Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ ανάλογα με την ηλικία σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η έρευνα αυτή έρχεται να δώσει απαντήσεις για το αν συμβαδίζεις τελικά με τους ανθρώπους της ηλικίας σου.

Μία έρευνα από το Ινστιτούτο του Kinsey για μελέτη στο Σεξ, την Αναπαραγωγή και το Φύλο αποκάλυψε το πόσο συχνά οι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών κάνουν σεξ, βρίσκοντας πως οι ηλικίες μεταξύ 18-29 χρονών κάνουν δύο φορές περισσότερο σεξ σε σύγκριση με εκείνους που διανύουν τη δεκαετία των 40s.

Το ότι μεγαλώνοντας κάνουμε όλο και λιγότερο σεξ αποτελεί ένα σχεδόν αναπόφευκτο γεγονός της ζωής για όλους.

Μπορεί στο τέλος της εφηβείας μας και την αρχή της δεκαετίας των 20s τα ζευγάρια να μη μπορούν να ξεκολλήσουν ο ένας από τον άλλον, αλλά από τη στιγμή που η μέση ηλικία αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της, το σεξ συνήθως μπαίνει στη μηνιαία μας ατζέντα ως υπενθύμιση. Και μάλιστα με ένα μεγάλο ερωτηματικό δίπλα του.

Παρόλο που σχεδόν ο καθένας θα επιθυμούσε να κάνει περισσότερο σεξ στην καθημερινότητα του, δεν υπήρχε ένας εύκολος τρόπος να μάθουμε με τι συχνότητα κάνουμε σεξ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα άτομα της ηλικίας μας. Μέχρι τώρα.

Το Ινστιτούτο Kinsey στο πανεπιστήμιο της Indiana βρήκε το θάρρος να κάνει την ερώτηση την απάντηση της οποίας όλοι θέλουμε να μάθουμε και δημοσίευσε τη «φυσιολογική» συχνότητα σεξ για κάθε ηλικιακό group στην εφημερίδα The Sun.

Για τα άτομα μεταξύ 18 με 29 χρονών, τα (αρκετά προβλέψιμα) αποτελέσματα έδειξαν ότι κάνουν σεξ πιο συχνά από όλους, με ένα μέσο όρο 112 φορών το χρόνο, που σημαίνει δύο φορές την εβδομάδα.

Και παρόλο που δεν ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, η διαφορά στη συχνότητα σεξ αυτού του ηλικιακού group ξεπερνάει τα άτομα 30-39 χρονών, που κατά μέσο όρο κάνουν σεξ 86 φορές το χρόνο, ή αλλιώς 1.6 φορές την εβδομάδα.

Η ηλικία όμως στην οποία φαίνεται ότι το πάθος και η όρεξη αρχίζουν να εξατμίζονται για τα καλά, είναι τα 40, αφού τα πορίσματα έδειξαν ότι τα ζευγάρια με ηλικίες μεταξύ 40 και 49 χρονών τα καταφέρνουν μόνο 69 φορές το χρόνο, σχεδόν δηλαδή στα μισά της συχνότητας των ηλικιών 18-29. Δε μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μεγάλο μυστήριο, αφού τα παιδιά, οι υποχρεώσεις, η δουλειά και το άγχος των οικονομικών που συσσωρεύονται σε αυτήν την ηλικία δε βοηθούν τις ορέξεις και την ερωτική επιθυμία.

Το Ινστιτούτο δεν διερεύνησε την ερωτική ζωή των ανθρώπων άνω των 49 χρόνων, ενώ φάνηκε επίσης πως 34% των παντρεμένων ζευγαριών κάνουν σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, 45% λίγες φορές το μήνα και το 13% μόνο λίγες φορές το χρόνο.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ