5 ασκήσεις για την παραλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πώς θα παραμείνεις fit κάτω από τον ήλιο, δίπλα από το κύμα, πάνω στην καυτή αμμουδιά.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το μεγάλο κεφάλαιο "Γυμναστική στις διακοπές". Τι θα έλεγες, λοιπόν, για κάποιες ασκήσεις που να μπορείς να τις κάνεις εύκολα στην παραλία και που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το αποτέλεσμα των προσπαθειών που έκανες κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου για να μπορείς να δείξεις τους κοιλιακούς σου στην παραλία;

Πώς δεν θα πάει χαμένος ο χρόνος
Την προηγούμενη χρονιά και παρά τα κλειστά -ένεκα πανδημίας- γυμναστήρια, πρόσεχες τη διατροφή σου, ήσουν συνεπής με το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούσες μάλλον μόνος σου και έμαθες να ζεις με τον πόνο από το πιάσιμο κάθε φορά που άλλαζες προπόνηση. Τα αρκετά λίτρα ιδρώτα που έχυσες ανταμείφθηκαν με six pack-τρίλιζα, πόδια με "γερμανικές" γάμπες και μπράτσα αλά Κόναν ο Βάρβαρος. Και τώρα που θα πας διακοπές τι θα γίνει με όλα αυτά;

Η εμπειρία σου έχει δείξει ότι, κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, δεν αλλάζει μόνο η καθημερινότητά σου, αλλά και το πρόγραμμα προπόνησης που (δεν) ακολουθείς, ακόμα και οι διατροφικές σου συνήθειες. Κι έτσι, διατρέχεις τον κίνδυνο να χάσεις όσα απέκτησες μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Τι πρέπει να κάνεις
Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις αυτό το δεινό, είναι το να μετατρέψεις την παραλία στο προσωπικό σου, τεραστίων διαστάσεων, open air γυμναστήριο. Εκτός από σχοινάκι με ηχητικό background τους ήχους των γλάρων και αναζωογονητικό περπάτημα, jogging ή τρέξιμο κατά μήκος της ακτογραμμής, μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμά σου και 5 σούπερ αποτελεσματικές ασκήσεις για να δουλέψεις όλο σου το σώμα "κάτω από τον ήλιο, δίπλα από το κύμα, πάνω στην καυτή αμμουδιά", που λέει κι ένα ωραίο τραγουδάκι.

Σανίδα και παραλλαγές
Ακούμπησε τους αγκώνες σου στην άμμο και εκτέλεσε 4 σανίδες των 30 δευτερολέπτων. Μπορείς να κάνεις την άσκηση πιο δύσκολη με κάποιες παραλλαγές της, όπως με το να εκτείνεις το δεξί σου χέρι στην πρώτη επανάληψη, στη δεύτερη το αριστερό και πάει λέγοντας. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις στη βασική άσκηση 10 ανυψώσεις για κάθε πόδι έτσι ώστε να γυμνάσεις τόσο τους κοιλιακούς όσο και τους γλουτιαίους σου. Να ξέρεις ότι μιας και η άμμος ως επιφάνεια δεν είναι σταθερή, θα βελτιώσεις και την ισορροπία σου.

Υποπιεστικοί κοιλιακοί
Εκτέλεσέ τους, όπως θα έκανες στο γυμναστήριο, ενώ είσαι ξαπλωμένος πάνω στην πετσέτα σου, με τα πόδια σου διπλωμένα και τις πατούσες σου να αγγίζουν το έδαφος.

Ανυψώσεις γονάτων μέσα στο νερό
Μπες στη θάλασσα μέχρι το νερό να σου φτάσει μέχρι τα γόνατα και εκτέλεσε ανυψώσεις γονάτων για να δουλέψεις τα πόδια σου και, παρεμπιπτόντως, να βελτιώσεις την αεροβική σου ικανότητα.

Hip lifts
Για τέλειους γλουτιαίους, κάνε 4 σετ των 15 επαναλήψεων. Μπορείς να σηκώνεις το ένα πόδι ενώ κρατάς τους γοφούς σου ανυψωμένους και στη συνέχεια το άλλο. Με αυτόν τον τρόπο, εναλλάσσεις την ένταση της άσκησης.

Για γραμμωμένα χέρια
Εκμεταλλεύσου τις μεγάλες ξύλινες ζαρντινιέρες και τα παγκάκια που υπάρχουν στις περισσότερες παραλίες για να κάνεις βυθίσεις τρικέφαλων (4 σετ των 10 επαναλήψεων). Μπορείς και εδώ να προσθέσεις παραλλαγές, όπως το να αυξήσεις ή να μειώσεις την απόσταση από τη βάση σου.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ