Πώς θα προπονηθείς για να σηκώνεις τα ασήκωτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αυτές οι 4 κολοσσιαίες κινήσεις εγγυώνται ανεπανάληπτα επιτεύγματα ολικής δύναμης με βάση αυτό το μότο: «Τα πάντα μπορείς!».

Βρέθηκες αναγκασμένος να σπρώξεις το σταματημένο σου αυτοκίνητο μέχρι το επόμενο -ανοιχτό- βενζινάδικο/συνεργείο; Νιώθεις υποχρεωμένος στον φίλο/συγγενή να τον βοηθήσεις σε μια μετακόμιση; Κουβαλάς κάθε φορά τις βαριές σακούλες του σούπερ μάρκετ με τα χέρια επειδή ποτέ δεν βρίσκεις να παρκάρεις κάπου κοντά; Ή απλά επιδιώκεις να σηκώνεις όλο και βαρύτερες μπάρες στο γυμναστήριο;

Ο σούπερ σταρ της επαγγελματικής πάλης (WWE) Braun Strowman, κατά κόσμον Adam Scherr, έχει μερικά πραγματάκια να σου μάθει περί του τι εστί απόκτηση ολικής δύναμης, εφάμιλλης ενός πανίσχυρου άντρα, που δεν μασάει κάτω από οποιαδήποτε καθημερινή συνθήκη.

«Τα πάντα μπορείς! Ακριβώς όπως εγώ είμαι υποχρεωμένος να επιβιώνω κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες, όπως είναι οι μάχες σώμα με σώμα στα ρινγκ των αγώνων WWE, έτσι εσύ μπορείς να γίνεις ο σούπερ ήρωας του σπιτιού σου ή του γυμναστηρίου που συχνάζεις», λέει ο Scherr. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; «Αυτές οι 4 απλές ασκήσεις -βγαλμένες από ένα τυπικό πρόγραμμα προπόνησης Strongman- είναι οι πλέον δόκιμες για τον καθένα, με στόχο την μέγιστη ανάπτυξη μυϊκής ενδυνάμωσης στο σύνολο του σώματος», λέει ο Strowman και εξηγεί, βήμα προς βήμα:

Πώς να σηκώνεις ακόμη και βουνά με τα χέρια σου

Ημικαθίσματα στο Squat rack

«Τα πόδια στηρίζουν τα πάντα πάνω σου και χωρίς τονωμένους τετρακέφαλους, δικέφαλους μηριαίους και γάμπες, κάθε προσπάθειά σου να σηκώσεις βαρύ φορτίο θα γίνεται δυσκολότερη -και επικίνδυνη», λέει ο Strowman. Φρόντισε να ανεβοκατεβάζεις τον άξονα των ποδιών σε κάθετη τροχιά (με επίκεντρο τα ισχία και μοχλούς τα γόνατα) και να σπρώχνεις έξω και πίσω τους γλουτούς σου ώστε να μην επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη από το βάρος του φορτίου.

 

via GIPHY

 

Όρθιες στρατιωτικές πιέσεις στο μηχάνημα Smith

«Πριν μπεις στη μηχανή Smith, παίξε μερικές πιέσεις με ελεύθερους αλτήρες, αυξάνοντας το φορτίο 15% σε κάθε σετ. Σε κάθε περίπτωση, ο πυρήνας μένει σταθερός σαν τσιμέντο, ενώ όλη η δουλειά γίνεται από τους δελτοειδείς», λέει ο παλαιστής.

 

via GIPHY

 

Σήκωμα και γύρισμα ελαστικού τρακτέρ

Ο Strowman έχει στο γυμναστήριο-γκαράζ του σπιτιού του πάνω από μια ντουζίνα λάστιχα, που κυμαίνονται από 130 έως και 400 κιλά το καθένα. «Σχεδόν διασκεδάζω με αυτή την άσκηση. Σηκώνω και σπρώχνω το ελαστικό διανύοντας μια απόσταση 50 μέτρων και επιστρέφω. Ναι, οι ανατροπές ελαστικών χαρίζουν πολλά πλεονεκτήματα σε ολική δύναμη και καρδιαγγειακή λειτουργία», λέει.

 

via GIPHY

 

Το περπάτημα του «χαμάλη»

Ίδια λογική με το περπάτημα του «αγρότη», μόνο που εδώ δεν κινείσαι κουβαλώντας δυο αλτήρες ή kettlebells, αλλά όλο το ράφι με τις μπάρες στην πλάτη. «Το αγώνισμα μεταφοράς ζυγού είναι από τα πιο κτηνώδη της διοργάνωσης Strongman Games», λέει ο Scherr, «αφού είσαι αναγκασμένος να μεταφέρεις περπατώντας 50 μέτρα ένα φορτίο πάνω από 680 κιλά». Εσύ, ξεκίνα χωρίς έξτρα πλάκες στη βάση του rack -μόνο του είναι κάπου 80 κιλά. «Θα ανακαλύψεις πόσο τρελά θα εκτοξευθούν οι μύες σου σε όλο το σώμα για να υποστηρίξουν έστω και αυτό το μέτριο βάρος», τονίζει ο Strowman.

Θέλεις να απολαύσεις μερικά στιγμιότυπα από τις τιτάνιες μάχες του Strowman κόντρα σε θεούς και δαίμονες του ρινγκ; Πάτα play...

 

Ω

 

Πηγή: gr.askmen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ