Οι 5 must ασκήσεις που πρέπει να μπορεί να κάνει κάθε fit άντρας

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πολλές φορές το να ορίσει τι ακριβώς σημαίνει να είσαι "γυμνασμένος" και σε " φόρμα" ίσως να μην είναι πολύ εύκολο.

Κάποιοι θεωρούν ότι αν είναι στα σωστά κιλά είναι εντάξει, κάποιοι άλλοι αν βγάζουν συγκεκριμένα χιλιόμετρα τρέξιμο μένουν σε αυτό. Αλλά τι πραγματικά μπορεί να κάνει ένας άντρας σε φόρμα;

Για να θεωρείσαι πραγματικά fit δεν αρκεί να είσαι ... φέτες, θα πρέπει να έχεις αντοχή και να μπορείς να εκτελείς με άνεση κάθε άσκηση. Ακολουθεί μια λίστα του manslife.gr που αξίζει να δοκιμάσεις να εντάξεις στο καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής σου και να τσεκάρεις αν μπορείς να τις... βγάλεις.

1. Άρσεις θανάτου στο ένα πόδι

Μπορεί να δυσκολεύεσαι στα deadlifts, αλλά στα συγκεκριμένα η δυσκολία φτάνει σε άλλο επίπεδο. Αν μάθεις να κάνεις σωστά άρσεις θανάτου στηριζόμενος στο ένα πόδι κάθε φορά, τότε όχι μόνο θα δυναμώσεις τους γλουτούς και την πλάτη σου, αλλά θα κάνεις τις καύσεις στον οργανισμό σου να φτάσουν σε άλλα επίπεδα. Θέλει αντοχή και επιμονή να καταφέρεις να τη βγάζεις σωστά τη συγκεκριμένη άσκηση, αλλά μόλις το καταφέρεις πραγματικά θα θεωρείσαι ένας fit άντρας!

2. Καθίσματα σε διάσταση

Το ότι τα καθίσματα είναι από τις πιο απαιτητικές ασκήσεις και πιο αποδοτικές δεν χρειάζεται να στο πούμε. Το ότι μπορεί η παραδοσιακή άσκηση με την πολύ συγκεκριμένη στάση σώματος να γίνει βαρετή, επίσης το φαντάζεσαι. Για το λόγο αυτό με το να ξεκινήσεις καθίσματα με αλτήρα με τα πόδια σε διάσταση και με το βάρος να πέφτει κάθε φορά σε καθένα από τα πόδια σου ξεχωριστά, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Όχι μόνο αυξάνεις κατακόρυφα την πίεση στους τετρακέφαλούς σου, αλλά ανορθώνεις τα οπίσθιά σου και φυσικά ενδυναμώνεις και τους χαμηλούς κοιλιακούς σου.

3. Bear Crawl

Όσοι ασχολούνται με το crossfit σίγουρα το γνωρίζουν. Είναι το βάδισμα της αρκούδας. Τα πόδια και τα χέρια τεντωμένα και εσύ ξεκινάς να μπουσουλάς με το ίδιο χέρι και το ίδιο πόδι μπροστά και πίσω ταυτόχρονα. Οι πιο βαθιά κρυμμένοι μύες στον κορμό σου γυμνάζονται με τη συγκεκριμένη τεχνική, βελτιώνεται η στάση του σώματός σου και αποκτάς καλύτερη ισορροπία στην προπόνηση.

4. Βάδισμα με βάρος

Η τεχνική είναι απλή. Πιάσε μερικά κιλά που είναι βαριά για να τα σηκώσεις σε άλλες ασκήσεις. Ξεκίνα το περπάτημα. Σταμάτα όποτε κουραστείς. Ξεκίνα και πάλι. Αυτή η τεχνική σε βελτιώνει στα πάντα. Το πώς στέκεσαι, το πόση αντοχή έχεις, το πώς εξασκείς περαιτέρω το μυϊκό σου σύστημα. Αν καταφέρεις να την εντάξεις στην προπόνησή σου και να την βγάζεις σωστά, τότε είσαι πραγματικά fit.

5. Turkish Get Up

Δεν υπάρχει άλλη άσκηση ενδυνάμωσης κορμού σαν και αυτή! Στην ουσία πρόκειται για 7 ασκήσεις συγκεντρωμένες σε μία! Η κίνηση από το κάθισμα στο έδαφος στην σταδιακή όρθια θέση ολόκληρου του σώματος και μάλιστα με βάρος στο χέρι το οποίο είναι πάνω από το κεφάλι σου καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης της κίνησης, είναι πραγματικά ότι πιο αποδοτικό μπορείς να εντάξεις στην προπόνησή σου. Σταθερότητα, ισορροπία, αντοχή και ενδυνάμωση κορμού είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της άσκησης που θα σε πείσουν να ασχοληθείς σοβαρά μαζί της!

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ