Τι πραγματικά προκαλεί η μαριχουάνα στο μυαλό και το σώμα σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όλα όσα κάνει το χόρτο, σύμφωνα με μεγάλη επιστημονική έρευνα.

Πολλά λέγονται τελευταία σχετικά με την χρήση της ιατρική κάνναβης, που ενδεχομένως να έχει θεραπευτική δράση σε μερικές κατηγορίες ασθενών. Σε ένα τέτοιο συμπέρασμα καταλήγει και η μεγάλη επιστημονική μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης από την επιτροπή γιατρών και άλλων ειδικών των Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής που ανέλυσαν και αξιολόγησαν 10.000 δημοσιευμένες έρευνες σχετικά με την χρήση της κάνναβης.

Ένα από τα συμπεράσματα ήταν πως μπορεί να ωφελήσει καρκινοπαθείς, καθώς μπορεί να μειώσει τις ναυτίες και τους εμετούς που προκαλεί η χημειοθεραπεία. Επίσης μειώνει τους χρόνιους πόνους, καθώς και τους σπασμούς της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Τα αποτέλεσμα όμως δεν έδειξαν μόνο τέτοιου είδους επιπτώσεις. Η χρήση κάνναβης αυξάνει κατά 20 με 50 τους χτύπους της καρδιάς του χρήστη ανά λεπτό, ενώ μπορεί να βοηθήσει όσους εμφανίζουν επιληπτικές κρίσεις.

Συνδέεται όμως και με αυξημένο κίνδυνο σχιζοφρένειας, κοινωνικής αγχώδους διαταραχής και σε μικρότερο βαθμό με κατάθλιψης, ενώ επιδεινώνει τα συμπτώματα όσων πάσχουν από διπολική διαταραχή. Το κάπνισμα κάνναβης δεν φαίνεται ωστόσο να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος ή των πνευμόνων, αλλά αυξάνει την πιθανότητα χρόνιας βρογχίτιδας. Εκτός αυτών, επηρεάζει την ισορροπία του σώματος του χρήστη και τον κάνει να μην αντιλαμβάνεται πλήρως την αίσθηση του χρόνου.

Πηγή: gr.askmen.com

CBD BANNER 300X250PX

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ