Πώς να χωρίσεις σαν πραγματικός άντρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο χωρισμός όπως και να το κάνουμε είναι ζόρικος. Ανεξαρτήτως αν είσαι ο θύτης ή το θύμα ωστόσο, υπάρχουν κάποια πραγματάκια που θα μπορούσες να αποφύγεις.

Φυσικά, χειρότερο από τον ίδιο τον χωρισμό είναι να προσπαθείς να μείνεις με νύχια και με δόντια σε μια σχέση που σε κάνει στην πραγματικότητα δυστυχισμένο. Οπότε, φρόντισε να πεις «αντίο» σωστά. Για να έχεις και το κάρμα με το μέρος σου (και όλα αυτά τελοσπάντων).

Χώρισε Face To Face
Βασικός και απαράβατος κανόνας που κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ακολουθεί. Κεφάλι ψηλά λοιπόν και ούτε μηνύματα, ούτε mail, ούτε τηλεφωνική συνομιλία. Το να χωρίζεις με κάποια και να την κοιτάς στα μάτια σημαίνει πως σέβεσαι τόσο την ίδια όσο και όλο τον χρόνο και τις στιγμές που πέρασες μαζί της. Στην τελική δες το και σαν τεστ για την δύναμη του χαρακτήρα σου.

Η τοποθεσία παίζει σημαντικό ρόλο
Ειδικά στην περίπτωση που ξέρεις πως το άλλο πρόσωπο θα το πάρει πολύ πιο βαριά από εσένα. Προτίμησε λοιπόν το σπίτι της. Στην περίπτωση αυτή βέβαια έχε υπόψιν πως αυτή γνωρίζει καλύτερα που βρίσκονται όλα τα αιχμηρά αντικείμενα- αχρείαστα να 'ναι. Πέρα από την αποτυχημένη απόπειρα χιούμορ στην προηγούμενη πρόταση όμως κάνε αυτή τη γενναία πράξη γιατί για κανέναν δεν είναι εύκολο να εκτεθεί σε δημόσιο χώρο με κόκκινα από το κλάμα μάτια.

Βρες το σωστό timing
Ok, ενδεχομένως να είναι αποδεκτό το γεγονός πως ουσιαστικά δεν υπάρχει ποτέ μια «κατάλληλη» στιγμή για να χωρίσεις με κάποια. Αλλά ιδανικό θα είναι να μην ψάχνεις δικαιολογίες, αστείες στις περισσότερες περιπτώσεις, για να αναβάλεις το μοιραίο. Δώσε όμως πολύ μεγάλη σημασία στο πότε θα το κάνεις και επέδειξε την ευαισθησία που πρέπει όταν η άλλη είναι σε μια δύσκολη ή κρίσιμη κατάσταση (όπως πχ περιμένει μια συνέντευξη για δουλειά ή βρίσκεται σε πένθος).

Μην είσαι βλάκας
Καλά αυτό αποτελεί μια γενική αρχή της ζωής από αρχαιοτάτων χρόνων. Φρόντισε όμως αν έχεις μια τέτοια υποψία για τον εαυτό σου να μην την επιβεβαιώσεις πανηγυρικά. Κανείς δεν θέλει να ακούσει σε μια τέτοια στιγμή όλα όσα δεν σου αρέσουν πάνω του. Και προς Θεού, ας αποφύγεις τα «δεν φταις εσύ, εγώ φταίω». Είναι χειρότερο και από το να υποστηρίξεις ότι χωρίζεις γιατί σε κυνηγά η αστυνομία ή ότι βρήκες εργασία στην Αυστραλία.

Να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου
Πριν χωρίσεις με κάποια σιγουρέψου στο 100% πως είσαι αποφασισμένος να το κάνεις και κυρίως πως έχεις πείσει και τον ίδιο σου τον εαυτό πως αυτή είναι η σωστότερη απόφαση. Αν αφήσεις έστω και μια μικρή πιθανότητα ελπίδας, να ξέρεις πως θα είσαι υπεύθυνος για ότι συμβεί στο μέλλον. Α, και ότι έχεις αδύναμο χαρακτήρα.

Όχι, δεν θα μείνετε φίλοι
Το να μείνεις στον στενό κύκλο της, κοινώς να κάνεις τον φίλο, το διάστημα αμέσως μετά τον χωρισμό δεν πρόκειται να έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η ιδέα μιας επανασύνδεσης θα στριφογυρνά συνεχώς στο μυαλό σου ή το δικό της και κανείς σας -ή στην χειρότερη περίπτωση ο ένας από τους δύο- δεν θα μπορεί να προχωρήσει τη ζωή του. Όταν οι πληγές επουλωθούν και περάσει ένα σεβαστό διάστημα, μερικές ανθρώπινες σχέσεις μπορούν όντως να πάρουν διαφορετικό δρόμο και μια φιλία να δημιουργηθεί. Σε καμιά περίπτωση πάντως αυτό δεν πρόκειται να γίνει έναν μήνα μετά τη στιγμή που αποφασίσατε να πείτε αντίο.

Κόψε την επικοινωνία
Ότι κι αν συμβεί, μην χωρίσεις και μετά πας σπίτι και αρχίσεις να στέλνεις δακρύδρεχτα μηνύματα απολογίας ή οτιδήποτε τέτοιο. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να σβήσεις εντελώς το τηλέφωνό της από τις επαφές σου, για να μην ξαναμπείς και ποτέ στον πειρασμό. Συμφιλιώσου με την απόσταση και δώσε το χρόνο στα πράγματα να ακολουθήσουν τη φυσική τους ροή. Κάνε κάτι αντίστοιχο και με τους λογαριασμούς στα social media εκτός αν θέλεις να βλέπεις πως περνά στη νέα της ζωή και στις διακοπές με τον καινούριο της σύντροφο. Και ποτέ, μα ποτέ, μην σκεφτείς να επικοινωνήσεις μαζί της όταν θα έχεις πιει 2-3 ποτά παραπάνω.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ