Να πάω στο γυμναστήριο όταν είμαι συναχωμένος;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Συναχωμένοι στο γυμναστήριο; Είναι καλή ιδέα ή μήπως όχι; Ας δούμε τι ισχύει.

Εάν το μόνο που μας ταλαιπωρεί είναι ένα ήπιο συνάχι, έχουμε δηλαδή μπούκωμα και καταρροή, αλλά όχι κάτι περισσότερο τότε μπορούμε να γυμναστούμε – πρακτικά δεν έχουμε καλή δικαιολογία για να το αποφύγουμε.

Φυσικά όπως επισημαίνουν οι ειδικοί δεν χρειάζεται να καταπονήσουμε πολύ τον οργανισμό μας. Θα πρέπει να ασκηθούμε με προσοχή και με πιο ήπιο ρυθμό από το συνηθισμένο, εφόσον τα συμπτώματα περιορίζονται στο ανώτερο αναπνευστικό (μπούκωμα, καταρροή).

Ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην περίπτωση της ιγμορίτιδας η οποία ορισμένες φορές μπορεί να επιδεινωθεί. Γι’ αυτό, εάν έχουμε ιγμορίτιδα, καλό είναι να αποφύγουμε το γυμναστήριο για τρεις ημέρες, ακόμη και αν δεν έχουμε πυρετό.

Από την άλλη μεριά εάν τα συμπτώματα έχουν επεκταθεί στο κατώτερο αναπνευστικό δηλαδή έχουμε βήχα και δύσπνοια ή έχουμε πυρετό – ακόμη και χαμηλό -, τότε συνιστάται να αποφύγουμε τη γυμναστική για λίγες μέρες, περίπου μια εβδομάδα, μέχρι να συνέλθουμε. Διαφορετικά η άσκηση θα μας αποδυναμώσει και άλλο και ενδεχομένως να καθυστερήσει το χρόνο της ανάρρωσης.

Πηγή: ygeiamou.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ