Αυτή η γυναίκα κατάφερε να χάσει βάρος καταναλώνοντας 2.200 θερμίδες ημερησίως!

  • Κατηγορία Gossip
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

«Το μυστικό της νεότητας είναι να τρως σωστά, σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Η Nessa είναι 40 ετών και έχει χτίσει μια υπέροχη σχέση με το σώμα της. Κατάφερε να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό της και να χάσει αρκετό βάρος κάνοντας μόνο μια αλλαγή στην καθημερινότητά της: η Nessa πέτυχε το στόχο της, τρώγοντας! Η σχέση της με το φαγητό δεν ήταν καλή. Το στρες και οι υποχρεώσεις της ημέρας την έκαναν να το ξεχνά. Οταν η κάθε μέρα της έφτανε προς το τέλος της, έτρωγε ό,τι έβρισκε μπροστά της και αυτό της στερούσε ευεξία.

Το διατροφικό πρόγραμμα που ακολούθησε απέδωσε καρπούς μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η «στέρηση» έγινε άγνωστη λέξη για εκείνη.

«Οταν ο γυμναστής μου μού είπε ότι έπρεπε να καταναλώνω 2.000 με 2.200 θερμίδες ημερησίως, δεν το πίστευα. Δεν έτρωγα καλά μέχρι τότε. Σπανίως έτρωγα πρωινό. Ήμουν μονίμως στρεσαρισμένη στη δουλειά και ξεχνούσα το φαγητό. Επέστρεφα στο σπίτι στις 6 ή στις 7 και ήμουν τόσο πεινασμένη που έτρωγα ό,τι έβρισκα μπροστά μου. Κάτι γρήγορο και ανθυγιεινό. Μου άρεσαν οι μακαρονάδες, οι πίτσες και τα burger. Έπειτα έτρωγα κατά κανόνα κάτι γλυκό. Τις περισσότερες ημέρες έτρωγα κατανάλωνα περίπου 1.600 θερμίδες. Τα Σαββατοκύριακα, συνήθως δεν έτρωγα μεσημεριανό για να τρώω το βράδυ (σσ. πίστευα ότι έτσι κρατούσα τις ισορροπίες). Κρέας με πατάτες, μακαρόνια με σάλτσα, γλυκό.

Οταν έβγαινα έξω έτρωγα πάντα πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο. Στα 39 μου χρόνια, συνειδητοποίησα ότι ο μεταβολισμός μου ήταν πολύ αργός και δεν μπορούσε να γίνει καμία μεταβολή στο σώμα μου. Άρχισα να χάνω το κίνητρό μου και πίστευα ότι η γυμναστική που έκανα ήταν χαμένος κόπος.

Η χρυσή συμβουλή που πήρα από το γυμναστή μου ήταν αυτή που με βοήθησε πραγματικά. Μου είπε ότι μόνο αν έτρωγα περισσότερο (δηλαδή περισσότερες από 1.600 θερμίδες) και σωστότερα, θα μπορούσα να δω διαφορά. Κάθε τρεις ή τέσσερις ώρες έπρεπε να καταναλώνω γεύμα 400 ή 500 θερμίδων (δηλαδή περίπου 5 με 6 γεύματα ημερησίως).

lunch dietw

Ετσι, ξεκίνησα να γυμνάζομαι το πρωί και έπειτα να τρώω ένα πλούσιο πρωινό στο γραφείο. Άρχισα να τρώω μικρά γεύματα σε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα, τα οποία τα είχα προετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα.

Δεν ξαναέφαγα fast food και το βραδινό μου το ετοίμαζα μόνη μου. Μου αρέσει το μαγείρεμα οπότε δεν βαριόμουν την διαδικασία.

Το διατροφικό πρόγραμμα της Nessa:

Πρωινό (στις 7 το πρωί): Αυγά σκραμπλ με φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης και μια μερίδα (ψητά ή βραστά) λαχανικά

Ενδιάμεσα γεύματα (στις 10, στη 1, στις 4): Ζυμαρικά ολικής άλεσης, κινόα ή γλυκοπατάτες, μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες (ψητό κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχαρίσιο κρέας, σολομός, ψάρι), ωμά, ψητά, ή βραστά λαχανικά με ελαιόλαδο ή ένα αβοκάντο σε φέτες.

Βραδινό (στις 8 μμ): Κοτόπουλο ή τόνο και μια σαλάτα.

Τις δύο πρώτες εβδομάδες ένιωσα λίγο φούσκωμα (ίσως λόγω της ποσότητας των φυτικών ινών που κατανάλωνα). Την τρίτη εβδομάδα ένιωθα πολύ καλά.

Καλά λιπαρά, τροφές πλούσιες σε πρωτείνες και φυτικές ίνες: αυτός ο συνδυασμός οδήγησε σε σταθερή απώλεια βάρους και περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες άρχισα να βλέπω διαφορά. Το δέρμα μου έδειχνε πιο υγιές. Το φούσκωμα άρχισε να υποχωρεί και η κοιλιά μου έγινε πιο επίπεδη. Ημουν πιο δραστήρια μέσα στη μέρα γιατί απλά έτρωγα σωστά.

Στο γυμναστήριο, έκανα βάρη. Οι τροφές που κατανάλωνα ήταν το τέλειο καύσιμο. Ο μεταβολισμός μου άλλαξε ρυθμό. Αρχισα να χάνω πόντους θεαματικά.

Οι συνάδελφοί μου στη δουλειά μου έλεγαν «Οσο πιο πολύ τρως, τόσο πιο υγιής δείχνεις».

462E5BFD00000578 0 image a 90 1510267289082

Το φαγητό είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας και σε καμιά περίπτωση «εχθρός» στην προσπάθεια να χάσουμε βάρος. Η σχέση μου με το φαγητό έχει αλλάξει εντελώς πια. Δεν είχα συνειδητοποιήσει την αξία της σωστής διατροφής για την υγεία και το σώμα μου. Πριν, έτρωγα περισσότερο για την «χαρά της στιγμής».

Καμιά φορά, κάνω και κάποια παρασπονδία. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν την κάνω επειδή νιώθω «στέρηση». Ποτέ δεν μένω με άδειο στομάχι για πολύ.

Πολλοί, όταν δεν με βλέπουν, αδυνατούν να πιστέψουν ότι είμαι 40. Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι το μυστικό της νεότητας είναι «να τρως σωστά, σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Πηγή: www.bovary.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • 10 συμβουλές για να μπεις στο χειμωνιάτικο τζιν χωρίς να πεινάσεις
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
  • Οι θερμίδες και τα λιπαρά για μελομακάρονα και κουραμπιέδες
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
  • Τα 2 σημεία-κλειδιά για να μην πάρετε κιλά από το βραδινό
loading...