Γιατί το κωπηλατικό μηχάνημα είναι πολύ καλύτερο από τον διάδρομο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένας εξειδικευμένος γιατρός μας εξηγεί τους λόγους.

Πριν σκάσει σεξουαλικό σκάνδαλο με τον Kevin Spacey δε θα ανοίγαμε καν την συζήτηση. Οι σκηνές με τον Πρόεδρο Underwood να δίνει πόνο στο κωπηλατικό μηχάνημα ήταν αρκετές. Αρκετές για να μας πείσουν πώς αυτή είναι η καλύτερη γυμναστική του κόσμου. Όμως δεν μπορεί να μιλάει μόνο το συναίσθημα σε αυτά. Χρειάζεται και το μυαλό. Και κυρίως η γνώση. Τα τελευταία χρόνια τα κωπηλατικά μηχανήματα αυξάνονται και πληθύνονται στα γυμναστήρια. Και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για αυτό. Εξακριβωμένος επιστημονικά.

«Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική total body άσκηση που υπάρχει» θα πει ο Dr. Cameron Nichol. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι είναι προκατειλημμένος αφού τυχαίνει να είναι και πρωταθλητής κωπηλασίας με Ολυμπιακά μετάλλια. Όμως μάλλον θα έπρεπε να ακούσουμε προσεκτικά τι λέει ένας γιατρός και πρώην επαγγελματίας αθλητής πολύ προσεκτικά. Ο ίδιος αμφισβητεί το κατά πόσο μπορεί ο διάδρομος να σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες.

Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από ότι κάνει το κωπηλατικό μηχάνημα. Το οποίο έχει τη δυνατότητα να γυμνάζει 9 διαφορετικά γκρουπ μυών, αγγίζοντας σχεδόν το 85% του ανθρώπινου σώματος.

Πράγμα δηλαδή που δεν το λες και λίγο. Κάτι που ίσως θα έπρεπε να σε κάνει να σκεφτείς ξανά την αγαπημένη άσκηση του Frank Underwood από το House of Cards.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ