4 τρόποι για να προστατέψετε τους καρπούς σας ενώ κάνετε pushups

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα Pushups είναι, αναμφισβήτητα, μια από τις καλύτερες ασκήσεις για το χτίσιμο του κορμού σας και τη βελτίωση της γενικής κατάστασης του σώματός σας.

Όμως, όπως κάθε λάτρης του CrossFit θα σας πει, αν πρόκειται για δυνατές ασκήσεις pushups, θα πρέπει να ασχοληθείτε με τους καρπούς σας, διαφορετικά μπορεί να βιώσετε πολύ μεγάλο πόνο.

Σας παρουσιάζουμε τέσσερις τρόπους για να κρατήσετε μακρυά τους πόνους των καρπών από τα pushups σας.

1. Ελέγξτε τη φόρμα σας

Ακόμα και αν δεν έχετε καρπιαίο σωλήνα ή κάποια οξεία βλάβη, τα pushups προκαλούν πόνο στον καρπό, και ο ένοχος μπορεί να είναι η μορφή. Εδώ είναι πώς θα το διορθώσετε.

● Πάρτε σωστή θέση: τα χέρια (επίπεδα, όχι τεντωμένα) κάτω από τους ώμους στην κορυφή των pushups και παράλληλα οι παλάμες σας στο κάτω μέρος.

● Όσο χαμηλώνετε, ρίξτε το στήθος σας προς τα εμπρός και κρατήστε τους αγκώνες σας μέσα, κάνοντας ένα Α-πλαίσιο με το κεφάλι σας.

● Όσο είστε κάτω, πατήστε στο έδαφος και ελαφρά μετατοπίστε τις αρθρώσεις σας προς τον αντίχειρά σας. Αυτό περιστρέφει τα αντιβράχια και δημιουργεί χώρο στον καρπό για την κάμψη.

2. Χρησιμοποιήστε αλτήρες

Εάν η φόρμα σας είναι σωστή, αλλά οι καρποί σας εξακολουθούν να πονάνε, τοποθετήστε ένα ζευγάρι αλτήρες (τα kettlebells έχουν επίσης αποτέλεσμα) στο άνοιγμα των ώμων στο πάτωμα και πιάστε τους, σαν τη "βάση" σας. Αυτό κρατάει τους καρπούς σας ίσιους και όχι λυγισμένους, πέρνονοτας το βάρος σας από τους καρπούς.

Η υπερυψωμένη θέση των χεριών σας επιτρέπει επίσης να κάνετε βυθίσεις κάτω, γυμνάζοντας ακόμα πιο σκληρά το στήθος σας και τους τρικέφαλους.

3. Αλλαγή σε pushups ακραξονίου

Κάντε γροθιές και πιέστε προς τα πάνω σε τις αρθρώσεις σας αντ 'αυτού, το οποίο ενισχύει τους καρπούς σας και βελτιώνει την πυκνότητα των οστών στα χέρια σας.

4. Αυξήστε την κινητικότητα του καρπού σας

Τελειώστε με αυτές τις κινήσεις για να κάνετε τους καρπούς σας πιο ευέλικτους:

● Κύκλοι καρπών: Περιστρέψτε για 20 sec. προς κάθε κατεύθυνση.

● All-fours κάμψη: Ενώ στα χέρια και τα γόνατά σας, γύρτε μπροστά στα χέρια σας και μείνετε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, περιστρέψτε τα χέρια-δάχτυλά σας να δείχνουν προς τα πόδια σας, και ακουμπήστε πίσω για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

● Counter-stretch: Ενώ είστε ακόμα στα γόνατα, τοποθετήστε την πλάτη και τα χέρια στο πάτωμα, με τα δάχτυλα προς τα πόδια. ακουμπήστε πίσω ελαφρά για 30 δευτερόλεπτα.

Πηγή: www.mensfitness.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ