Γιατί τo χειμώνα δεν μπορείς να αντισταθείς στους υδατάνθρακες;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ακόμα και αν ακολουθείς μια συγκεκριμένη διατροφή που εστιάζει κυρίως στις πρωτεΐνες και τα φρούτα και τα λαχανικά, ίσως έχεις παρατηρήσει πως τους χειμερινούς μήνες συχνά σε πιάνουν... ακαταμάχητες λιγούρες για ψωμί, μακαρόνια και άλλες τροφές με υδατάνθρακες.

Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα υγείας, Nataly López Matus, το σώμα μας το χειμώνα ζητάει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, καθώς ο μεταβολισμός μας ενισχύεται για να μπορέσει το σώμα να διατηρήσει την κατάλληλη γι΄αυτό θερμοκρασία.

Συνήθως, ο οργανισμός χρησιμοποιεί γι’ αυτή τη διαδικασία το λίπος που είναι αποθηκευμένο στο σώμα, ενώ όταν αυτό δεν υπάρχει, σου ζητάει να αυξήσεις την κατανάλωση των υδατανθράκων. Με πιο απλά λόγια, προκειμένου να επιβιώσουμε στο κρύο και το σώμα να διατηρήσει μια φυσιολογική θερμοκρασία, σου ζητάει περισσότερους υδατάνθρακες.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί ότι τον Χειμώνα, μειώνεται σημαντικά και η επιθυμία μας για κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ενώ παρόλο που μερικοί ανησυχούν ότι κατά τους χειμερινούς μήνες αυξάνεται το βάρος τους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο οργανισμός τείνει να καίει αυτό το λίπος με πιο γρήγορους ρυθμούς τον Χειμώνα, ενώ η ειδικός συνιστά για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό να καταναλώνεις ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι ή ένα ρόφημα με τζίντζερ, τα οποία είναι αντιφλεγμονώδη, μετά την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων που πέφτουν “βαριά” στο στομάχι.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ