Θες να κάψεις λίπος γρήγορα; Eπιστήμονες παρουσίασαν τις πιο «θερμιδοφάγες» ασκήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Χιλιάδες μέθοδοι προπόνησης ταχείας καύσης λίπους έχουν μελετηθεί σε επιστημονικό επίπεδο τα τελευταία τριάντα χρόνια, αλλά αυτή η ρουτίνα παρουσιάστηκε από ερευνητές του κρατικού πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακόταστο πρόσφατο συνέδριο American College of Sports Medicine Annual Meeting στη Βοστώνη και θεωρείται μια από τις πιο «θερμιδοφάγες» που υπάρχουν στον κόσμο.

Αν λοιπόν ο στόχος σου είναι η καύση θερμίδων και η απώλεια λίπων, μάθε πως η συγκεκριμένη προπόνηση διαρκεί μόλις 13 λεπτά και με τις ασκήσεις καις μέχρι και 346 θερμίδες.

Οι μισοί συμμετέχοντες στη μελέτη, προπονούμενοι με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με βάρη έκαψαν 346 θερμίδες, ενώ οι άλλοι μισοί εθελοντές που συμμετείχαν στη μελέτη στο ίδιο χρονικό διάστημα δοκίμασαν τρέξιμο σε διάδρομο καίγοντας μόνο 146 θερμίδες.

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι εκείνοι οι άντρες που εκτέλεσαν όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορούσαν με αντιστάσεις στο 50% της μέγιστης επανάληψης, μετέτρεψαν το σώμα τους σε μια μηχανή ταχείας καύσης λίπους.

«Υπάρχει κάτι αληθινά καταπληκτικό σχετικά με αυτές τις εξαιρετικά σύντομες και γρήγορες ρουτίνες προπόνησης με βάρη», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης, Jake Erickson.

«Επειδή ακριβώς με μια τέτοια μέθοδο εξάσκησης απελευθερώνεται το μάξιμουμ της αναερόβιας όσο και της αερόβιας ενεργειακής δαπάνης, η καύση θερμίδων φτάνει σε κορυφαία επίπεδα.Οι πολλές επαναλήψεις μέσα σε 30’’ για κάθε άσκηση, με ένα διάλειμμα μόνο 15’’ ανά σετ, μπορεί πραγματικά να οδηγήσει έναν άντρα να χάσει έως και 12 κιλά μέσα σε έξι εβδομάδες. Και όλο αυτό το όφελος επιτυγχάνεται με τον πιο γρήγορο τρόπο: 13 λεπτά τη μέρα», καταλήγει.

Για κάθε άσκηση εκτελείς όσες περισσότερες επαναλήψεις αντέχεις επί 30 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας ένα βάρος που είναι το 50% της μέγιστης επανάληψής σου. Ξεκουράζεσαι για 15 δευτερόλεπτα.

Αυτό είναι 1 σετ. Χρειάζεσαι 3. Συνεχίζεις με το ίδιο σχέδιο έως ότου ολοκληρώσεις όλες τις ασκήσεις, οι οποίες είναι με τη σειρά οι εξής:

#1. Πιέσεις στήθους στον πάγκο

#2. Σκυφτή κωπηλατική

#3. Κάμψεις δικεφάλων

#4. Γαλλικές πιέσεις στον πάγκο

#5. Εκτάσεις ποδιών στο μηχάνημα

#6. Ξαπλωτές κάμψεις μηριαίων δικέφαλων

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ