Καίγοντας λίπος, σύμφωνα με την επιστήμη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αδυνάτισε με ασκήσεις δύναμης, υψηλής έντασης διαλλειματική προπόνηση και διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.

Αν θέλεις να χάσεις βάρος δεν είναι ανάγκη να το ρίξεις στην αεροβική. Κι αυτό γιατί υπάρχουν τρεις τρόποι αδυνατίσματος που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι λειτουργούν πάντα. Σε βοηθούν να κάψεις γρήγορα θερμίδες και λίπος, με μικρές μόνο αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, που θα τον κάνουν να μοιάζει περισσότερο με αυτόν των γκουρού του fitness. Ας τους δούμε, λοιπόν, έναν προς έναν.

Προπόνηση δύναμης για κάψιμο λίπους
Με την προπόνηση δύναμης, αν είσαι αρχάριος, μπορείς την ίδια στιγμή να καις λίπος και να χτίζεις μύες, ενώ αν είσαι πιο προχωρημένος θα πρέπει να εστιάσεις στην απώλεια λίπους. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, η αύξηση της μυικής μάζας επιταχύνει τον μεταβολισμό, κάτι που βοηθάει στο κάψιμο λίπους με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Πώς μπορείς, λοιπόν, να δυναμώσεις τους μύες σου για να χάσεις λίπος; Με πέντε τρόπους.

- Αύξησε τη θερμογένεση όχι μέσω της άσκησης αλλά μέσω καθημερινών δραστηριοτήτων όπως είναι το περπάτημα, το ανέβασμα μιας σκάλας ή παίρνοντας το ποδήλατο για να πας στη δουλειά.

- Προσλάμβανε λιγότερες θερμίδες από όσες καις και κατανάλωνε υγιεινές τροφές για να έχεις ενέργεια στην προπόνησή σου.

- Γύμνασε περισσότερο τις μεγάλες μυικές ομάδες, κάνοντας π.χ. squats, burpees και pull-ups, ενώ φρόντισε να προπονείς όλους τους μύες σου δύο φορές την εβδομάδα.

- Γύμναζε πρώτα τη μία πλευρά του σώματός σου και μετά την άλλη.

- Για να χάσεις λίπος, συνδύαζε HIIT προγράμματα προπόνησης με μορφές αερόβιας άσκησης όπως το τρέξιμο ή με το ελλειπτικό μηχάνημα στο γυμναστήριο.

Προπονήσεις HIIT για να κάψεις λίπος

Για να χάσεις βάρος, αυτό που χρειάζεται είναι το να προκαλέσεις το σώμα σου να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα της ενέργειας που έχει, κάτι που θα σε κάνει να ξεφορτωθείς το περιττό λίπος. 

Διατροφή για να κάψεις λίπος

Τρώγε σωστά, κόψε το αλκοόλ, πίνε αρκετό νερό και φρόντιζε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. Μείωσε την πρόσληψη των υδατανθράκων, ειδικά των απλών όπως είναι η ζάχαρη, κατανάλωνε λιγότερο λευκό ψωμί και περισσότερες πρωτεΐνες και καλά λιπαρά.

Στα προτερήματα της πλούσιας σε πρωτεΐνη δίαιτα, που προέρχεται από αβγά ή γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβάνονται το ότι σε κρατάει για περισσότερη ώρα χορτάτο αλλά και το ότι συμβάλλει στη μυική ανάπτυξη.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ