Διατροφή στην παραλία

  • Κατηγορία Summer fun
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το καλοκαίρι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας χρειαζόμαστε αρκετά γεύματα κ σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς λίπος με λίγες θερμίδες , αρκετό νερό και άφθονα φρούτα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα επιλέξουμε και στη χρονική στιγμή που θα το καταναλώσουμε. Για παράδειγμα πόσο παγωτό θα φάμε , τι είδους παγωτό και πόση ποσότητα.

Το καλοκαίρι έφθασε! Όλοι περιμένουμε την ώρα να ετοιμαστούμε για την παραλία και να χαλαρώσουμε κάτω από τον ήλιο με την παρέα μας. Το θέμα είναι όμως κατά πόσο σκεφτόμαστε τη διατροφή μας ; Υπολογίζουμε τι τρώμε και πως το τρώμε; Πιστεύω πως όχι αυτή η ανεμελιά μπορεί να οδηγήσει να χάσουμε τον έλεγχο των θερμίδων που καταναλώνουμε με αποτέλεσμα το επιπλέον βάρος. Δίνοντας προσοχή λοιπόν σε λίγα και απλά πράγματα μπορούμε να γλιτώσουμε αρκετές θερμίδες άρα και κιλά.

Το καλοκαίρι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας χρειαζόμαστε αρκετά γεύματα κ σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς λίπος με λίγες θερμίδες , αρκετό νερό και άφθονα φρούτα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα επιλέξουμε και στη χρονική στιγμή που θα το καταναλώσουμε. Για παράδειγμα πόσο παγωτό θα φάμε , τι είδους παγωτό και πόση ποσότητα. Γενικά το τι θα επιλέξουμε τις ώρες που βρισκόμαστε στην παραλία και τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε για μείωση των θερμίδων.

Αρχικά δίνουμε σημασία στα αναψυκτικά και στο αλκοόλ. Η μπύρα , τα αναψυκτικά και τα διάφορα καλοκαιρινά ροφήματα όπως κοκτέιλ που επιλέγονται στην παραλία σε συνδυασμό με αλμυρές τροφές όπως ξηρούς καρπούς και πατατάκια δίνουν αρκετές θερμίδες , προκαλώντας αφυδάτωση καθώς αυξάνουν την διούρηση. Για το λόγο αυτό πρέπει να επιλέγονται φυσικοί χυμοί ,αρκετά φρούτα αφού είναι πλούσια σε ποσοστό νερού και εξασφαλίζουν σωστή ενυδάτωση στον οργανισμό. Είναι πηγές βιταμινών κυρίως φυλλικού οξέος, καλίου και βιταμίνης C δεν έχουν λίπος και πρωτεΐνες, είναι χαμηλά σε θερμίδες καθώς περιέχουν υδατάνθρακες που ανεβάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα το αίσθημα του κορεσμού.

Στην συνέχεια αξίζει να προσέξουμε την κατανάλωση των παγωτών διότι δίνουν πολλές θερμίδες και λίπος. Δύο μπάλες παγωτό δίνουν περίπου 200 θερμίδες και ανάλογα με το περιεχόμενο τους (σοκολάτα, παρφέ κτλ)ακόμα περισσότερες. Είναι λοιπόν προτιμότερο να επιλέγονται γρανίτες ή τα παγωτά τύπου που περιέχουν λιγότερες θερμίδες περίπου 90-120 kcal/τεμάχιο.

Τέλος δεν αντικαθιστούμε το νερό με τους καφέδες είναι μεγάλο λάθος!!!Η μεγάλη θερμοκρασία έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη αποβολή ιδρώτα. Αν δεν είναι επαρκή η πρόσληψη του νερού 1,5-2 λίτρα/μέρα τότε αρχίζει ο οργανισμός να αφυδατώνεται κάτι το οποίο δεν το θέλουμε, γι' αυτό πρέπει να πίνετε αρκετό νερό για να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία υγρών του σώματος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ:

Ένα τοστ με ψωμί πολύσπορο , με μία φέτα τυρί χαμηλά λιπαρά και μια φέτα γαλοπούλα βραστή και ένα φρούτο επιλογής.

Ένα γιαούρτι 2% με λίγο μέλι και λίγους ξηρούς καρπούς ανάλατους η με ένα φρούτο.

Μια φρουτοσαλάτα (αν είναι εφικτό)

2-3 κρακεράκια ολικής αλέσεως με μια φέτα τυρί του τοστ και μια ντομάτα ή 2-3 φρυγανιές με ντομάτα και τυρί.

Αν είναι διαθέσιμο μια σαλάτα επιλογής με 2 παξιμάδια.

Μια μπάρα δημητριακών και 2 φρούτα ή ένα φυσικό χυμό.

Ένα κουλούρι ολικής αλέσεως με σουσάμι και ένα ποτήρι φυσικό χυμό.

1 παγωτό χαμηλά λιπαρά τύπου (light) και αργότερα 2 φρούτα.

Αντί για καφέ να επιλέγεται παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη, αποφεύγοντας αναψυκτικά και κάθε είδους αλκοόλ.

Αυτές οι σωστές επιλογές θα βοηθήσουν να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές χωρίς ενοχές ,διατηρώντας την γραμμή μας καθώς επίσης και την υγεία μας. Το κολύμπι και οι ρακέτες είναι δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να μην αυξήσετε το βάρος σας και να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας. Αρκεί μόνο να υπάρχει πρόγραμμα και θέληση!

 

πηγή: www.prismanews.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σαρακοστή και νηστεία: Τι τρώτε και τι όχι!
  • Καθαρά Δευτέρα: τι να φάμε, τι να προσέξουμε
  • Οι 6 υπερτροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου φέτος την άνοιξη
  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • Τα 5 αγχολυτικά «φάρμακα» της φύσης
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
loading...