών σε θέματα σεξουαλικότητας και υγείας.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Οι ειδικοί στην οικογενειακή θεραπευτική και εκπαιδευτική σεξολογία συμφωνούν ότι η έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας δεν αποτελεί φυσικό κίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα. Τονίζουν ότι μια ενεργή ερωτική ζωή συνδέεται με τη συναισθηματική ευημερία και την ευτυχία και ότι η απόλαυση δεν περιορίζεται στις σεξουαλικές σχέσεις με ένα άλλο άτομο.

Ο αυνανισμός παρουσιάζεται ως μια έγκυρη εναλλακτική λύση για την εξερεύνηση της ατομικής απόλαυσης και την καλύτερη γνωριμία με το σώμα σας. Οι ειδικοί, θεωρώντας τον ως μια πόρτα προς τη σεξουαλική πληρότητα, επισημαίνουν ότι η ευχαρίστηση μπορεί να βρεθεί σε διάφορες μορφές, πέρα από την παραδοσιακή σεξουαλική δραστηριότητα.

Αν και η έλλειψη σεξ δεν αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τη σωματική υγεία, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το σεξ. Αυτά περιλαμβάνουν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της διάθεσης. Τα οφέλη αυτά υποστηρίζονται από την απελευθέρωση ενδορφινών και άλλων χημικών ουσιών στο σώμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Ενώ το σεξ έχει πολλαπλά οφέλη, είναι σημαντικό να εξερευνήσουμε και άλλες μορφές ευχαρίστησης και ευεξίας. Εργαστήρια, συνέδρια, βιβλία και σεξουαλική καθοδήγηση είναι μερικά από τα διαθέσιμα εργαλεία για όσους επιθυμούν να βιώσουν την ευχαρίστηση με διαφορετικό τρόπο. Το κλειδί είναι να βρούμε τι λειτουργεί καλύτερα σε εμάς και να διατηρήσουμε μια ανοιχτή στάση απέναντι στη σεξουαλικότητα και την ευχαρίστηση.

Η έλλειψη σεξ δεν είναι απαραίτητα επιβλαβής για το σώμα, αλλά μπορεί να μας στερήσει μια σημαντική πηγή συναισθηματικής και σωματικής ευεξίας. Η εξερεύνηση άλλων μορφών απόλαυσης μπορεί να είναι ένας υγιής τρόπος για να διατηρήσουμε την ισορροπία και την ικανοποίηση στη σεξουαλική και συναισθηματική μας ζωή.

Έρχεται πιο ανατρεπτικό από ποτέ το EROTICArt Festival 2024 στο Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι

Το Μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ερωτισμού στην Ελλάδα που έγινε θεσμός, επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι από 31 Μαΐου έως 03 Ιουνίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια ζωής του!

Στο κέντρο της Αθήνας, ανανεωμένο και έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον ερωτισμό, τη σεξουαλική διάθεση και συμπεριφορά, το EROTICArt Festival υπόσχεται, για τέσσερις ολόκληρες ημέρες, μια μοναδική πανδαισία ερωτισμού σε περισσότερα από 3.700τ.μ.

Η διοργάνωση της έκθεσης, μέσα από την ενημέρωση, την τέχνη, τα εκθέματα, τα μπαζάρ όλων των ειδών, τη ψυχαγωγία, τα shows, αλλά και τα parties με guest stars τα κορυφαία erotic models ανά την υφήλιο, έχει ως κινητήριο μοχλό να προσφέρει στους επισκέπτες της την απόλυτη απόλαυση του ερωτισμού, καθώς και τη διέγερση της σεξουαλικής διάθεσης και συμπεριφοράς σε όλες τους τις διαστάσεις.

Το Φεστιβάλ που αποτελεί πλέον θεσμό στη διασκέδαση και το Erotic Lifestyle, επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από ποτέ, για να ανεβάσει τη διάθεση μας στα ύψη. Strip shows και θεματικά after parties στα πιο δημοφιλή clubs της περιοχής είναι μερικές από τις δραστηριότητες του «EROTICArt Festival», που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι πιο γνωστοί pornstars θα «ξετυλίξουν» τα ταλέντα τους και θα ενθουσιάσουν και το πιο απαιτητικό κοινό.

Το «EROTICArt Festival» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα lifestyle εκθέσεις με πάνω από 40.000 επισκέπτες. Το «παρόν» θα δώσουν και φέτος πλήθος international performers και erotic models που θα καταφθάσουν από κάθε γωνιά του πλανήτη για λογαριασμό του EROTICArt Festival.

EROTICArt Festival 2024 στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ

Τι θα δει ο επισκέπτης:

The Se(x)hibition: Η μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας με θέμα τον ερωτισμό και τη σεξουαλική συμπεριφορά. Εκθέτες παρουσιάζουν τα τελευταία προϊόντα και υπηρεσίες στον χώρο.

Sex Performing: Tα μεγαλύτερα Εrotic Μodels παγκοσμίως έρχονται στην Ελλάδα, έτοιμα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, καλύπτοντας κάθε απαιτητικό θεατή. Μέσα από τα πρωτοποριακά τους shows, «ταράζουν» τα στερεότυπα και ανεβάζουν τον ερωτισμό του κοινού στα ύψη.

BDSM Area – Eναλλακτικός ερωτισμός: Η τέχνη του ερωτισμού μέσα από μία άλλη «σκοτεινή» διάστασή της θα μας βάλει σε μονοπάτια μη συμβατικά με τα κλασικά μοτίβα.Παιχνίδια κυριαρχίας και extreme καταστάσεις σε μία ζώνη αυστηρώς NSFW.Παράλληλες δραστηριότητες πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με μοναδικό στόχο να ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες.

Sex Art: Εικαστική έκθεση, με έργα και φωτογραφίες καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φιλοξενία ΜΚΟ και ενημέρωση από αυτές σχετικά με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.eroticart.gr

EROTICArt Festival 2024 στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ

  • Κατηγορία Gossip
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS