Τι τρώνε τα Χριστούγεννα στον υπόλοιπο κόσμο;

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σε ποιες χώρες τρώνε ψάρια και γιατί στην Ιαπωνία τρώνε από τα KFC!

Παρόλο που η ψητή γαλοπούλα είναι ένα φαγητό που ξεκίνησε από την Αμερική και εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλο τον κόσμο, η κάθε χώρα έχει τα δικά της ξεχωριστά παραδοσιακά φαγητά για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το παραδοσιακό φαγητό που τρώγεται στην Τσεχία την παραμονή των Χριστουγέννων, είναι ο τηγανητός κυπρίνος. Οι κάτοικοι αγοράζουν το ψάρι ζωντανό μια βδομάδα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων. Το βάζουν μέσα στη μπανιέρα μέχρι να έρθει η στιγμή να το σκοτώσουν για να το φάνε. Τα παιδιά του βγάζουν όνομα και παίζουν μαζί του.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, με αυτό το τρόπο το ψάρι καθαρίζει από τη λάσπη που βρίσκεται στον πυθμένα των ποταμιών. Παράλληλα, το κρατάνε φρέσκο μέχρι να το φάνε.

tsexia

Παρόλο που κάθε περιοχή της Ιταλίας έχει τα δικά της παραδοσιακά πιάτα, γιορτάζουν την παραμονή των Χριστουγέννων με το «Συμπόσιο των Επτά Ψαριών».

Αποτελείται από επτά πιάτα με θαλασσινά και ψάρια, όπως μπακαλιάρος παστός ή ψητός, τηγανητά καλαμαράκια ή γεμιστά με σάλτσα ντομάτας, τηγανητά ψάρια και γαρίδες και λιγκουίνι με μύδια ή αστακό.

Για επιδόρπιο, συνήθως τρώνε κέικ πανετόνε με αποξηραμένα φρούτα ή παντόρο που είναι ένα απλό σκέτο κέικ με ζάχαρη άχνη.

Η Ιαπωνία έχει το πιο περίεργο έθιμο. Την περίοδο των Χριστουγέννων, οι περισσότεροι συνηθίζουν να τρώνε τηγανητό κοτόπουλο από τα KFC. Το έθιμο καθιερώθηκε από την δεκαετία του 1970, όταν η εταιρία έκανε μια επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια που έκανε τους Ιάπωνες να πιστεύουν ότι όλοι οι κάτοικοι των Δυτικών χωρών τρώνε KFC τα Χριστούγεννα αντί για γαλοπούλα. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που δέχονται παραγγελίες μήνες πριν τα Χριστούγεννα. Για γλυκό συνήθως τρώνε ένα κέικ καλυμμένο με κρέμα και φράουλες.

iapwnia

Στην Αυστραλία, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται το καλοκαίρι. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, πολλές φορές η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο σερβίρονται κρύα με σάλτσα από cranberry και για συνοδευτικό σαλάτες και βραστά λαχανικά.

Το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων κάνουν μπάρμπεκιου με θαλασσινά, όπως γαρίδες, αστακούς, στρείδια και καραβίδες. Πολλοί επιλέγουν να πάνε στην παραλία ή σε κάποια εξοχή και να κάνουν πικ νικ.

australia

Στη Γερμανία, οι κάτοικοι φτιάχνουν στόλεν, ένα κέικ φρούτων με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και αρωματικά. Το έθιμο παρασκευής στόλεν, άρχισε το 1545. Στην αρχή παρασκευαζόταν μόνο με αλεύρι, μαγιά, λάδι και νερό. Το κέικ ήταν άνοστο και σκληρό. Σιγά σιγά προστέθηκαν και άλλα υλικά για να γίνει πιο γλυκό.

Άλλα παραδοσιακά κεράσματα στην Γερμανία είναι το lebkuchen που είναι κέικ με τζίντζερ και το Springerle, ένα παραδοσιακό μπισκότο που χρονολογείται από το 14ο αιώνα. Ψητός κυπρίνος, χήνα, κυνήγι, χοιρινό, λευκά λουκάνικα weisswurst, πατατοσαλάτα και διάφορα είδη λάχανου είναι μερικά από τα φαγητά που γεμίζουν το γιορτινό τους τραπέζι.

Πηγή: valueforlife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σαρακοστή και νηστεία: Τι τρώτε και τι όχι!
  • Καθαρά Δευτέρα: τι να φάμε, τι να προσέξουμε
  • Οι 6 υπερτροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου φέτος την άνοιξη
  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • Τα 5 αγχολυτικά «φάρμακα» της φύσης
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
loading...