Τι απαιτείται για εκπληκτικό σεξ μετά τα 40 (όχι αυτό που φαντάζεστε)

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Για το σεξ έχουν γραφτεί αμέτρητες “συνταγές”. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το καλύτερο σεξ είναι το αυθόρμητο, το εκτός προγράμματος. Βρετανή sex coach, ωστόσο, επισημαίνει ότι μετά τα 40 χρόνια της ηλικίας άλλα είναι αυτά, που απαιτούνται, προκειμένου το σεξ να είναι εκπληκτικό, απογειώνοντας τις αισθήσεις.

Το μυστικό, λοιπόν, είναι ο προγραμματισμός. Που μπορεί σε κάποιους να ακούγεται… ξενέρωτος, αλλά στις πιο ώριμες ηλικίες φαίνεται να αποδίδει. Η σεξολόγος Ruth Ramsay είναι σαφής. Αποφασίστε από κοινού με τ@ν σύντροφό σας ποια μέρα θέλετε να κάνετε σεξ. Σημειώστε τη στο ημερολόγιο. Συζητήστε τι θέλετε να κάνετε και πώς, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία σας, πριν καταλήξετε να τα πραγματοποιήσετε.

Η ειδικός, που μετρά πολλά χρόνια εμπειρίας στη συμβουλευτική ζευγαριών, θεωρεί υπερεκτιμημένο τον αυθορμητισμό στο σεξ – ειδικά μετά τα 40 – και λέει ότι όλα είναι καλύτερα “εντός προγράμματος”.

Σεξ μετά τα 40, τι απαιτείται

“Μετά τα 40 θα πρότεινα να ξεχάσουμε την αυθόρμητη εκδήλωση του πάθους. Αυτό δεν πρέπει να είναι πλέον ο στόχος. Για να υπάρξει αμοιβαία ικανοποίηση, οι άνθρωποι άνω των 40 θα πρέπει να το προγραμματίζουν στο ημερολόγιό τους και να συζητούν τι θα συμβεί στην κρεβατοκάμαρα”, αναφέρει η Ruth Ramsay.

“Ακόμη και στο ραντεβού, το να δώσεις στ@ν άλλ@ ένα παθιασμένο φιλί, θεωρείται ξεπερασμένο. Το να ρωτάς κάποι@ν ψιθυριστά, αν μπορείς να τ@ν φιλήσεις, μπορεί να είναι πολύ σέξι και να βοηθήσει το άλλο άτομο να χαλαρώσει. Δεν χρειάζεται να κάνουμε και… συμβόλαιο, αλλά είναι σημαντικό να ζητάμε τη συγκατάθεση, αντί να προσπαθούμε να είμαστε αυθόρμητοι”.

Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορεί ευρέως πολλή πληροφορία για το σεξ στις ηλικίες από 40 έως 70 χρόνων, συχνά χωρίς καμία εγκυρότητα. Από μαντζούνια και “τρικ”, μέχρι λεπτομερείς οδηγίες.

Προγραμματισμός και στο σεξ

Πολλοί πέφτουν στην παγίδα να ακολουθήσουν κανόνες, που συχνά στην πράξη δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, οπότε απογοητεύονται και ενίοτε αποσύρονται από το… σπορ.

Για να μην γίνει αυτό, η ειδικός λέει: “Στη μέση ηλικία, σε μακροχρόνιες σχέσεις, ο προγραμματισμός του σεξ και η γνώση ότι θα γίνει, μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη επιθυμία.

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το σεξ σαν κάτι που κάνουμε αυθόρμητα, αν υπάρχει χρόνος, αφού έχουν γίνει όλα τα υπόλοιπα, έχουμε επιστρέψει από τη δουλειά, έχουμε τακτοποιήσει τα παιδιά κτλ. Γιατί έτσι μπορεί να περάσουν εβδομάδες ή μήνες χωρίς να κάνουμε καθόλου σεξ.

Είναι προτιμότερο να το αντιμετωπίζουμε σαν χόμπι, για το οποίο βρίσκουμε μια συγκεκριμένη ώρα, επειδή είναι σημαντικό για μας και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα συμβεί”, εξηγεί χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ