Γνωρίζατε ότι το καλύτερο γυμναστήριο είναι… το κρεβάτι σας;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το σεξ είναι μια εξαιρετική σωματική άσκηση, καθώς αυξάνει σημαντικά το μεταβολισμό βοηθάει στην απώλεια θερμίδων.

Κάποιες μάλιστα στάσεις συμβάλλουν αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Παρόλο που η εκγύμναση μέσω του σεξ δεν αποτελεί αυτοσκοπό της πράξης, το τακτικό σεξ έχει παρόμοια θετικά αποτελέσματα με τη συμβατική γυμναστική:

- κινητοποιεί ολόκληρο το μυϊκό σύστημα,
- την καρδιά και τους πνεύμονες,
- βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των ιστών,
- ελαττώνει το άγχος και χαλαρώνει,
- έχει αντικαταθλιπτική δράση,
- συμβάλλει στη σωστή ρύθμιση των ορμονών,
- ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό,
- χαρίζει λάμψη στο δέρμα,
- βοηθάει στον έλεγχο της όρεξης και του σωματικού βάρους.

Οι θερμίδες που καίμε σε κάθε σεξουαλική επαφή εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί ερευνητές έχουν επιχειρήσει να τις καταμετρήσουν και, παρά τις προφανείς δυσκολίες του εγχειρήματος, το έχουν καταφέρει με σχετική επιτυχία.

Σας παραθέτουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματά τους:

Φιλιά: 68 θερμίδες την ώρα
Θυμηθείτε τα πρώτα σας εφηβικά φιλιά. Θυμάστε ότι μπορούσατε να φιλιέστε επί είκοσι συνεχόμενα λεπτά, χωρίς να σας κόβεται η ανάσα; Τα ερωτικά φιλιά όπως μας λέει η σεξολόγος Jaiya Kinzbach και συγγραφέας του βιβλίου Red Hot Touch, αν είναι αρκετά παθιάρικα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάνετε έως και 90 θερμίδες την ώρα. Όσο μάλιστα πιο περίπλοκη είναι η στάση που φιλάτε το σύντροφό σας, τόσο πιο πολλές είναι οι θερμίδες που χάνετε!

Γδύσιμο: 8 θερμίδες
Τώρα βέβαια εξαρτάται από πόσα ρούχα φοράτε ή φοράει ο σύντροφός σας. Πάντως σύμφωνα με έρευνες κάθε ελαφρύ γδύσιμο, ισοδυναμεί με 10 περίπου θερμίδες, ενώ αν προτιμήσετε ένα αισθησιακό στριπτίζ, μπορείτε να καταναλώσετε σχεδόν τις διπλές.

Ερωτικό μασάζ: 80 θερμίδες την ώρα
Ποιος δεν καλοδέχεται ένα αισθησιακό και αντι-στρες μασάζ από το σύντροφό του; Αν μάλιστα το κάνετε εσείς υπολογίστε να χάσετε γύρω στις 80 θερμίδες ανά ώρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της σεξολόγου Jaiya Kinzbach. Και μάλιστα όσο πιο αργό είναι το μασάζ, τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες που καίτε, μια που το αργό αλλά βαθύ μασάζ γυμνάζει διαφορετικές ομάδες μυών.

Σεξ: 144 θερμίδες τη μισή ώρα
Όλοι γνωρίζουμε ότι το σεξ βοηθάει στην καύση θερμίδων. Αλλά το θερμό και έντονο σεξ καίει πολλές επιπλέον θερμίδες. Επίσης οι πιο περίπλοκες στάσεις καίνε ακόμη περισσότερες. Για παράδειγμα αν είστε εσείς από πάνω και κουνηθείτε με γρήγορο ρυθμό τότε μπορείτε να χάσετε έως και 207 θερμίδες το μισάωρο, αναφέρει η δόκτωρ Kinzbach.

Στοματικό σεξ: 100 θερμίδες τη μισή ώρα
Η προσπάθεια που καταβάλλουμε κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ είναι αρκετά επίπονη. Αν μάλιστα το σώμα σας βρίσκεται σε ημι-όρθια στάση τότε μπορεί να χάνετε και περισσότερες.

Καίμε όλοι στο σεξ τις ίδιες θερμίδες;
Όχι! Με την ίδια ένταση και διάρκεια, αν έχουμε μικρότερο σωματικό βάρος, θα κάψουμε λιγότερες θερμίδες. Αν έχουμε μεγαλύτερο βάρος, θα κάψουμε ελαφρώς περισσότερες.

Ποια ώρα της ημέρας καίμε περισσότερες θερμίδες;

Παίζει κάποιο ρόλο η ώρα; Κάνοντας σεξ λίγο μετά το πρωινό ξύπνημα ή νωρίς το απόγευμα, καίμε πιο πολλές θερμίδες, ενώ κατά τη διάρκεια του βραδινού σεξ λιγότερες.

Ποια η σχέση δυσκολίας στάσεων και καύσεων;
Οι δυσκολότερες ερωτικές στάσεις απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια και πιο αυξημένη μυϊκή δραστηριοποίηση, επομένως προκαλούν πολλαπλάσιες καύσεις. Προσοχή όσες στάσεις εμπεριέχουν «ακροβατικά» ενέχουν τον κίνδυνο τραυματισμού, ιδίως δε του ανδρικού μορίου.

Από το newsroom του Healthmag.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ