Γιατί κάποιοι άντρες προτιμούν τον αυνανισμό από το σεξ

  • Κατηγορία Man
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Νέες έρευνες ρίχνουν φως σε ένα σκοτεινό θέμα ταμπού.

Πριν αρχίσεις τα ανόητα γελάκια, καλό θα ήταν να σκεφτείς πρώτα από όλα μήπως έχεις περάσει κάποια αντίστοιχη φάση στη ζωή σου, γιατί τότε θα είναι σα να κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ας μην γελιόμαστε, ο αυνανισμός είναι θέματα ταμπού -τόσο ο αντρικός όσο κι ο γυναικείος. Πόσο μάλλον ότι τίθεται το ζήτημα πώς κάποιο άτομο προτιμάει να κάνει solo καριέρα από το να ζευγαρώνει.

Τι λένε οι ειδικοί επί του θέματος

«Υπάρχουν άντρες που προτιμούν τον αυνανισμό από το σεξ για πολλούς και διάφορους λόγου» δηλώνει η Sunny Rodgers, σεξολόγος και πρέσβειρα του American Sexual Health Association.

«Πιστεύω ότι ο κυριότερος λόγος είναι επειδή οι άντρες αντιλαμβάνονται την εκσπερμάτωση ως αγχολυτική μέθοδο και ο αυνανισμός μπορεί να το προσφέρει αυτό, δίχως να υπάρχει άγχος για την απόλαυση της συντρόφου ή των όποιον συναισθηματικών επιπλοκών κρύβει το σεξ» θα συμπληρώσει..

O Erik M. Garrison, σεξολόγος και best seller συγγραφέας επί του ζητήματος θα υπερθεματίσει. Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα αντρών που πιστεύει πως τα «χέρια» τους είναι πολύ πιο ικανά στο να τους ικανοποιήσουν από οποιαδήποτε γυναίκα.

Επίση, υποστηρίζει, ότι πολλοί άντρες το βρίσκουν πολύ πιο εύκολο κι ανέξοδο. Κι επειδή μάλλον έχουν θέματα αυτοπεποίθησης για να κυνηγήσουν αυτό που θέλουν πραγματικά, καταλήγουν σε αυτή τη λύση την οποία και με το καιρό ωραιοποιούν. Αφού όπως Garrison λέει, «αν κάποιος άντρας δε μπορεί να σου απαντήσει ξεκάθαρα για το θέμα του αυνανισμού, και το κατά πόσο το προτιμάει από το σεξ, τότε είναι πιθανόν να έχει καταφύγει σε αυτή τη λύση».

Τέλος δυστυχώς, ιδιαίτερα για τις υπανάπτυκτες πολιτιστικά χώρες, ο αυνανισμός μπορεί να είναι ένα πραγματικό ταμπου, μια κατάρα σκέτη: αυτό γιατί από τη μία η θρησκεία τους απαγορεύει τις προγαμιαίες σχέσεις αλλά από την άλλη θεωρεί και αμαρτία την αυτοϊκανοποίηση.

Με συνεπές αποτέλεσμα βέβαια να δημιουργούνται νευρώσεις στους άντρες των περιοχών αυτών καθώς καταλήγουν σε αυτόν -και μόνον αυτόν- μέσα από μια φρικτή διαδικασία τύψεων.

Έτσι ή αλλιώς πάντως, καλό είναι να γίνονται συζητήσεις για αυτά τα θέματα, διότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να γίνονται ένοχα μυστικά. Και στη συνέχεια ταμπού. Για να καταλήξουν σε νευρώσεις.

Πηγή: gr.askmen.com 

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ