Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Πως να υλοποιήσεις τους στόχους σου στο Crossfit

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Στη ζωή είναι σημαντικό ο καθένας να γνωρίζει που θέλει να φτάσει, να έχει κάποιο στόχο. Αν δεν γνωρίζεις το στόχο, πως θα το επιδιώξεις; Όπως λένε και οι μεγαλύτεροι «πρέπει να κοιτάς εκεί που θες να πας… αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς».

 

Στόχοι στο CrossFit. Ορίζοντας στόχους στο CrossFit όχι μόνο γνωρίζεις με ποιο τρόπο πρέπει να εργαστείς ώστε να έχεις το αντίστοιχο αποτελέσμα, αλλά ταυτόχρονα ο κάθε στόχος σου δίνει δύναμη να πας στο box και να «λιώσεις» στα burpees, στα pull ups και ό,τι άλλο… Φτάνει όμως απλά να θέσεις το στόχο; Πως μπορείς να φτάσεις στο στόχο;

 

Βήμα πρώτο: Αξιολόγηση των δυνατοτήτων σας

Μήπως πρόσφατα είχατε πρόοδο στα kipping pull ups; Τότε επόμενο βήμα θα μπορούσαν να είναι τα muscle ups. Αυξήσατε κιλά στα back squats; Ίσως να χρειάζεστε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για να φτάσετε στον επόμενο στόχο. Πριν από κάθε στόχο, μιλήστε με τον coach σας σχετικά με την πρόσφατη πρόοδο (ή την έλλειψη προόδου). Συμβουλευτείτε τον, αυτός γνωρίζει να σας πει τις αδυναμίες σας και μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε και να ορίσετε τον επόμενο στόχο.

 

Βήμα δεύτερο: Ορίστε μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμους στόχους

Για κάποιους το muscle up έρχεται εύκολα. Για κάποιους άλλους πάλι, όχι. Ορίστε μακρυπρόθεσμους στόχους. Για παράδειγμα βάλτε στόχο σε 6 μήνες να πετύχετε το πρώτο muscle up (μακροπρόθεσμος στόχος). Ενώ ταυτόχρονα ορίστε ευκολότερους στόχους για μικρότερα χρονικά διαστήματα π.χ. 20 συνεχόμενα pull ups. Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι και η κατάκτησή τους θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε σωματικά και ψυχολογικά για τον τελικό μακροπρόθεσμο στόχο. Είναι πολύ σημαντικό όπως και στη ζωή να θέτετε στόχους στο CrossFit. Με αυτό το τρόπο έχετε μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθείτε για να δουλέψετε στις προπονήσεις σας. Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να κάνετε για να φτάσετε εκεί;

 

Βήμα τρίτο: Οργανώστε το πρόγραμμα της προπόνησής σας

Οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται εύκολα. Χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια και συνεχής προπόνηση. Αν η επίτευξη ενός στόχου φαίνεται δύσκολη, αυτό σημαίνει πως απλά θα πρέπει να δουλέψετε περισσότερο στις αδυναμίες σας και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη προπόνησή σας. Θα χρειαστεί να παραμείνετε μετά το τέλος της προπόνησης και να δουλέψετε πάνω σε δεξιότητες. Γράψτε τους στόχους σας σε ένα ημερολόγιο και σημειώστε την προοδό σας τόσο στις δεξιότητες όσο και στα κιλά που σηκώνετε. Αυτό θα σας υπενθυμίζει σε ποιά κατεύθυνση εργάζεστε.

 

Βήμα τέταρτο: Διασκεδάστε το

Είναι πολύ εύκολο να επικεντρωθείτε σε ένα στόχο και να ξεχάσετε το καλύτερο μέρος του CrossFit, τη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! Προσπαθείστε να εμπλέξετε φίλους σας στην επίτευξη των στόχων σας, απολαύστε τις επιτυχίες σας αλλά μην απογοητεύεστε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλατε. Συνεχίστε να κάνετε σωστά τη δουλειά και κρατήστε στο μυαλό τον στόχο σας.

 

Πηγή: www.rxdnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • 7 βήματα για παθιασμένο σεξ μέσα στις γιορτές
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Χτίστε μπράτσα στα σοβαρά με το σύστημα έκρηξης-αντοχής
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
loading...