Γιατί οι άντρες κάνουν μπυροκοιλιά και οι γυναίκες όχι;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η επιστήμη αναλύει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας.

Στη ζωή του, ένας άντρας θα έρθει πολλές φορές αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα. Είτε αυτή ονομάζεται τρίχες στην πλάτη, είτε φαλάκρα, είτε κοιλιά. Πάνω στο τελευταίο έστρεψε τις έρευνές της η επιστήμη, ρίχνοντας φως σε ένα τόσο σκοτεινό και άβολο ζήτημα.

Όπως αναφέρει το Business Insider, περίπου οι μισοί Αμερικανοί διατηρούν μπυροκοιλιά, που συνήθως ξεκινά να σχηματίζεται λίγο πριν ή λίγο μετά τα 35 έτη ηλικίας. Ο λόγος δεν είναι η λανθασμένη διαχείριση γευμάτων και ποτών αλλά η ίδια η βιολογία.

Συγκεκριμένα, το σπαλχνικό λίπος αποθηκεύεται με διαφορετικό τρόπο σε άντρες και γυναίκες. Στους πρώτους, μάντεψε πού συγκεντρώνεται. Ναι, δημιουργεί ένα σωσίβιο λίγο πιο πάνω από τη μέση σου, με έμφαση στο σημείο της κοιλιάς. Κι ενώ βοηθά μεν στην προστασία κάποιων οργάνω, η υπέρμετρη αύξησή του μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα υγείας.

Για παράδειγμα, μπορεί να αναπτυχθεί αντίσταση στην ινσουλίνη, καθώς ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί σωστά τα σάκχαρα ή να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης. Μάλιστα, κάποιοι επιστήμονες αναφέρουν ότι μπορεί να σχετίζεται μέχρι και με μερικές μορφές καρκίνου. Γενικότερα, δεν είναι και πολύ καλή φάση. Οι γυναίκες από την άλλη, τείνουν να αποθηκεύουν αυτό το λίπος στα χέρια, τους μηρούς και στα χαμηλά της πλάτης τους.

Ο μεγαλύτερος μύθος πάντως σχετικά με την μπυροκοιλιά έχει να κάνει ότι προέρχεται από τις μπύρες. Για την ακρίβεια, ακόμη και δύο μπύρες να πίνεις κάθε βράδυ, δεν θα δεις την κοιλιά σου να μεγαλώνει, αν αυτή η συνήθεια δεν πλαισιώνεται και με κάποια άλλα πράγματα όπως μία κακή διατροφή και την παντελή έλλειψη άσκησης. Τώρα, αν πίνεις μία εξάδα καθημερινά, είναι άλλο θέμα και θα πρέπει να το κοιτάξεις.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ