Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα piercing;

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το σώμα αντιλαμβάνεται κάθε piercing ως μια πληγή που πρέπει να επουλωθεί.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ αυτιού σας (και του υπόλοιπου σώματός σας), χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο για την επούλωση του piercing. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τρύπες σας μπορεί να κλείσουν χωρίς την κατάλληλη φροντίδα ή να δημιουργήσουν μολύνσεις.

Πόσο χρόνο χρειάζεται το piercing αυτιών για να επουλωθεί;

Ο χρόνος επούλωσης ποικίλλει, ανάλογα με το πού βρίσκεται η τρύπα. Οι λοβοί του αυτιού αποτελούνται κυρίως από συνδετικό ιστό, δέρμα και λίπος. Έχουν καλή αιμάτωση και επουλώνονται σχετικά γρήγορα – περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Η κορυφή και οι πλευρές του αυτιού, ωστόσο, περιέχουν χόνδρο κάτω από το δέρμα αντί για λίπος. Τα τρυπήματα σε αυτές τις περιοχές χρειάζονται από τέσσερις μήνες έως έναν χρόνο για να επουλωθούν πλήρως.

Πόσο χρόνο επούλωσης χρειάζονται τα τρυπήματα στο υπόλοιπο σώμα;

Αν κάνετε piercing σε άλλα σημεία του προσώπου ή του σώματός σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε τοv παρακάτω οδηγό επούλωσης:

• φρύδια: 2-3 μήνες

• μύτη: 2-3 μήνες

• χείλη και γλώσσα: 3-4 μήνες

• θηλές: 10-12 μήνες

• αφαλός: έως ένα έτος

• piercing γεννητικών οργάνων (ανδρικά και γυναικεία): ποικίλλει ανάλογα με την ακριβή θέση, από 2 μήνες έως ένα έτος

Πώς να αποφύγετε τις μολύνσεις κατά τη διάρκεια της επούλωσης

Μολύνσεις μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια επούλωσης ή μετά από ένα piercing. Ο πρώτος κανόνας είναι να βρείτε έναν αξιόπιστο piercer και στη συνέχεια να ελέγξετε τις εγκαταστάσεις για την καθαριότητα τους. Φροντίστε να ρωτήσετε για τη διαδικασία αποστείρωσης των εργαλείων, καθώς και των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται τα σκουλαρίκια που χρησιμοποιούνται.

Για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης, ο piercer σας θα τοποθετήσει ένα αποστειρωμένο, χωρίς νικέλιο, σκουλαρίκι. Το αρχικό σκουλαρίκι θα πρέπει να μείνει ανέπαφο για τουλάχιστον 6 εβδομάδες για τα τρυπήματα στους λοβούς των αυτιών και για 12 εβδομάδες για τα τρυπήματα στους χόνδρους.

Ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται το piercing σας, διατηρήστε το σημείο καθαρό και μην ασκείτε πίεση, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή φορώντας κράνος ή στενά ακουστικά. Κάθε φορά που το ακουμπάτε θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα χέρια σας είναι καθαρά. Το πρήξιμο στην περιοχή του piercing είναι αναμενόμενο, επομένως είναι ανάγκη το αρχικό κόσμημα να διαθέτει τον απαραίτητο «χώρο» ώστε να επιτρέψει στο πρήξιμο να υποχωρήσει φυσιολογικά.

Η φροντίδα του νέου piercing κατά την επούλωση περιλαμβάνει την περιστροφή του κοσμήματος και την εφαρμογή ενός καθαριστικού διαλύματος, δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό για το καθάρισμα του σημείου.

Τα piercing γεννητικών οργάνων πρέπει να γίνονται μόνο από άτομα με μεγάλη εμπειρία. Οι οδηγίες για τη φροντίδα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πού ακριβώς βρίσκεται το piercing σας. Η καθαριότητα, φυσικά, είναι απαραίτητη. Το ίδιο ισχύει και για την αποφυγή κάθε είδους πίεσης, τριβής ή σεξουαλικής δραστηριότητας για το χρονικό διάστημα που θα υποδείξει ο piercer σας.

Πότε πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό;

Ερυθρότητα, έκκριμα και πρήξιμο είναι αναμενόμενα για μία ή δύο ημέρες μετά το piercing. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα σημάδια μόλυνσης, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Προσέξτε για:

• υπερβολικό ή επιδεινούμενο πρήξιμο

• ερυθρότητα που επιμένει

• έκκριμα πράσινου ή κίτρινου χρώματος

• πόνο που εμφανίζεται χωρίς άγγιγμα

• δημιουργία θρόμβων

• δέρμα που είναι ευαίσθητο στην αφή

• πυρετό ή κόπωση (σημάδια ότι η μόλυνση έχει αρχίσει να εξαπλώνεται)

Ενδέχεται επίσης να δείτε σημάδια αλλεργικής αντίδρασης στο αρχικό σας σκουλαρίκι. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, εξανθήματα ή ακόμη και φουσκάλες, σε σοβαρές περιπτώσεις.

Μόλις η τρύπα επουλωθεί πλήρως, θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε την υπέροχη νέα σας εμφάνιση.

Με πληροφορίες από το Well+Good , www.lifo.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ