Το ποδόσφαιρο βοηθά στο αδυνάτισμα και το επιβεβαιώνει και η επιστήμη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Εκατομμύρια άνδρες λατρεύουν το ποδόσφαιρο, αλλά επιλέγουν απλά να το παρακολουθούν ως άθλημα και όχι να παίζουν οι ίδιοι ποδόσφαιρο.

Όμως η επιστήμη έχει εντοπίσει πως το ποδόσφαιρο αποτελεί μια εξαιρετική μορφή άθλησης, η οποία βοηθά τους άντρες να αδυνατίσουν.

Στην έρευνα που έγινε στη Βρετανία, πριν από λίγα χρόνια, και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet, το ποδόσφαιρο αναδεικνύεται ως μια καλή επιλογή για να αδυνατίσει ένας άντρας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 374 υπέρβαροι οπαδοί του ποδοσφαίρου, οι οποίοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων που περιελάμβανε προπονήσεις στον ποδοσφαιρικό σύλλογο της περιοχής τους.

Έναν χρόνο μετά, οι άνδρες είχαν χάσει πέντε κιλά ο καθένας και είχαν διατηρηθεί στο νέο τους βάρος σε σύγκριση με 374 υπέρβαρους ποδοσφαιρόφιλους που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Και οι 748 άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα δέχτηκαν συμβουλές για υγιεινή διατροφή και έλεγχο του σωματικού τους βάρους, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς έκαναν κάθε εβδομάδα προπόνηση σε επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς ομίλους.

Εκτός του ότι έχασαν βάρος στη διάρκεια του προγράμματος των 12 εβδομάδων, σχεδόν το 40% των ανδρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα διατήρησαν το νέο τους βάρος (τουλάχιστον 5% μικρότερο από το αρχικό τους) και κατά τον επόμενο χρόνο.

Η καθηγήτρια Κέιτ Χαντ του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, η οποία συνυπογράφει την έρευνα, δήλωσε: "Η διαχείριση του βάρους και η δίαιτα συχνά θεωρούνται γυναικείο ζήτημα με την έννοια του ότι κάποιοι άνδρες δεν θέλουν να συμμετάσχουν στα υπάρχοντα προγράμματα διαχείρισης βάρους".

Ωστόσο, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και οι άνδρες διατίθενται να αδυνατίσουν, τονίζει η ίδια στο BBC.

"Αυτοί που συμμετείχαν πραγματικά απόλαυσαν το ότι βρέθηκαν μαζί με άλλους άνδρες σαν εκείνους με κοινό ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και παρεμφερή ζήτήματα υγείας. Τους άρεσε που είχαν την ευκαιρία να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στον όμιλο και να αθληθούν στο γήπεδο όπου υπό κανονικές συνθήκες δεν θα αθλούνταν. Και εκτίμησαν το ότι είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν, να ενημερωθούν και να εμψυχωθούν από τους προπονητές του ομίλου. Αυτό το πρόγραμμα έχει μελλοντική προοπτική", καταλήγει η Χαντ.

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ