Αν θέλεις να ζήσεις ως τα 90 πίνε αλκοόλ και βάλε κιλά!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Νικάμε αδέρφια. Το λέει η επιστήμη!

Υγιεινή διατροφή, άσκηση, γέλιο. Αυτοί είναι κάποιοι από τους παράγοντες που ευνοούν τη μακροζωία, σωστά; Λάθος. Αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν -και πολύ θέλουμε να το κάνουμε- τα όσα αναφέρει η Dr Claudia Kawas από το πανεπιστήμιο της California και μια πρόσφατη έρευνά της, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, εντελώς διαφορετικοί από τους παραπάνω, που βοηθούν κάποιον να ζήσει τουλάχιστον ως τα 90.

Αυτοί είναι το να έχεις κάποια χόμπι, να πίνεις ένα ή δύο ποτήρια κρασί ή μπύρα καθημερινά, να είσαι ελαφρώς υπέρβαρος και να πίνεις καφέ.

«Νομίζω πως κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε τις έρευνες και απλά να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το μυαλό και το κορμί μας. Άνθρωποι που ξεπέρασαν τα 90 τους χρόνια μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση. Το γεγονός πως πίνουν ή έχουν κάποια παραπάνω κιλά να θέλει να μας πει κάτι» αναφέρει η Dr Kawas.

Η Dr Kawas ανέλυσε πολύ προσεκτικά δεδομένα 1.700 ατόμων που έχουν ξεπεράσει τα 90 έτη και παρατήρησε πως αυτοί που έπιναν 2 ποτήρια μπύρας ή κρασιού καθημερινά είχαν 18% μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Επιπλέον, όσοι από αυτούς αφιέρωναν τουλάχιστον δύο ώρα καθημερινά σε κάποιο χόμπι αύξαναν το ποσοστό κατά 3%.

«Δεν έχω κάποια αιτιολογία γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, αλλά πιστεύω πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βελτιώνει τους δείκτες μακροζωίας» τονίζει η Kawas.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ