Πώς θα διατηρήσεις τους κοιλιακούς σου;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Στόχος μας όταν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο είναι να φτιάξουμε τους κοιλιακούς μας.

Αρκετοί άνδρες κοιμούνται και ξυπνάνε μ’ αυτό το άγχος, ειδικά όταν πλησιάζει ο καιρός που θα βγούμε στη παραλία.

Άλλωστε και οι γυναίκες έχουν αδυναμία στο six pack.

Οι κοιλιακοί είναι το πιο δύσκολο σημείο στο σώμα μας όχι μόνο για να τους φτιάξουμε, αλλά και για να τους διατηρήσουμε. Δύσκολα τους αποκτάς, εύκολα τους χάνεις!

Οι ασκήσεις κοιλιακών από μόνες τους δεν βοηθάνε όσο νομίζουμε, γι’ αυτό όταν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο ή όταν γυμναζόμαστε στο σπίτι, καλό είναι να κάνουμε ασκήσεις άλλων μυϊκών ομάδων που γίνονται με τους κοιλιακούς μας.

Μερικές από αυτές τις ασκήσεις είναι: squats με μπάρα, αλτήρα ή kettlebell. Επίσης βοηθάει η άσκηση woodchoppers και μερικοί πλάγιοι κοιλιακοί. Κάνοντας όλες αυτές τις ασκήσεις θα μπορέσεις να καλύψεις όλο το μέρος των κοιλιακών σου και δε θα αφήσεις κανένα σημείο αγύμναστο.

Καταναλώνουμε καλούς υδατάνθρακες: Η διατροφή παίζει τον σημαντικότερο ρόλο όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά ή να «χτίσουμε» κορμί. Οι καλοί και σωστοί υδατάνθρακες μας βοηθούν και μας δίνουν το αποτέλεσμα που θέλουμε, ενώ μας βοηθάνε να φτιάξουμε την αντοχή μας.

Περπάτημα: Κι όμως βοηθάει. Καλό είναι όταν δεν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, να περιορίζεις τις μετακινήσεις σου με το αυτοκίνητο και να περπατάς. Άλλωστε, το σώμα μας δεν είναι φτιαγμένο για να κάθεται αρκετά. Πρέπει να δουλεύουν οι «μηχανές» μας.

Να τρως σωστά: Όταν τρως σωστά και τα γεύματα που πρέπει (5 την ημέρα) ο οργανισμός βρίσκει και κάνει καύσεις, κάτι που σημαίνει ότι καίει λίπος. Είναι σημαντικό η καύση λίπους και όταν τρώμε σωστά και υγιεινά αυτό βοηθάει.

Όχι junk food: Αυτού του είδους τα φαγητά δεν βοηθούν στο να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλό το free day αλλά με μέτρο. Το παν είναι να μην ξεφεύγουμε του καθημερινού μας προγράμματος.

Καλός ύπνος: Ο ύπνος βοηθάει ειδικά όταν κοιμόμαστε από 7 έως 9 ώρες το βράδυ. Βέβαια, ρόλο παίζει και τι ώρα κοιμόμαστε. Έρευνες έχουν αποδείξει πως αν κοιμόμαστε πριν τις 12 το βράδυ, ο οργανισμός μας όχι μόνο ξεκουράζεται, αλλά κάνει και καλύτερες καύσεις.

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη βοηθάει στην στο «χτίσιμο» των μυών και γι’ αυτό πρέπει να βρίσκεται σε κάθε μας γεύμα. Όσο περισσότερη πρωτεΐνη τόσο πιο καλούς μύες έχουμε.

Πηγή: mensnews.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ