Προπόνηση στην άμμο με αθλητικά ή ξυπόλυτος;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η προπόνηση στην άμμο είναι πολύ ευεργετική για τον οργανισμό σου και αποτελεσματική για το κάψιμο λίπους. Όμως πως είναι καλύτερο να προπονηθείς στην άμμο; Ξυπόλυτος ή με αθλητικά;

Όταν έχεις μπροστά σου μπόλικη άμμο, ίσως είναι δελεαστικό το να τρέξεις ξυπόλυτος και πράγματι, αυτό μπορεί να είναι μια εκπληκτική άσκηση. Όμως η έλλειψη υποστήριξης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ειδικά αν έχεις πελματιαία απονευρωσίτιδα, διαστρέμματα στον αστράγαλο ή τραυματισμούς στην αχίλλειο πτέρνα.

 

 

Όμως υπάρχει και ένα άλλο θέμα πολύ πιο σοβαρό. Στην Ελλάδα είμαστε και οι παραλίες δεν είναι και τόσο καθαρές. Ακόμα και να καθαρίζεται κάθε πρωί η συγκεκριμένη παραλία που θα τρέξεις, υπάρχει ο κίνδυνος να πατήσεις κάποιο σπασμένο γυαλί ή άλλο αντικείμενο θαμμένο στην άμμο και να τραυματιστείς.

Ακόμα και να μην είναι απορρίμματα μπορεί να πατήσεις κάποιο σπασμένο κοχύλι ή να χτυπήσεις σε κάποια πέτρα που είναι θαμμένη μέσα στην άμμο. Επομένως η επιλογή του ξυπόλυτου τρεξίματος είναι αρκετά παρακινδυνευμένη.

Προτιμότερο λοιπόν είναι να προπονηθείς με τα αθλητικά σου και ας γεμίσουν άμμο!

Πηγή: activeman.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι 3 ασκήσεις που χρειάζεσαι για να φτιάξεις σώμα για το καλοκαίρι
  • Το smoothie που αυξάνει τη μυϊκή μάζα μετά την προπόνηση
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν ασκείσαι για 2 εβδομάδες;
  • Τι πρέπει να γνωρίζουν οι bodybuilders για το τρέξιμο
loading...