Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Ποια είναι τα ασφαλέστερα συμπληρώματα τεστοστερόνης;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υπάρχουν ασφαλή συμπληρώματα για ενίσχυση της τεστοστερόνης που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπληρώσετε τα επίπεδα αυτής της σημαντικής για τη μυϊκή ανάπτυξη ορμόνης. Πολλά βότανα περιέχουν φυσικές ουσίες που μιμούνται την επίδραση της τεστοστερόνης, ωθούν το σώμα να παράγει περισσότερη και να αποσυνδέει την ανενεργή τεστοστερόνη στο αίμα. Λάβετε υπόψη ότι η ορμονική ισορροπία είναι ένα ευαίσθητο και περίπλοκο ζήτημα και ότι μερικά συμπληρώματα μπορεί να έχουν παρενέργειες. Ελέγξτε με το γιατρό σας προτού χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα για ενίσχυση της τεστοστερόνης.


Tribulus

Γνωστό και ως puncturevine, το Tribulus Terrestis αυξάνει την παραγωγή της ωχρινοτρόπου ορμόνης, όπως αναφέρει ο Jim Stoppani στο «Muscle & Fitness 2012: The Ultimate Supplement Handbook». Η δουλειά αυτής της αγγελιοφόρου ορμόνης είναι να ταξιδέψει στα κύτταρα Leydig των όρχεων και να προκαλέσει την παραγωγή τεστοστερόνης. Το Tribulus είναι ασφαλής για τους περισσότερους χρήστες, αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιούν σε ένα κύκλο οκτώ εβδομάδων, ακολουθώντας με τέσσερις εβδομάδες αποχής.

Πάρτε 250 έως 750mg δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση 60 λεπτά πριν την προπόνηση και μετά το ξύπνημα.


Longjack

Σύμφωνα με το «Natural Anabolics», το Longjack είναι ένας ασφαλής τρόπος για να ενισχύσετε τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό σας. Αυτό το Μαλαισιανό βότανο μπορεί να λειτουργήσει με την αποδέσμευση της τεστοστερόνης στο αίμα, δημιουργώντας περισσότερη για μυϊκή οικοδόμηση και καύση λίπους. Σύμφωνα με τον Jim Stoppani, το Longjack αναστέλλει επίσης τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, το οποίο εμποδίζει την ορμόνη του στρες από την διάσπαση του μυϊκού ιστού για κατανάλωση ενέργειας.

Πάρτε 100 έως 300mg έως και τρεις φορές την ημέρα, με μία από τις δόσεις να λαμβάνεται 30 λεπτά πριν την προπόνηση.


Forskolin

Το Forskolin είναι η ενεργός χημική ουσία που βρίσκεται στο Αγιουρβεδικό βότανο Coleus Forkohlii. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Jerry Brainum, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την τεστοστερόνη στους άνδρες χωρίς αρνητικές συνέπειες. Επιπλέον, έχει επίσης σχετιστεί με τη μείωση του σωματικού λίπους σε αθλούμενους άνδρες. Σύμφωνα με τον Jim Stoppani, το Forskolin δρα σε μια ένωση που ονομάζεται αδενυλική κυκλάση για την ενίσχυση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Πάρτε 250mcg, τυποποιημένα σε 10% Forskolin, μέχρι και δύο φορές την ημέρα.


Τριγωνέλλα (Fenugreek)

Η Τριγωνέλλα περιέχει δραστικές φυσικές σαπωνίνες, κάτι παρόμοιο με την ένωση που βρίσκεται στο Tribulus, που προκαλεί την αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης, μέσω της αυξημένης ωχρινοποιητικής ορμόνης. Ωστόσο, η Τριγωνέλλα έχει επίσης ευεργετικά αποτελέσματα στην απελευθέρωση και ευαισθησία της ινσουλίνης λόγω της φυσικής περιεκτικότητας του σε ένα αμινοξύ διακλαδισμένης αλυσίδας γνωστό ως υδροξυ-ισολευκίνη (hydroxy-isoleucine).

Προτείνεται η λήψη 500 έως 2.000mcg την ημέρα.


ZMA

Το όνομά του προέρχεται από τα αρχικά των δραστικών συστατικών του, που είναι ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο σε μορφή ασπαρτικού (zinc magnesium aspartate) και μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης διορθώνοντας τις ατέλειες αυτού του μετάλλου, οι οποίες μπορεί να συμβάλουν στη χαμηλή τεστοστερόνη. Το ΖΜΑ μπορεί να βοηθήσει στον καλύτερο ύπνο, στην αύξηση παραγωγής τεστοστερόνης και να αυξήσει τα επίπεδα μιας ορμόνης γνωστής ως IGF-1 ή ινσουλινομιμητικός αυξητικός παράγοντας-1, η οποία εμπλέκεται στη μυϊκή ανάπτυξη και ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στο προϊόν ΖΜΑ σας, ή πάρτε 30mg ψευδάργυρου, 450mg ασπαρτικού μαγνήσιου και 10 έως 50mg Βιταμίνης Β6. Αυτό το προϊόν προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα όταν λαμβάνεται πριν από τον ύπνο με άδειο στομάχι. Δεν θα πρέπει να λαμβάνεται με ασβέστιο, καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του ΖΜΑ.


Πηγή: Livestrong.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι είναι τα συμπληρώματα Νιτρικού Οξείδιου;
  • Πώς να χρησιμοποιείτε την κρεατίνη αποτελεσματικά
  • Τα 10 κορυφαία συμπληρώματα του Bodybuilding
  • Άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης ρισκάρουν περισσότερο
  • Πρωτεΐνη και αύξηση μυϊκού όγκου Written by Ειρήνη Παυλάκη Διαιτολόγος Διατροφολόγος
  • Κατανοώντας τα προ-προπονητικά συμπληρώματα
loading...