5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις, εάν είσαι αρχάρια στη γυμναστική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορεί το καλοκαίρι να αποτελεί πια παρελθόν και να στεναχωριέσαι κάπως, όμως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να ξεκινήσεις πολλά καινούργια πράγματα στη ζωή σου.

Κι ένα από αυτά ακόμη και αν δεν το έκανες πριν, είναι η γυμναστική. Το γεγονός πως είσαι αρχάρια, ίσως σε δυσκολέψει λίγο, όμως θα σου δώσει την δυνατότητα να μάθεις πράγματα και να τα κάνεις σωστά.

Γι’ αυτό κι εμείς σου έχουμε 5 tips που μπορείς να ακολουθήσεις, για μία σωστή αρχή.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα και ακολούθησε το
Όταν ξεκινάς για πρώτη φορά γυμναστική, φτιάξε ένα πρόγραμμα ασκήσεων που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και αφιέρωσε χρόνο κάθε εβδομάδα για να το κάνεις. Τα προγράμματα είναι σημαντικά επειδή μπορείς να παρακολουθείς τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεσαι και να κάνεις ασκήσεις που είναι εύκολες για τον δικό σου σωματότυπο.

Ξεκίνα με αργούς ρυθμούς
Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να αρχίσεις να χοροπηδάς δεξιά και αριστερά και να κάνεις καθίσματα και έντονο τρέξιμο, αλλά η εξάσκηση είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και δέσμευση γι’ αυτό πρέπει να το κάνεις σταδιακά. Μπορείς την πρώτη εβδομάδα να κάνεις 20 καθίσματα και να τα αυξήσεις σε 30 την επόμενη. Η σταδιακή αύξηση της έντασης ή του χρόνου θα βοηθήσει στην αποφυγή τραυματισμού ή εξάντλησης.

Γυμνάσου παρέα με μία φίλη
Η γυμναστική με μία φίλη είναι πολύ διασκεδαστική και περισσότερο από αυτό, είναι κίνητρο. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Aberdeen διαπίστωσε ότι το να γυμνάζεσαι με παρέα οδηγεί σε λιγότερη εξάντληση και λιγότερη έκκριση ιδρώτα. Πάρε την κολλητή σου λοιπόν και ξεκινήστε γυμναστήριο asap.

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό
Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να ξεχνάς να πιείς νερό, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μια έντονη ρουτίνα που περιλαμβάνει και προπόνηση. Όταν όμως ασκείσαι πολύ, το σώμα σου ιδρώνει και πρέπει να ενυδατώνεσαι περισσότερο. Θυμήσου να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Εάν αισθάνεσαι κουρασμένη, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι περισσότερο νερό.

Άκου το σώμα σου
Μην υπερφορτώνεις τον εαυτό σου: Το αίσθημα κόπωσης και πιασίματος είναι καλό, αλλά όχι εάν είναι πολύ οδυνηρό. Κάνε σωστή προθέρμανση πριν ξεκινήσεις την προπόνησή σου. Πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να κάνεις διάλειμμα και πότε να σταματήσεις και να έχεις κατά νου ότι ορισμένες φορές τα μηχανήματα στο γυμναστήριο μπορεί να είναι επικίνδυνα αν δεν τα χρησιμοποιείς σωστά. Ρώτα λοιπόν κάποιο υπεύθυνο εκεί ή ψάξε online για να δεις τι βάρη πρέπει να σηκώνεις.

Πηγή: teen.queen.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ