Πως από αρχάριος θα γίνεις ο πιο pro θαμώνας στο γυμναστήριο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Στα μάτια ενός αρχάριου, το γυμναστήριο είναι ένα μέρος παράξενο, γεμάτο μηχανήματα που μοιάζουν δανεισμένα από κάποιο υπόγειο στο οποίο παλιά εκτελούσαν βασανιστήρια.

Εξίσου περίεργοι ίσως να του φαίνονται και όλοι εκείνοι οι σοβαροί, κάπως… άγριοι και γραμμωμένοι τύποι που κρέμονται από τις μπάρες και δεν δείχνουν να «σηκώνουν» πολλές κουβέντες.

Αν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία και ξεκίνησες πρόσφατα τη γυμναστηριακή σου… καριέρα, παρακάτω θα βρεις πέντε «χρυσούς» κανόνες για τα πρώτα σου δειλά βήματα στο γυμναστήριο, ώστε να μη χρειαστείς τη βοήθεια του αμίλητου μπρατσαρά που τρέχει σαν… χάμστερ στον δίπλα διάδρομο.

Προετοιμάσου κατάλληλα!

Όλα εκείνα τα παγκοσμίου φήμης και εγχώρια αθλητικά brands, δεν είναι τυχαία ό,τι πιο πολύτιμο για όσους ασχολούνται με την άθληση. Καλώς ή κακώς, τα εργαλεία κατάρτισής ενός gym pro, είναι λίγο «τσιμπημένα» και δεδομένου ότι θα ιδρώνεις κάθε λίγο και λιγάκι, θα χρειαστείς αναπόφευκτα μερικά από αυτά. Ωστόσο, ο εξοπλισμός σου για το γυμναστήριο, είναι μία επένδυση στην οποία πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία. Ξεκίνα αποκτώντας ένα κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια για το γυμναστήριο και για τον πρώτο καιρό, προτίμησε να φοράς εναλλάξ μερικά από τα παλιά σου tshirt τα οποία δεν χρησιμοποιείς πλέον. Οι αλλαγές έτσι κι αλλιώς στο σώμα σου, θα είναι μεγάλες στο άμεσο μέλλον! Μη δεσμευτείς από τώρα αγοράζοντας κάτι πολύ ακριβό.

Μην πας στα «τυφλά»

Η ασκήσεις του γυμναστηρίου είναι το πρακτικό κομμάτι της προπόνησής σου. Πίσω από όλα αυτά όμως, η γυμναστική βασίζεται στη γνώση, η οποία με τη σειρά της διαμορφώνει για τον καθένα μας το κατάλληλο πρόγραμμα. Το οποίο σημαίνει πως, μόνο έχοντας μία «εύστοχη» ρουτίνα στο γυμναστήριο, θα έχεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για το επιτύχεις αυτό, είναι με την καθοδήγηση ενός έμπειρού trainer ο οποίος θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Αργά και σταθερά

Όλα εκείνα τα περιοδικά γυμναστικής και τα ταχύρρυθμα προγράμματα απώλειας βάρους, σπάνια έχουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται. Χρειάζεται ουσιαστική εκπαίδευση και τουλάχιστον έξι γεμάτες εβδομάδες μέχρι να δεις τα πρώτα αποτελέσματα. Το να «πέσεις» με τα μούτρα στη σκληρή και γρήγορη προπόνηση, το πιο πιθανό είναι ότι θα οδηγήσεις τον οργανισμό σου στα άκρα. Δώσε στο σώμα σου, το χρόνο που χρειάζεται μέχρι να εξοικειωθεί με τη νέα του ρουτίνα.

Θέσε στόχους!

Όσο πιο συγκεκριμένοι είναι οι στόχοι που έχεις, τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να παρακολουθείς την πρόοδό σου. Αν έχεις απλά στο μυαλό σου την εικόνα ενός ιδανικού και «άφταστου» σωματότυπου, πιθανότατα να καθυστερήσεις να δεις την εξέλιξη που επιθυμείς, ίσως να μην τη δεις και ποτέ. Έχοντας ένα σαφή ορισμό του τι θες να πετύχεις με την παρουσία σου στο γυμναστήριο, θα μπορέσεις να βρεις και την κατάλληλη κατεύθυνση να ακολουθήσεις. Μην ξεχνάς πως καταγράφοντας τους χρόνους σου, είναι ένας καλός τρόπος να παραμένεις στο σωστό πλαίσιο.

Διαμόρφωσε ανάλογα τη διατροφή σου

Για να έχεις τα καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα, να θυμάσαι πως το 20% της επιτυχίας βασίζεται στην προπόνηση και το 80% στη διατροφή. Που πάει να πει: Οι κοιλιακοί στην πραγματικότητα… κατασκευάζονται στην κουζίνα. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να πεις «αντίο» σε όλα εκείνα που σαμποτάρουν την πρόοδό σου, όπως το αλκοόλ ή τα αναψυκτικά και να στραφείς σε μία πιο «πράσινη» διατροφή, εμπλουτισμένη με την ανάλογη ποσότητα νερού, καλών υδατανθράκων και φυσικά μπόλικης πρωτεΐνης.

Πηγή: www.onsports.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ