Όλη η αλήθεια για το πόσες θερμίδες καίγονται στον αυνανισμό

  • Κατηγορία Man
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μια από τις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες των ανθρώπων αυτού του πλανήτη, που όλοι έχουν σκεφτεί, δοκιμάσει, απογειώσει ή ακόμη και έχουν πιαστεί επί το έργον.

Ο αυνανισμός έχει πάψει προ πολλού να θεωρείται ταμπού και όλοι μπορούμε χωρίς τύψεις να περάσουμε λίγο χρόνο με ατομική προπόνηση. Πέρα (και) από τα οφέλη που έχει για την υγεία, το ερώτημα παραμένει ένα: Καίω θερμίδες όταν σολάρω; Και αν ναι, πόσες;

Η απάντηση είναι ναι. Τα πάντα καίνε θερμίδες: Από το να βάλεις φωτιά στο σπίτι του γείτονα μέχρι φυσικά το να αυνανιστείς. Ξέρω όμως πως αυτό που θέλεις να μάθεις είναι το πόσες (θερμίδες, όχι μαλακίες).

Αυτό λοιπόν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όπως ας πούμε από τη διάρκεια. Αν επιλέξεις να ασχοληθείς ενδελεχώς με το σπορ και αφιερώσεις χρόνο και φυσικά κόπο θα κάψεις -όπως είναι αναμενόμενο- περισσότερες θερμίδες. Αν πάλι το κάνεις βιαστικά, αγχωμένα και άτσαλα το αποτέλεσμα θα είναι αντιστρόφως ανάλογο. Σκέψου τον αυνανισμό σαν προπόνηση, αυτό είναι ουσιαστικά. Το κλειδί είναι όμως ο ρυθμός των παλμών σου. Όσο ταχύτερα χτυπά η καρδιά σου, τόσο πιο πολύ «προπονείσαι».

Για να μην μακρυγορώ ωστόσο καθώς ξέρω πως σε καίει το θέμα, έχουμε και αριθμό. Σε ένα normal session λοιπόν οι θερμίδες που καις -σύμφωνα πάντοτε με έρευνες- είναι 70. Όσες ακριβώς θα έκαιγες και αν τραγουδούσες για 45 λεπτά.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ