Οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν θες να αποκτήσεις κοιλιακούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Δεν ξέρεις πώς να ξεφορτωθείς το περιττό λίπος γύρω από την κοιλιά; Ιδρώνεις καθημερινά στο γυμναστήριο προσπαθώντας να αποκτήσεις το τέλειο six pack, αλλά δεν τα καταφέρνεις. Απλώς θυμήσου ότι μόνο η γυμναστική δεν αρκεί.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου. Και φυσικά, πρέπει να κάνεις και ορισμένες θυσίες. Συγκεντρώσαμε τις τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις, προκειμένου να αποκτήσεις γραμμωμένους κοιλιακούς.

Πατάτες

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine και κατέγραψε τις αλλαγές στο βάρος περισσότερων από 120.000 ανδρών και γυναικών για 20 χρόνια, όσοι καταναλώνουν πατάτες και πατατάκια τείνουν να παίρνουν περισσότερα κιλά από τους υπόλοιπους! Την επόμενη φορά που θα βγεις λοιπόν, πες «όχι» στα τσιπς, που περιέχουν αρκετές θερμίδες, λίπη και υδατάνθρακες.

Επεξεργασμένο κρέας

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι εκείνοι που έτρωγαν περισσότερο κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας (όπως λουκάνικα, μπέικον, αλλαντικά) αύξησαν το βάρος κατά μισό περίπου κιλό σε διάστημα τεσσάρων χρόνων. Μία ακόμη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι κατανάλωναν μία μικρή μπριζόλα την ημέρα πήραν περίπου 2,5 κιλά μέσα σε πέντε χρόνια.

Αναψυκτικά

Μπορεί να παρασυρθείς από τις ελάχιστες θερμίδες που περιέχουν τα light αναψυκτικά. Παρόλα αυτά, μην ξεχνάς ότι περιέχουν και υποκατάστατα ζάχαρης που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με μία ακόμη έρευνα, εκείνοι που έπιναν light αναψυκτικά πήραν τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερο βάρος στην κοιλιά, σε διάστημα 9 ετών, σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν αναψυκτικά.

Πηγή: www.onsports.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ