Γυμνάσου σαν αρχαίος Έλληνας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Με μια σειρά αρχέγονων ασκήσεων μπορείς να φτιάξεις ένα αγαλματένιο σώμα. Χωρίς βάρη και μηχανήματα. Όπως ακριβώς ασκούντο οι αρχαίοι ημών πρόγονοι- καλλισθενικά (είναι ο τρόπος εκγύμνασης που στηρίζεται σε έναν πολύ απλό κανόνα: ασκείς πίεση και αντίσταση με το ίδιο το σωματικό σου βάρος).

Αν το πάρκο της γειτονιάς σου έχει ένα μονόζυγο και δυο μπάρες βυθίσεων, μπορείς να δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα στο σώμα σου.Από τις βασικές κάμψεις μέχρι το κρέμασμα του κορμού παράλληλα με το έδαφος από το μονόζυγο, μεσολαβούν αρκετές ασκήσεις που δυναμώνουν το σύνολο των μυϊκών ομάδων μέσω ισομετρικών και ταυτόχρονα δυναμικών κινήσεων.

Η τέχνη του σώματος

Η λέξη «καλλισθενικές» προέρχεται από τη σύνθεση των αρχαίων λέξεων «κάλλος» (ομορφιά) και «σθένος» (δύναμη) και ορίζουν το στόχο της συγκεκριμένης λογικής εκγύμνασης: ένα ισχυρό και ταυτοχρόνως αρμονικό σώμα. Στην μοντέρνα τους εκδοχή οι καλλισθενικές ασκήσεις είναι πιο γνωστές ως προπόνηση του δρόμουκαι είναι κάτι παραπάνω από μια ρουτίνα αυτοσχέδιου fitness. Υπάρχουν ειδικές τάξεις στα αθλητικά πάρκα και στα γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο, ενώ διοργανώνονται και διεθνή πρωταθλήματα από τον οργανισμό World Street Workout & Calisthenics Federation (wswcf.org) - με τους φετινούς τελικούς να λαμβάνουν χώρα στη Μόσχα τον προσεχή Δεκέμβριο.

Σήκω πάνω στην μπάρα!

Το καλύτερο απ’ όλα σχετικά με τις καλλισθενικές ασκήσεις είναι ότι μπορείς να τις εκτελέσεις παντού και κάθε στιγμή. Αρκεί ένα μονόζυγο ή κάτι που να μοιάζει με μονόζυγο. Δες τι εννοούμε:

 

Θέλεις λίγη πιο... προχωρημένη έμπνευση; Δες εδώ:

 

Πηγή: gr.askmen.com

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ