Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Οι 5 άγραφοι νόμοι του CrossFit

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες ανδρείας και ευπρέπειας για έναν crossfitter που σέβεται τον εαυτό και το άθλημά του.

Αυτές τις συμβουλές δεν θα στις διδάξει κανείς προπονητής, ούτε κάποιος άλλος, πιο έμπειρος από σένα θα στις ψιθυρίσει στο αφτί. Αλλά αν τις ακολουθήσεις από σήμερα, η ζωή σου μέσα στο κροσφιτάδικο θα γίνει πολύ πιο εύκολη για σένα και όλους τους άλλους, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για πρόοδο και βελτίωση του σώματός σου.

Το χειροκρότημα αξίζει στους έντιμους
Η ολοκλήρωση ενός πλήρους WOD (Workout Of the Day) είναι ένα δύσκολο πράγμα, αλλά δεν είναι πρωτάθλημα, ούτε διαγωνισμός. Μη νιώσεις άβολα αν στην αρχή των προπονήσεών σου δεις όλους τους άλλους να έχουν τελειώσει και να σε περιμένουν. Βλέποντάς σε να ολοκληρώνεις κάθε άσκηση, κάθε επανάληψη και κάθε σετ με όλο σου το «είναι», οι πιο παλιοί μπορεί να σου ρίξουν και χειροκρότημα.

Γι’ αυτό το λόγο...

...ποτέ μην κλέβεις επαναλήψεις
Μερικές στιγμές, τότε που ο πόνος τους μυς σου μοιάζει αβάσταχτος και το σώμα σου πλησιάζει το σημείο βρασμού, πιθανώς να χάσεις το μέτρημα, κυρίως από την πρεμούρα σου να επιταχύνεις μια άσκηση και να προσπεράσεις τον διπλανό σου.

Αυτό που κάνει άκρως ανταγωνιστική την προπόνηση CrossFit είναι το αποτέλεσμα που θα δεις στο σώμα σου στο τέλος της ημέρας. «Μασώντας» μερικές επαναλήψεις ή «κλέβοντας» κάποιες δεν θα σε καταστήσει ισχυρότερο, ανθεκτικότερο και υγιέστερο. Συγκεντρώσου στο πρόγραμμά σου ακόμη και αν τελειώσεις τελευταίος.

Μη φοβάσαι την αποτυχία
Ο καθένας από μας έχει δυνατά σημεία και αδυναμίες. Είναι υπέροχο συναίσθημα να έχεις μπροστά σου ένα WOD που γνωρίζεις ότι είναι στα μέτρα σου, αλλά το αντίθετο σενάριο μπορεί να είναι πολύ πιο επωφελές. Στοχεύοντας σε μεγαλύτερες προκλήσεις και τολμώντας να εκτελέσεις ένα πρόγραμμα που είναι πολύ προκλητικό για τις αντοχές και τις σωματικές σου δυνάμεις μπορείς να είσαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά θα είναι το πρώτο που θα επιχειρήσεις να ολοκληρώσεις με επιτυχία.

Σεβασμός στο χώρο και στους συμμαχητές σου
Τα κροσφιτάδικα, συνήθως, σου δίνουν μια αίσθηση «χύμα», πιο «ροκ». Αλλά για μερικές ώρες την ημέρα είναι το σπίτι σου. Και δεν θες το σπίτι σου να είναι ένα αχούρι. Άφηνε τα όργανα και τα αξεσουάρ εκεί που τα βρήκες, σκούπιζε τακτικά τον ιδρώτα σου με μια καθαρή πετσέτα, μην γυμνάζεσαι γυμνός από τη μέση και πάνω -απλοί, βασικοί κανόνες ευπρέπειας.

Το κυριότερο: μη βλαστημάς αν δεν σου βγαίνει μια άσκηση ή πιο απλά...

...κράτησε τον εγωισμό σου υπό έλεγχο
Το Εγώ είναι σημαντικό στοιχείο στο CrossFit -σύμφωνοι. Όλος αυτός ο «πόλεμος» με τα σκοινιά, τα μονόζυγα, τις μπάρες και τα κουτιά, κάποιες στιγμές σε βγάζει εκτός ελέγχου. Αλλά εσύ πρέπει να ισορροπείς το μέσα με το έξω σου. Είναι αλήθεια ότι συχνά, οι ασκήσεις Crossfit μπορεί να σε εκθέσουν και να προβάλλουν στους διπλανούς σου όποιες αδυναμίες έχεις σε ζητήματα δύναμης και αντοχής. Αλλά βρίσκεσαι εδώ για να τα βελτιώσεις. Ένας crossfitter που κυριεύεται από τον εγωισμό του, θα πέσει στην παγίδα όχι μόνο να γίνει ανεπιθύμητος στην τάξη, αλλά και να τραυματιστεί σοβαρά χρησιμοποιώντας λάθος μοτίβα κίνησης ή βεβιασμένες κινήσεις.
Το Εγώ σου θα βρει τον χρόνο και τον τόπο του, όταν γίνεις καλύτερος από αυτό που είσαι τώρα.

Αν είσαι «παλιός», φέρσου με φιλικότητα σε ένα νέο αθλητή
Κάθε προχωρημένος CrossFitter έχει υπάρξει αρχάριος, όπως και να το κάνουμε. Δεν έχει σημασία αν είσαι ο Mat Fraser (ο επί δυο συνεχόμενα έτη πρωταθλητής στα CrossFit Games) ή αν «παίζεις» CrossFit εδώ και ένα χρόνο ή έξι μήνες. Όλοι οι πρωτοεμφανιζόμενοι πρέπει να έχουν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη σε κάθε προσπάθεια, επειδή αυτό θα κάνει τεράστια διαφορά στην διάθεσή τους να συνεχίσουν και να μάθουν κάτι παραπάνω από εσένα, τον παλιό.

Πηγή: gr.askmen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Χτίστε μπράτσα στα σοβαρά με το σύστημα έκρηξης-αντοχής
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
loading...