Κοιμήσου σαν πουλάκι με την τεχνική 4-7-8

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Την προτείνει η φυσικοθεραπεύτρια και YouTuber Doctor Jo.

Λίγα πράγματα είναι τόσο απογοητευτικά όσο το να μην μπορείς να κλείσεις μάτι με τίποτα, ειδικά αν το επόμενο πρωί σε περιμένεις μία σημαντική μέρα και πρέπει οπωσδήποτε να ξεκουραστείς. Πώς θα σε πάρει ο ύπνος, λοιπόν; Υπάρχει ένα εύκολο κόλπο που μοιάζει να αποδίδει, το οποίο το μοιράστηκε πρόσφατα η φυσιοθεραπεύτρια Doctor Jo σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο YouTube.

Ο ρόλος της αναπνοής

Στην ουσία, αυτό που προτείνει η Doctor Jo είναι μία απλή τεχνική αναπνοής που σου επιτρέπει να κοιμηθείς γλυκά και γρήγορα, αντί να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σου ή να κοιτάζεις το ταβάνι και να μετράς πρόβατα.

Η συγκεκριμένη τεχνική, που της έχει δώσει το όνομα 4-7-8, συνίσταται στο να εισπνέεις για 4 δευτερόλεπτα, να κρατάς την αναπνοή σου για 7 δευτερόλεπτα και να εκπνέεις για 8 δευτερόλεπτα.

'Όταν εισπνέεις,θα πρέπει να εισπνέεις με ήπιο τρόπο, με τη μύτη, και μετά να κρατάς την αναπνοή σου για 7 δευτερόλεπτα', εξηγεί. 'Στη συνέχεια, όταν εκπνέεις, θα πρέπει κατά κάποιον τρόπο να σουφρώσεις τα χείλη σου και να βγάζεις έναν 'σφυριχτό' ήχο, από το στόμα. Πρόκειται, δηλαδή, για μία sui generis εξαναγκαστική εκπνοή επί 8 δευτερόλεπτα που μπορεί να μη σου βγαίνει πάντα για 8 δευτερόλεπτα αλλά όσο πιο πολύ εξασκείσαι σε αυτή, κάποια στιγμή, τελικά, θα τα καταφέρεις'.

Τα μυστικά της τεχνικής 4-7-8

Η Jo σε συμβουλεύει να κάνεις αυτή την άσκηση ξαπλωμένος με την πλάτη σου, ασχέτως αν συνήθως κοιμάσαι στο πλάι, για να επωφεληθείς όσο πιο πολύ γίνεται από αυτή.

'Όταν ξεκινήσεις να κάνεις αυτή την άσκηση, θα μπορείς να εκτελέσεις μόνο 2 με 4 επαναλήψεις αλλά τελικά θα καταφέρεις να φτάσεις ίσως και τις 8', συνεχίζει η φυσιοθεραπεύτρια. 'Τις πρώτες φορές, ίσως τα βρεις σκούρα στο να εκτελέσεις σωστά το tempo που απαιτεί η τεχνική, αλλά στο τέλος πράγματι θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι πιο γρήγορα. Θα πρέπει να εξασκηθείς τις πρώτες φορές, να το δουλέψεις, να σιγουρευτείς ότι αισθάνεσαι ασφάλεια και άνεση με την τεχνική'.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ