Γιατί δεν πρέπει να στεναχωριέσαι αν δεν προλαβαίνεις να φας πρωινό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μάλλον πρέπει να συνηθίζουμε στο ότι δεν είναι το καλύτερο γεύμα της μέρας.

Το fasting, διαλειμματική νηστεία για τους περισσότερους, είναι σίγουρα η νέα μεγάλη τάση στις δίαιτες με τους υποστηρικτές του να αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό και να κερδίζουν εντελώς ετερόκλητο κοινό. Από bodybuilders και διαβητικούς, μέχρι από απλά κάποιους που θέλουν να χάσουν μερικά κιλά για να βγουν στην παραλία ολοένα και περισσότερος κόσμος περιορίζει τον αριθμό των γευμάτων του.

Ειδικά στους διαβητικούς ξέρουμε ότι τους βοηθάει πάρα πολύ δίνοντας μεγάλα διαλείμματα στον οργανισμό για να ρυθμίσει την παραγωγή ινσουλίνης και να ρίξει τα επίπεδα του ζαχάρου σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει διαβήτη τύπου 2, μια τέτοια διατροφή έχει σίγουρα θετικό αποτύπωμα στην υγεία κάποιου που την εφαρμόζει, αλλά μένει ένα τελευταίο αναπάντητο ερώτημα.

Μια διατροφή με πολλά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα είναι εύκολο να τα απλώσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, όταν όμως είναι λίγα, πώς τα τοποθετείς για να κερδίσεις το μέγιστο από τα οφέλη των μεγάλων διαλειμμάτων;

Οι οπαδοί μοιράζονται μεταξύ των υπέρμαχων του παραδοσιακού γερού πρωινού, κάτι σαν το κλασικό βρετανικό, και σε αυτούς που δεν τρώνε απολύτως τίποτα, σαν το κλασικό ελληνικό δηλαδή. Έρευνες έχουν δείξει ότι η «ελληνική» διαλειμματική νηστεία είναι τόσο ωφέλιμη για τους διαβητικούς που σχεδόν προτείνεται σαν θεραπεία.

Η απόρριψη του πρωινού δίνει τον αέρα σε ένα εύκολο μεγάλο διάλειμμα μεταξύ γευμάτων που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 13 ώρες και σε συνδυασμό με την τεχνική 5:2, τα οφέλη πολλαπλασιάζονται. Τι είναι το 5:2; Η διαλειμματική νηστεία μέσα στη διαλειμματική νηστεία.

Στο πλαίσιο ενός εβδομαδιαίου προγράμματος, διαλέγεις 2 από τις 7 ημέρες να φας μόνο 500 θερμίδες και τις υπόλοιπες 5 τρως κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο μπουστάρεις καταλυτικά τον μηχανισμό καύσης λίπους της διαλειμματικής νηστείας.

Όσοι ακολουθούν το fasting παραλείποντας το πρωινό τρώνε πρακτικά δύο γεύματα την ημέρα, ένα μεσημεριανό στις 13:00 και ένα βραδινό στις 19:00 και αυτό είναι όλο.

Πηγή: www.ratpack.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ