Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις κοιλιακούς κάθε μέρα;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Καθώς οι κοιλιακοί θεωρούνται το ιερό δισκοπότηρο της φυσικής κατάστασης, δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί προσπαθούν να μάθουν τον καλύτερο τρόπο για να ενδυναμώσουν αυτούς τους μυς τους σώματος.

Στην πραγματικότητα, οι κοιλιακοί είναι μία από τις πιο δημοφιλείς, διαδικτυακές αναζητήσεις παγκοσμίως. Και είναι αρκετά εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Η επίπεδη κοιλιά και οι δυνατοί κοιλιακοί, μπορούν να βοηθήσουν το σώμα με τρόπους που ίσως μέχρι τώρα δεν είχες σκεφτεί. Αλλά τι συμβαίνει όταν κάνεις ασκήσεις κοιλιακών κάθε μέρα; Eίναι κάτι που πραγματικά θα πρέπει να κάνεις;

Ο πυρήνας σου θα γίνει πιο δυνατός όταν κάνεις ασκήσεις κοιλιακών κάθε μέρα

Με τους κοιλιακούς να αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του κεντρικού κορμού του σώματος, συνδέοντας το πάνω και το κάτω μέρος, η ενδυνάμωσή τους είναι σημαντική. Αν κάνεις ασκήσεις κοιλιακών κάθε μέρα, μπορείς να περιμένεις ότι ο πυρήνας του σώματος θα γίνει πιο δυνατός με την πάροδο του χρόνου.

Εάν ενδυναμώσεις του κοιλιακούς σου ο κίνδυνος τραυματισμού μειώνεται

Το σώμα μας αποτελείται από ένα πολύπλοκο σύστημα μυών που, όταν ασκούμαστε, συνεργάζονται για να υποστηρίξουν το σώμα ως σύνολο. Και αν ασκείς τους κοιλιακούς σου κάθε μέρα, θα μπορούσες να μειώσεις τον κίνδυνο τραυματισμού, όταν κάνεις άλλες μορφές άσκησης ή αθλήματα. Πως; Ο πυρήνας εμπλέκεται σχεδόν σε κάθε αθλητική δράση. Όταν τον ενισχύεις, το σώμα γίνεται λιγότερο επιρρεπές στην υπερβολική χρήση των άλλων μυών του σώματος για την παραγωγή ενέργειας και δύναμης. Αυτό αφαιρεί επίσης την πίεση από τις αρθρώσεις σου.

Κινδυνεύεις να «κάψεις» τους κοιλιακούς σου

Όταν θέλουμε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, συχνά τείνουμε να υπερβάλουμε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι κινδυνεύεις να καταπονήσεις υπερβολικά τους μυς σου, όταν κάνεις καθημερινές ασκήσεις κοιλιακών. Η υπερβολική προπόνηση των κοιλιακών, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό μυϊκό πόνο, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, τόσο στους κοιλιακούς, όσο και σε άλλους μύες του σώματος.

Γενικότερα, η υπερπροπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερους χρόνους αποκατάστασης, κακό ύπνο και έλλειψη κινήτρων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, φρόντισε να εντάξεις ημέρες ξεκούρασης στη fitness ρουτίνα σου και να ακούς το σώμα σου. Και να θυμάσαι γενικά, ότι η καθημερινή άσκηση, μπορεί στην πραγματικότητα να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι καθημερινές ασκήσεις κοιλιακών μπορεί να τραυματίσουν τον αυχένα

Όταν γυμνάζεις τους κοιλιακούς σου με συγκεκριμένες ασκήσεις, ακούσια μπορεί να καταπονείς άλλους μύες του σώματος. Αυτό μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά μπορεί να είναι να γίνει πρόβλημα. Ειδικά αν διαπιστώσεις ότι εμπλέκονται οι μυς του αυχένα. Στην πραγματικότητα, δεν θα πρέπει να αισθάνεσαι περιττή ένταση ή πίεση στο λαιμό σου όταν ασκείσαι. Εάν αυτό συμβεί, σημαίνει ότι δεν εκτελείς τις ασκήσεις σωστά.

Οι ασκήσεις κοιλιακών μπορεί να βοηθήσουν με τον πόνο στην πλάτη

Όταν κάνεις ασκήσεις κοιλιακών κάθε μέρα, εκτός από την κοιλιά γυμνάζεις και την πλάτη σου. Η μυϊκή ενδυνάμωση της πλάτης μπορεί με τη σειρά της να βοηθήσει σε πόνους που μπορεί να αντιμετωπίζεις, ιδιαίτερα στο κάτω μέρος της. Και πάλι, η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων, παίζει σημαντικό ρόλο, ώστε να αποφύγεις τραυματισμούς.

Μπορεί να παραμελήσεις άλλες μυϊκές ομάδες

Ένας από τους κύριους στόχους της καθημερινής άσκησης κοιλιακών είναι φυσικά η επίπεδη κοιλιά. Ωστόσο, εάν ασκείς μόνο τους κοιλιακούς σου κάθε μέρα και παραμελείς άλλα μέρη του σώματός σου, μπορεί να αντιμετωπίσεις μυϊκή ανισορροπία. Αυτό είναι σύνηθες, όταν ορισμένοι μύες γυμνάζονται περισσότερο από άλλους. Εάν θέλεις να κάνεις κοιλιακούς καθημερινά λοιπόν, φρόντισε να γυμνάζεις παράλληλα και άλλες μυϊκές ομάδες του σώματός σου.

Μπορεί να καταπονήσεις την σπονδυλική σου

Η άσκηση των κοιλιακών, περιλαμβάνει τον πυρήνα, την πλάτη και φυσικά, τη σπονδυλική στήλη. Και καθώς η σπονδυλική, είναι το δομικό κέντρο του σώματος, η διασφάλιση της προστασίας της είναι ζωτικής σημασίας. Εάν κάνεις ασκήσεις κοιλιακών κάθε μέρα, είναι σημαντικό να παρακολουθείς πώς επηρεάζουν την υγεία της σπονδυλικής σου.

Δεν θα χάσεις απαραίτητα βάρος

Κάνοντας ασκήσεις κοιλιακών μπορεί να αποκτήσεις ένα six-pack. Αλλά όλα έχουν να κάνουν με το βάρος και το ποσοστό λίπους του σώματος. Πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι οι ασκήσεις κοιλιακών από μόνες τους, δεν θα σε κάνουν να χάσεις βάρος και υποδόριο λίπος από την κοιλιά.

Η ισορροπία σου μπορεί να βελτιωθεί

Η καθημερινή άσκηση κοιλιακών και άλλων βασικών ασκήσεων, θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της ισορροπίας. Αν και η ισορροπία είναι σημαντική σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής, είναι ακόμη πιο κρίσιμη καθώς μεγαλώνουμε. Σχετικές μελέτες διαπιστώνουν ότι η αύξηση της δύναμης του πυρήνα μεταξύ των ηλικιωμένων, οδήγησε σε βελτίωση της απόδοσης ισορροπίας, προτείνοντας ουσιαστικά ότι οι βασικές ασκήσεις κοιλιακών, πρέπει να είναι μια σταθερή πτυχή στην προπόνηση ηλικιωμένων.

Μπορεί να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου

Αν περνάς τις μέρες σου σκυμμένη πάνω από ένα φορητό υπολογιστή, οι ασκήσεις κοιλιακών θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός του. Αυτό συμβαίνει καθώς η ενδυνάμωση του πυρήνα βοηθά στη σταθεροποίηση της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης και σε βοηθά να κινείς σωστά τον κορμό σου, συμβάλλοντας σε μια καλύτερη στάση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ