Πόσο επηρεάζει το γυμναστήριο τη σεξουαλική σου ζωή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η κοινή συνισταμένη του σεξ και της προπόνησης.

Για τους άνδρες που προπονούνται εντατικά, αυτή είναι μια μόνιμη έγνοια: Το πολύ γυμναστήριο επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή; Ή μήπως το πολύ σεξ καταστρέφει τις επιδόσεις στο γυμναστήριο; Τι ισχύει τελικά;

Η βασική ορμόνη που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τις δυο βασικές ασχολίες σου, είναι η τεστοστερόνη. Μοιραία, ένα μπλεξιματάκι υπάρχει. Αλλά υπάρχει και τρόπος να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου.

Είναι ολοφάνερο, πως τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνουν τη σεξουαλική ορμή. Συνεπώς, όσο βρίσκεις τρόπους να αυξάνεις την παραγωγή τεστοστερόνης στους όρχεις σου (από εκεί πηγάζει), τόσο θα βελτιώνεται η σεξουαλική σου διάθεση. Αν, λοιπόν, αυτό είναι το ζητούμενο ή ένα από τα ζητούμενα, η καλύτερη επιλογή σου είναι η άρση βαρών.

Οι κατάλληλες ασκήσεις για αυξημένη λίμπιντο
Όταν ένας άνδρας προπονείται συστηματικά με βάρη, τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο σώμα του εκτινάσσονται. Θυμίσου, όμως αυτό: χρειάζεται να σηκώνεις πολλά κιλά στη μπάρα. Επιπλέον, αφοσιώσου σε συγκεκριμένες ασκήσεις που αποδεδειγμένα απελευθερώνουν περισσότερη τεστοστερόνη:

> Πιέσεις στον πάγκο.
> Κωπηλατική με μπάρα.
> Άρσεις θανάτου με αλύγιστα πόδια.
> Προβολές με αλτήρες στα χέρια ή μπάρα αγκαλιά.
> Πιέσεις ώμων.
> Ημικαθίσματα με τη μπάρα στην πλάτη.
> Έλξεις στο μονόζυγο.

Το σεξ πριν την προπόνηση βλάπτει;
Σε γενικές γραμμές, κάνοντας συχνά σεξ, δεν πρόκειται να μειωθεί η απόδοσή σου στην προπόνηση. Αντίθετα, θα τα πας καλύτερα, αφού κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνεται τεστοστερόνη, τόση όση χρειάζεσαι για να σηκώνεις ακόμη περισσότερα κιλά και να αυξήσεις τον μυϊκό ιστό σου.

Η μόνη «λάθος» περίσταση για σεξ είναι αμέσως πριν ή λίγο πριν την προπόνηση, αφού την ώρα που θα φτάνεις στο γυμναστήριο το μυϊκό σου σύστημα θα είναι σχετικά επιβαρυμένο. Υπάρχουν, όμως, και άντρες που επιμένουν ότι μετά από ένα καλό σεξ αποκτούν περισσότερη ενέργεια και δύναμη. Αλλά εντάξει, στο γυμναστήριο πολλά ακούς...

Έμμεσες επιπτώσεις της γυμναστικής στη σεξουαλική ζωή των ανδρών
> Αν προσπαθείς να φτάσεις στα άκρα, επιδιώκοντας να χάσεις πολλά κιλά σωματικού λίπους γρήγορα (ιδίως με δίαιτες πολύ χαμηλές σε λιπαρ), είναι βέβαιο ότι θα νιώσεις τη σεξουαλική σου επιθυμία αρκετά πεσμένη. Το ίδιο θα συμβεί αν προπονείσαι επίμονα χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

> Ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να εξετάσεις είναι τα συμπληρώματα που παίρνεις για να βελτιώσεις τα αποτελέσματά σου στο γυμναστήριο. Τα στεροειδή αυξάνουν δραστικά τη λίμπιντο, αλλά άλλη οδηγούν σε ατροφία των όρχεων, οπότε -σταδιακά- από το σώμα σου απελευθερώνεται όλο και λιγότερη «σεξουαλική» τεστοστερόνη.

> Άλλα συμπληρώματα που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ορμή σε ορισμένους άνδρες είναι αυτά που περιέχουν συμπυκνωμένα εκχυλίσματα yohimbe, tribulus και horny goat weed (μην εμπιστεύεσαι την ονομασία του).

> Πολλοί πέφτουν στην παγίδα της λήψης ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης, η οποία σε γενικές γραμμές είναι καλύτερο να αποφεύγεται, αφού ακόμη και οι γιατροί τη συνταγογραφούν σε ακραίες περιπτώσεις.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ