Με αυτό το κόλπο στο πρωινό ντους θα έχεις περισσότερη ενέργεια όλη μέρα

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ενάμιση λεπτό κάτω απ' το νερό είναι αρκετό για να βάλεις για λίγο στην άκρη την ανάγκη σου για καφεΐνη.

Αν η πρώτη σκέψη που κάνεις το πρωί για να ξυπνήσεις είναι να τρέξεις προς την κουζίνα και να φτιάξεις έναν τονωτικό καφέ, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Ειδικοί πιστεύουν ότι το μυστικό για περισσότερη ενέργεια στο ξεκίνημα της ημέρας κρύβεται στο ντους.

Αντί, λοιπόν, να κάνεις ένα καυτό ντους, που μάλλον θα σε χαλαρώσει παρά θα σε τσιτώσει, δοκίμασε να αλλάξεις τακτική. Άνοιξε τη βρύση στο κρύο νερό για 30 δευτερόλεπτα, μετά γύρνα τη στο καυτό για άλλα 30 και τελείωσε το μπάνιο σου περνώντας άλλα τόσα κάτω από πολύ κρύο νερό. Μπορεί να σου ακούγεται μαρτύριο αλλά αυτή η μέθοδος θα σε τονώσει όσο δεν φαντάζεσαι.

Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας ανοίγει τα τριχοειδή αγγεία, αυξάνει την ροή του αίματος και δίνει μια αίσθηση διέγερσης που ενεργοποιεί μυαλό και σώμα.

Πέρα απ' αυτά, έχει ένα σωρό άλλα οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με το Entrepreneur. Μεταξύ άλλων μειώνει το στρες (αυξάνοντας την αντοχή σου), ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην καύση του λίπους (με την παραγωγή περισσότερων καφέ λιποκυττάρων).

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ